Αναπαραγωγή Διάφορες απορίες για την αναπαραγωγή των budgie μου

Εγγραφή
29 Σεπ 2017
Μηνύματα
63
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα στην παρέα με υγεία για όλους και λίγη υπομονή. Εχω κάποιες απορίες σχετικά με ένα ζευγαρι budgie που έχω και προσπαθώ αρκετό καιρό για αναπαραγωγή.Αυτή τη φορά το θηλυκό είναι όλη την ώρα μέσα στη φωλιά σκαλίζοντας και ο αρσενικός την ταΐζει διαρκώς μέσα και έξω από την φωλιά. Τις τελευταίες μέρες άρχισαν βατεμα συνήθως τις πρωινές ώρες. Οι απορίες είναι:1)Είναι σε κλούβα στο μπαλκόνι, αν κάνουν αυγά τελικά η θηλυκή κλωσάει το βράδυ; Ο φωτισμός από τη λάμπα της ΔΕΗ είναι αρκετός; Γιατί υπάρχει και τέντα.2)Ο χαλινος του αρσενικού είναι ακόμα σκούρος μπλέ τη δουλεια του πάντως την κανει 😂3)2-3 βατεματα που βλέπω εγώ είναι αρκετά για επιτυχημένη αναπαραγωγή;Ευχαριστώ πολύ και όποιος γνωρίζει ας βοηθήσει!
 
Είναι σε κλούβα στο μπαλκόνι, αν κάνουν αυγά τελικά η θηλυκή κλωσάει το βράδυ;
Ναι θα τα κλωσάει μέχρι να εκκολαφθούν με μικρά διαλύματα μέσα στην μέρα. Για ένα διάστημα θα παραμένει στην φωλιά για να ζεσταίνει τους νεοσσούς.
Ο φωτισμός από τη λάμπα της ΔΕΗ είναι αρκετός; Γιατί υπάρχει και τέντα
Το βράδυ τα πουλιά δεν χρειάζονται φωτισμό πόσο μάλλον τεχνητό. Καλά κάνεις και έχεις κατεβασμένη την τέντα. Μην σε αγχώνει ξέρουν από μόνα τους τι να κάνουν με τα αυγά.

2-3 βατεματα που βλέπω εγώ είναι αρκετά για επιτυχημένη αναπαραγωγή
Γίνονται και περισσότερα βατεματα από αυτά που μπορείς να δεις. Σε κάθε περίπτωση το θηλυκό πουλί αξιοποιεί σωστά το σπέρμα ώστε να γονιμοποιηθουν όσο το δυνατόν περισσότερα αυγά.

Σουπιοκόκκαλο για ασβέστιο τους έχεις στο κλουβί;
 
Σε ευ
[automerge]1584471921[/automerge]
Ναι φυσικά και από διατροφή τριμμένο καρύδι αμύγδαλα με φυστίκι βραζιλιασ ρίγανη αυγό με το τσόφλι όλα στο μουλτι λαχανικά μαρούλι καρότο μπρόκολο και από φρούτα μήλο αχλάδι λίγο πορτοκάλι και μανταρίνιαΓια το σουπιοκοκαλο πάντως δεν τρελαίνονταιΣε ευχαριστώ για την απάντηση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το σουπιοκόκκαλο τα πουλιά το τρώνε όταν το χρειάζεται ο οργανισμός τους. Ίσως όταν είναι έτοιμη για αυγά να την δεις να το σκαλίζει περισσότερο.
Καλή επιτυχία εύχομαι! Να μας ενημερώνεις!
 
Σπύρο, τα μπάτζι δεν είναι καλό να μένουν έξω στους χειμώνες της Ελλάδας. αν τα έβγαλες τώρα για απο εδώ και πέρα έχει καλώς διαφορετικά θα πρέπει να ξανασκεφτείς την θέση διαμονής τους. Προσωπικά δεν θα επέλεγα σημείο με φως απο το στύλο της ΔΕΗ, ειδικά αν πέφτει πολύ φως πάνω τους το βράδυ. Αν το ζευγάρι έχει ταιριάξει και κάνεις σωστή προετοιμασία όλα τα υπόλοιπα θα κυλήσουν ομαλά. Γιατί περιμένεις να αλλάξει χρώμα ο χαλινός του αρσενικού;
τριμμένο καρύδι αμύγδαλα με φυστίκι βραζιλιασ

Τους ξηρούς καρπούς με προσοχή ειδικά σε τόσο μικρά πουλιά, παχαίνουν αρκετά και δεν τους χρειάζονται. Ειδικότερα τα μπραζιλιαν ίσως να τα απέφευγες τελείως, τα αμύγδαλα λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο μπορείς να τα δίνεις που και που (όχι καθημερινά-θεωρώ πως παίρνει απο εκεί ασβέστιο γι'αυτό και δεν τρώει το σουπιοκόκαλο) και το καρύδι επίσης θα πρότεινα αραιά και που. Τα μπάτζι είναι φτιαγμένα για να ζουν με ολιγάρκεια σε ερήμους, δεν χρειάζονται διατροφικές "βόμβες". Τα φρέσκα λαχανικά εποχής πιστεύω πως πρέπει να είναι το νούμερο ένα μαζί με το βασικό μίγμα σπόρων τους.
 
@Φοίβος, Είναι έξω λόγο χώρου είναι κλούβα αρκετά μεγάλη. Το χειμώνα ήταν σκεπασμένα με νάιλον όσο για την διατροφή έφτιαξα ένα μείγμα από συνταγές που βρήκα στο site νομίζοντας ότι κάνω το καλύτερο δυνατό. Εχω διαβάσει για τον χαλινό ότι ανοίγει το χρωμα του την περίοδο αναπαραγωγής. Ευχαριστω για το χρόνο σου!
 
Καλησπέρα στην παρέα και πάλι δεν θέλω να γίνομαι κουραστικός αλλά σήμερα μετά από αρκετά χρόνια προσπάθεια είδα το πρώτο αυγό. Σε χθεσινό ποστ ανέφερα ότι η κλούβα είναι σε εξωτερικό χώρο και το βράδυ υπάρχει φως από την κολώνα ΔΕΗ αλλά η τέντα μου είναι κατεβασμένη. Δυο φίλοι απάντησαν ο ένας είπε να μην αγχώνομαι και ο άλλος ότι δεν είναι και το καλύτερο δυνατό.Αυτό που δεν κατάλαβα είναι αν οι παπαγάλοι κλωσούν τη νύχτα και η άλλη απορία είναι αν πλέον αλλάζω κάτι στη διατροφή. Δινω αυγό με το τσόφλι σπόρους αυγότροφή καρότο μπρόκολο πελλετ μήλο αχλάδι μανταρίνι και ξηρούς καρπούς με ρίγανη. Ευχαριστω και ελπίζω να πάνε όλα καλά!
 
Συνήθως θα καθίσουν να κλωσσήσουν μετά το 2ο ή 3ο αυγό. Σχετικά με τη διατροφή εγώ προσωπικά σου είπα τι θα άλλαζα, αυτά που τους προσφέρεις ακούγονται μια χαρά. Μπορείς να περιμένεις και για άλλες γνώμες αν δεν καλύφθηκες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Back
Top