Γενικά Διακοπές σε νησί μαζί με το κοκατίλ μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης AthinaJR
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

AthinaJR

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2021
Μηνύματα
258
Πόλη
Περιστέρι
Καλημέρα σε όλους.
Θέλω διακοπές σε νησί αλλά θέλω και τον παπαγάλο μου! Ζητάω πολλά;
Το νησί που θέλω να πάω έχει ταξίδι 3 ώρες. Οδικώς 1ώρα και με πλοίο άλλες 2 ώρες.
Είναι εφικτό να το κάνω μαζί με τον παπαγάλο μου; Έχω ένα κλουβί 48x48x65 το οποίο θέλω να πάρω για να είναι πιο άνετα ο μικρός. Με το αυτοκίνητο θα τα καταφέρω. Το πλοίο με ανησυχεί. Να πάρω και ένα πιο μικρό κλουβί για να τον βάλω, όταν τον πάρω στο κατάστρωμα;
Το έχει κάνει κάποιος;
Η σκέψη να τον αφήσω στους γονείς μου, κλειδωμένο στο κλουβί, με φοβίζει.
Έχει κακομάθει με το ..."βγαίνειν" και δεν ξέρω πως θα αντιδράσει αν μείνει εσώκλειστος 7 μέρες.
Τι προτείνετε;

Επίσης, γνωρίζετε αν ο παπαγάλος μου χρειάζεται κάποιο ειδικό χαρτί για να μπορέσει να ταξιδέψει με πλοίο;
 
@gianniskilkis Σχετικά με τα καταλύματα, έχω βρει κάποια στα οποία επιτρέπονται κατοικίδια (φαντάζομαι συμπεριλαμβανομένων των πτηνών). Θα επικοινωνήσω, βέβαια, για σιγουριά και με τους ιδιοκτήτες.
 
Πρώτα επιβεβαιώστε ότι μπορεί να μείνει στο κατάλυμα.
Και μετά αγοραστε ένα μικρότερο κλουβί μεταφοράς για το καράβι για να μην έχετε κανένα πρόβλημα.
 
@Geokilkis Κλουβί μεταφοράς θα αγοράσω έτσι κι αλλιώς, γιατί το ξυλόσπιτο που έχω δεν ενδείκνυται για να τον μεταφέρω στο γιατρό και αλλού. Ομολογώ πάντως ότι αν στα ξενοδοχεία που επιτρέπουν σκύλους, μου πουν όχι για τον παπαγάλο μου θα δυσαρεστηθώ πολύ..
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Εσείς έχετε επιχειρήσει ταξίδι με πλοίο και το παπαγαλάκι σας; Χρειάζεται κάποιο έγγραφο για το πλοίο;
 
Ναι πριν λίγες ημέρες κιόλας, δεν μου έκανε κανένας έλεγχο ως προς το cockatiel μου. Το είχα όμως έξω από τη καμπίνα του πλοίου μαζί μου. Εννοείται σε κλουβί μεταφοράς.
Μόνο στο αμάξι είχα πρόβλημα που τα παιδιά ήθελαν να παίξουν μαζί της και τη ξεσκεπαζαν συνεχώς :) (μόνο στα πλαϊνά σκεπασμένη)
 
@Geokilkis Εγώ θα είμαι με την αδερφή μου.Και στο πλοίο θα είμαστε κατάστρωμα.
Στο αμάξι πρέπει να τον έχω σκεπασμένο; Ευτυχώς που το αναφέρατε αυτό, γιατί δεν είχα στο νου μου να του πάρω το σεντόνι του.
 
Καλύτερα σκεπασμένο στα πλαϊνά για να μην στρεσαριστει. αν τα πίσω καθίσματα δεν είναι επίπεδα μπορείτε να το ισιωσετε με μια πετσέτα. Και φυσικά θα σφίξετε στη πλάτη του καθίσματος με τη ζώνη το κλουβί ώστε να μην πέσει ή κουνιέται πολύ.
 
Καλύτερα να μεινει πισω αφού υπάρχει δυνατότητα. Θα ειναι ταλαιπωρία για το πουλι και για εσάς.
 
Και εγώ πιστεύω είναι η καλύτερη λύση να μείνει με τους γονείς σού, αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Δεν έχουν σκύλο - γάτα ή αν δεν καπνίζουν μέσα στο σπίτι.
Θα είναι τζάμπα ταλαιπωρία για τον μικρό.
 
Εγω βρισκομαι σε διακοπες και δεν ειχα προβλημα με την διαμονη. Επιτρεπονται τα κατοικιδια και στα δυο δωματια που αλλαξα και εννοειται οτι ρωτησα πριν κλεισω και μην σου πω οτι χαρηκαν για τα παπαγαλακια μου (budgie). Καλα ειναι να το διευκρινησεις πριν κλεισεις. Εμενα δεν βγαινουν απο το κλουβι και το ταξιδι ηταν δυο ωρες με το αυτοκινητο και περα απο ενα σοκ που περασαν στην αλλαγη περιβαλλοντος, ολα καλα. Στο μονο που εχω ενδοιασμους ειναι οτι παλι θα μενει μονος του οσο ειστε παραλια, βολτες κλπ. Αλλωστε αυτες ειναι διακοπες.😀 Μηπως θα ειναι καλυτερα στους γονεις σου εφοσον του ειναι γνωριμα προσωπα; Για να αποφυγει και την ταλαιπωρια του πλοιου; Παντως απο οτι εχω διαβασει χαρτια χρειαζονται μονο για ταξιδι στο εξωτερικο.
 
Back
Top