Διατροφή Διαίτα σε παχουλό καναρίνι

AnestisJr

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2017
Μηνύματα
48
Πόλη
Παιανία
Χριστός Ανέστη! Καλησπέρα σε όλους! Εύχομαι υγεία, ευτυχία και καλά γεννητούρια μιας και είμαστε σε αναπαραγωγική περίοδο!

Παρατηρώντας ένα από τα αρσενικά μου, διαπίστωσα πως έχει μεγάλο ποσοστό λίπους όχι μόνον στην περιοχή της αμάρας, αλλά, δυστυχώς και στο στήθος.

Προέβην λοιπόν σε αλλαγή διαιτολογίου, δίνοντας του ένα κουταλάκι του γλυκού ημερησίως κεχρί μόνο, δυο φορές την εβδομάδα λαχανικά-φρούτα εναλλάξ, καθώς και μία φορά την εβδομάδα, πολυβιταμινούχο σκεύασμα στο νερό του. Παράλληλα τον τοποθέτησα μόνο του σε κλούβα πτήσης.

Θεωρείτε πως το διαιτολόγιο που επέλεξα θα έχει αποτελέσμα, χωρίς συνέπειες για την γενικότερη υγεία του πουλιού; Για πόσο να το εφαρμόσω; Υπάρχει έτοιμο συσκευασμένο μείγμα σπόρων κάποιας εταιρείας που να ενδείκνυται για περιπτώσεις για τις οποίες απαιτείται δίαιτα;

Προσβλέπω στις πάντοτε πολύτιμες συμβουλές σας! Σας ευχαριστώ!
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όταν βάζω σε δίαιτα κάποιο καναρίνι μου.. αρκούμαι σε μια εβδομαδιαία ποσότητα σπόρων από κάποιο μείγμα συντήρησης χωρίς τίποτα πρόσθετο και κυρίως χωρίς καμία αλλαγή στη σύνθεσή του.

Οι απότομες μεταβολές, από κανονικό σιτηρέσιο σε κάτι τόσο λιτό σε σπόρους όπως αυτό που δοκιμάζεις AnestisJr μπορεί να έχει ακόμη και τραγικά αποτελέσματα... σε κάθε περίπτωση όμως έχει πολλές και άσχημες συνέπειες στο πουλί. Δίαιτα λοιπόν ναι, αλλά όχι να απουσιάζουν βασικοί σπόροι από τη διατροφή τους και σε αντιδιαστολή να προσθέτουμε βιταμινούχα σκευάσματα.

Τώρα για τα χορταρικά δεν έχω καμία αντίρρηση αν και θα προτιμούσα να απουσιάσουν για 2-3 βδομάδες όπως και τα φρούτα που θα πρέπει για μένα να αποκλειστούν εντελώς.

Τέλος θα ήθελα να θυμίζω πως όσο εύκολα στα ζώα αποθηκεύεται το λίπος..άλλο τόσο εύκολα απομακρύνεται από τον οργανισμό τους όταν το "χρειαστούν". Πρακτικά αυτό σημαίνει πως η δίαιτα δεν θα έχει μεγάλη διάρκεια και από προσωπική εμπειρία ποτέ δεν ξεπέρασα τις 5 βδομάδες με την παραπάνω τροφοδοσία.
 
misalouris Όπως πάντα οι τεκμηριωμένες απαντήσεις σου, σπουδαίο και πολύτιμο βοήθημα για όλους εμάς. Ευχαριστώ θερμά! Όποτε αν κατάλαβα καλά, όσον αφορά τους σπόρους, επιλέγω ένα έτοιμο και ποικίλο μείγμα με υψηλότερα ποσοστά πρωτεινης και αμύλου και αισθήτα χαμηλότερο ποσοστό λιπαρών σπόρων.
 
επιλέγω ένα έτοιμο και ποικίλο μείγμα με υψηλότερα ποσοστά πρωτεινης και αμύλου και αισθήτα χαμηλότερο ποσοστό λιπαρών σπόρων.
Σωστά...
Τα μείγματα συντήρησης είναι περίπου τέτοια.
Με παρουσία όλων σχεδόν των σπόρων του σιτηρεσίου του... κάπως πιο περιορισμένοι οι λιπαροί σπόροι... αλλά κυρίως με ένα τάγιστρο τη βδομάδα χωρίς καμία αλλαγή - τροφοδοσία ενδιάμεσα, "αναγκάζει" το πουλί να τραφεί και με τους "δεύτερους" και λιγότερο επιθυμητούς σπόρους.
 
Ημερησίως δηλαδή ένα κουταλάκι του γλυκού, σωστά;
Καλό μου ακούγεται.
Εγώ απλά λόγω φόρτου εργασίας γεμίζω ένα ατομικό τάγιστρο και το κρατώ μια βδομάδα.
 
Βάλε σε ένα δοχείο μια ποσότητα από την τροφή που έχεις και αραίωσε την με κεχρί. Βάλε απο το αραιωμένο μείγμα στην ταΐστρα του τροφή για μια εβδομάδα και οταν περάσει του το γεμίζεις πάλι μέχρι να χάσει το λίπος, κπλά και όμορφα.
 
Back
Top