Γενικά Διαγωνίζονται στο τραγούδι μέσα στα ξύλινα κουτιά τους

kristhegreek

PB Member
Εγγραφή
27 Νοε 2007
Μηνύματα
829
Πόλη
Τήνος
Διαγωνίζονται στο τραγούδι μέσα στα ξύλινα κουτιά τους

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή εκατοντάδες σπίνοι στην Φλαμανδία διαγωνίζονται στο... Τραγούδι. Σε συνθήκες απόλυτου σκοταδιού στα ξύλινα κουτιά τους οι σπίνοι κελαηδούν καλύτερα, γιατί τίποτε δεν αποσπά την προσοχή τους, λένε οι ειδικοί. Κάποτε, μάλιστα, κυριολεκτικά τύφλωναν τα πουλιά πριν αρχίσει ο διαγωνισμός.

Οι κανόνες του διαγωνισμού τραγουδιού είναι απλοί: Τα μικροκαμωμένα ωδικά πτηνά, κλεισμένα στα σκοτεινά ξύλινα κουτιά τους, τοποθετούνται σε απόσταση δύο μέτρων το ένα από το άλλο.

Νικητής αναδεικνύεται ο σπίνος που θα κελαηδήσει το ίδιο τραγούδι περισσότερες φορές σε μία ώρα. Μια λάθος νότα μπορεί να τους κοστίσει ακόμη και την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Είναι έθιμο 400 ετών. Έχει τις ρίζες του στα τέλη του 16ου αιώνα και οι πρακτικές ήταν βάναυσες για τα πτηνά. Οι Φλαμανδοί έμποροι, για να κερδίζουν στους διαγωνισμούς, τύφλωναν τους σπίνους, καρφώνοντας καυτές βελόνες στα μάτια τους. Για να τραγουδούν καλύτερα, έλεγαν... Ωστόσο, αυτή η μέθοδος εγκαταλείφθηκε.

Σήμερα, ορισμένοι ιδιοκτήτες σπίνων φτάνουν στο σημείο να χορηγούν μέχρι και αναβολικά στα πουλιά! Ο ιδιοκτήτης του σπίνου που είχε βγει πρωταθλητής με 1.278 επαναλήψεις του τραγουδιού την ώρα, είχε κατηγορηθεί ότι του είχε δώσει τεστοστερόνη.

Πάντως, κανένας δε διαγωνίζεται για τη δόξα ή τα λεφτά, αλλά για την τιμή να συνεχίσουν την παράδοση. Εξάλλου, στο τέλος του διαγωνισμού σχεδόν όλοι κερδίζουν και από ένα βραβείο.

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
 

Συνημμένα

  • spinos.webp
    spinos.webp
    5 KB · Προβολές: 69
Πολύ "παράξενα" μου ακούγουνται τα περισσότερα απο αυτά.
Μήπως το...χαλασμένο τηλέφωνο των δημοσιογράφων
έκανε το τόσο - τοόσο.? Τα περισσότερα απο αυτά δεν αντέχουν
ούτε στην κοινή λογική. Τί να πώ;
 
Κι εγώ παραξενεύτηκα όταν το είδα και διάβασα για την καθόλα βάρβαρη συμπεριφορά απέναντι στα υπέροχα αυτά πουλιά.
Ας μην ξεχνάμε όμως, πως μέχρι τον εικοστό αιώνα υπήρχαν οι ευνουχισμένοι τραγουδιστές τύπου "Φαρινέλι", που για να διατηρήσουν τη φωνή τους έχαναν τον ανδρισμό τους.
 
Back
Top