Διατροφή Διακοπή χρωστικής σε πορτοκαλοκόκκινο καναρίνι

Nikoskon854

PB New Member
Εγγραφή
11 Μαρ 2021
Μηνύματα
70
Πόλη
Ηράκλειο
Γειά σας φίλοι μου, μετά από αρκετό καιρό, πήρα ένα πορτοκαλί κόκκινο καναρίνι,εμένα πάντα τα ασυνήθιστα με τραβούσαν! ήταν μάλιστα ο κράχτης του πετ σοπ, είναι αρσενικό τραγουδάει υπέροχα, και το έχω σε χωριστό κλουβί από την ασπρουλα, ήθελα αυτό το χρώμα και απέφευγα να πάρω τον κράχτη, μέχρι που πήρα τον κράχτη γιατί πανεύκολα κατάφερε η κυρία του πετ να το πιάσει, ενώ ένα άλλο που είχα βάλει στο μάτι δεν... Μου έδωσε όλο τον εξοπλισμό, μαζί με μια κόκκινη θαυματουργή σκόνη που πρέπει ντε και καλά να τρώει για να μην ξεβαψει, σήμερα πήρα την απόφαση,να την ρωτήσω, εάν μπορώ σταδιακά να ελάττωσω αυτή την χρωστική μέχρι να την κόψω εντελώς γιατί θέλω το πουλί να είναι natural όχι βαμμένο ,μου είπε ότι και απότομα να την κόψω δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον θέλω το πουλί στο κανονικό του χρώμα! Έχω από τώρα μια ωραία αγωνία για το πως θα είναι όταν ξεβαψει! Αν και αρχικά το χρώμα με τράβηξε το τραγούδι του με κέρδισε και πήρα την απόφαση να το απαλλαξω από ανόητες χημικές ουσίες που δίνουν σούπερ χρώμα τι λέτε;
 
@Tony Forpus Ευχαριστώ πολύ! Είναι και κάπως αφύσικο σαν χρώμα, είναι το καλύτερο που θα πρέπει να γίνει, δεν μ αρέσουν τα ψεύτικα.
 
Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Εδω ο Όσκαρ σε στιγμές :τρώγω πίνω δεν ξενυχταω όμως χαχαχα
Έχει ένα κελαηδημα..
 
Έχω από τώρα μια ωραία αγωνία για το πως θα είναι όταν ξεβαψει!
Αυτό εξαρτάται φυσικά απο τα γονίδια που έχει κληρονομίσει ,αλλά κανένα πουλάκι κόκκινου παράγοντα δεν μένει απολύτως κίτρινο. Παίρνει πάντα αποχρώσεις απο ζεστό χρυσό μέχρι πορτοκαλοκόκκινο.
...και πήρα την απόφαση να το απαλλαξω από ανόητες χημικές ουσίες που δίνουν σούπερ χρώμα τι λέτε;
Λέω οτι το petshop δεν δίνει κανενός είδους χημική χρωστική στα πουλιά που συντηρεί διότι είναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ. Αυτές οι κόκκινες "βιταμίνες" που δίνουν έχουν ελάχιστες ποσότητες καθαξανθίνης. Το πρόβλημα τους δεν είναι οι χρωστικές, αλλα το γεγονός οτι περιέχουν αμφιβόλου ποιότητος λίπη και ζάκχαρα .

Εν τέλη, ένα πουλάκι κόκκινου παράγοντα αν ταίζεται πέραν απο κατηφέδες, καρότα και πατζάρια και με μικρές ποσότητες σπιρουλίνας, κόκκινου ρούπσεν, καγιέν και σκουλικιού (μπούφαλο), θα δώσει σίγουρα αποχρώσεις κοντα στο πορτοκαλοκόκκινο.
 
@ΙΩΑΝΝΗΣ@ Έχω άπειρη υπομονή!
Το έζησα και με την ασπρουλα!
Όλα στην ώρα τους! Του δίνω ότι δίνω στην ασπρουλα, όλα σε νορμάλ ποσότητες
[automerge]1640743234[/automerge]
@mgerom Όλα αυτά είναι πολύ χρήσιμα,
Μου έδωσε ένα συμπλήρωμα της beaphar, που έπρεπε να το βάζω στην (σαν) κόκκινη αυγοτροφη ώστε να τα βάζω και στην τροφή για να διατηρείται το χρώμα, μου είπαν επίσης ότι η κίτρινο θα βγει η άσπρο με κάποιες κόκκινες αποχρώσεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
...να τα βάζω και στην τροφή για να διατηρείται το χρώμα,
Δεν υπάρχει μηχανισμός "διατήρησης χρώματος" στα καναρίνια. Όταν κλείσει η αλλαγή πτερώματος έχει τελειώσει ταυτόχρονα και η διαδικασία "βαφής".
..η κίτρινο θα βγει η άσπρο με κάποιες κόκκινες αποχρώσεις.

Μαγικό ! 🤣 Φυσικά ..ή κίτρινο ή λευκό ή κόκκινο θα βγεί . Δεν υπάρχει και τίποτε άλλο πέραν αυτών.
 
@mgerom Καλήμερα θα δειξει στην επόμενη πτεροροια, έχω εναν αξιαγάπητο τραγουδιστή, που τρώει μπροστά μου δίχως να φοβάται και αυτό μαρεσει γιατί δεν είναι όλα τα καναρίνια έτσι
 
Back
Top