Γενικά Διαδικασία για μεταφορά πουλιών στο εξωτερικό με αεροπλάνο

Kostas Angelo

PB New Member
Εγγραφή
15 Δεκ 2013
Μηνύματα
166
Πόλη
Αθήνα
καλημέρα σας..Ανοίγω αυτό το θέμα περισσότερο προς ενημέρωση για κάποιον που θα χρειαστεί να μεταφέρει πουλιά στο εξωτερικό. Πριν από έναν μήνα περίπου είχα ανοίξει αυτό το θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Μεταφορα-πουλιών-στο-εξωτερικό-με-αυτοκίνητο.24485/.. Τελικά η μεταφορά του ζευγαριού καρδερινών έγινε με το αεροπλάνο.
Επικοινώνησα αρχικά με την αεροπορική εταιρία και αυτοί με κατεύθυναν στο τι χαρτιά χρειάζομαι.
Μου ζήτησαν άδεια εξαγωγής και βεβαίωση για NON CITES από την περιφέρεια Αττικής και εξέταση από κρατικό κτηνίατρο όπου στα αποτελέσματα θα έπρεπε να φαίνεται ο αριθμός δαχτυλιδιού.
Την άδεια εξαγωγής με την βεβαίωση την εξασφάλισα σχετικά εύκολα από την περιφέρεια με την προϋπόθεση βέβαια ότι ο αριθμός των πουλιών είναι μικρός και δεν προορίζονται για εμπόριο. Μου έγιναν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πως τα πουλιά βρέθηκαν στα χέρια μου και αφού τους έκανα μια υπεύθυνη δήλωση ότι είναι πουλιά που γεννήθηκαν στην αιχμαλωσία και ότι προορίζονται για προσωπικούς λόγους τότε εξασφάλισα και την άδεια.
Το δεύτερο μέρος ήταν λίγο πιο περίπλοκο. Απευθύνθηκα για αρχή στην νομαρχία νότιου τομέα τμήμα κτηνιατρικών υποθέσεων. Για αρχή μου ζητήθηκαν από ιδιώτη πτηνίατρο δύο δείγματα σε ειδική μπατονέτα, ένα από τραχεία και ένα από αμάρα ανά πτηνό. Σύνολο τέσσερα δείγματα. Έπειτα έπρεπε να τα πάω στον υπεύθυνο κτηνίατρο της νομαρχίας να μου γράψει διαβίβαση για το εργαστήριο πτηνοπαθολογίας στην αγία παρασκευή. Όπως και έγινε. Μετέφερα τα δείγματα εγώ ο ίδιος μαζί με την διαβίβαση. Οι άνθρωποι στο κέντρο πτηνοπαθολογιας ήταν ιδιαίτερα φιλικοί και μου ετοίμασαν τα αποτελέσματα μέσα δύο μέρες. Τα αποτελέσματα στάλθηκαν με fax στην νομαρχία και από εκεί τα παρέλαβα.
Αυτά όσον αφορα τα χαρτιά.Από εκει και πέρα είχα το ταξίδι. Αφού προετοίμασα τα πουλάκια και τα έβαλα στο ειδικό πλαστικό κουτί που τους πήρα έφυγα για το αεροδρόμιο. Εκεί με μεγάλη μου έκπληξη κανένας δεν μου ζήτησε χαρτιά για το τι μεταφέρω ή αν είναι υγείες αυτό που μεταφέρω.Αφού με κατέβασαν στο cargo για να τα δώσω με διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι της αεροπορικής ότι όλα θα είναι εντάξει. Και έτσι λοιπόν το ταξίδι ξεκίνησε. Την μεγαλύτερη έκπληξη την έπαθα στο αεροδρόμιο του Μονάχου.Αφού τα παρέλαβα κανένας δεν μου ζήτησε χαρτιά και αποδείξεις.Απλά τα παρέλαβα σε άριστη κατάσταση και έφυγα.
Ελπίζω αυτά που έγραψα να βοηθήσουν κάποιον που θα βρεθεί σε όμοια κατάσταση.

Στη φωτογραφία τα πουλάκια στο νέο τους σπίτι.
rsz_dsc_01061.webp
 
Πολυ ενημερωτηκο... Εαν ομως θες να φερεις καποιο πουλι απο ξενη χωρα με καποιον συγγενη σου τι γινεται;
 
Πολυ ενημερωτηκο... Εαν ομως θες να φερεις καποιο πουλι απο ξενη χωρα με καποιον συγγενη σου τι γινεται;
Πιστεύω το πιο σωστό είναι να ρωτήσεις την αεροπορική εάν πρόκειται για μεταφορά με αεροπλάνο.
 
Πολυ ωραιο θεμα και πολυ χρησιμο! Ευχαριστουμε που μας ενημερωσες!
 
Back
Top