Αναπαραγωγή Διακοπη αναπαραγωγης στη τριτη γεννα

panos_har

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2012
Μηνύματα
184
Πόλη
Πατήσια
Καλησπερα αλλο ενα θεμα ακομη... εχω μια καναρα που εχει κανει μια φωλια που οι νεοσσοι πεθαναν κ αλλες δυο με 4 κ 5 νεοσσους αντιστοιχα που τους μεγαλωσε, σημερα κ ενω οι τριτοι νεοσσοι ειναι 17 ημερων θελει να κανει παλι φωλια. Σκευτηκα να βγαλω τον. Αρσενικο αλλα μονη θα καταφερει τα 5 μωρα; Τι να κάνω; Δ θελω επουδενι 4η γενα ☹
 
Απομώνωσε τα μικρά με τον πατέρα. Δώσ'της φωλιά και κλωστές και άσε την να πάει κανονικά σε 4η γέννα. Αντικατέστησε τα αυγά με πλαστικά και τέλος αφήνοντας μόνον ένα στην φωλια ασε την να κλωσήσει για μερικές μέρες. Μετά πάρε και το ένα πλαστικό απο μέσα και περίμενε μέχρι να αφήσει τελείως την φωλιά. Μετέφερέ την (μαζί με άλλα θηλυκα πιθανόν)σε μια κλούβα πτήσης με πολλά μπάνια και καλή διατροφή για να κάνει ησυχα την πτερόρροια της
 
Η καναρα μονη της μπορει να αναθρεψει μια ολοκληρη φωλια, αλλα θα κουραστει περισσοτερο. Ναι βγαλε τον αρσενικο και μην της δωσεις νημα και φωλια και μολις απογαλακτιστουν τα μικρα, χωριζεις το ζευγαρι για να ξεκουραστουν για το καλοκαιρι.
 
... Βγαλε τον αρσενικο και μην της δωσεις νημα και φωλια και μολις απογαλακτιστουν τα μικρα, χωριζεις το ζευγαρι για να ξεκουραστουν για το καλοκαιρι.

Πρόκειται για μια εξ ολοκλήρου λάθος ενέργεια. Το θηλυκό στην περίπτωση που ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΝΑ δεν συμπεριφέρεται κατα τις ορέξεις και επιθυμίες μας. Αν μείνει μόνη με τα μικρά σε λίγες μέρες θα ψάχνει μέρος να κάνει φωλιά ταίζοντας όλο και λιγότερο και μαδόντας χωρίς αναστολές τους νεοσσούς μέχρι να την φτιάξει.
 
Τελικα χωρησα τα μικρα με τον μπαμπα στη μια πλευρα κ την μαμα στην αλλη να ταιζουν κ οι δυο! Στις 28 ημερες λεω να βαλω την μαμα μονη σε αλλο κλουβι! Ελπιζω να μη κανει αυγα γτ ακομη κ αυτο την. Ταλαιπωρει. αν κανει κατω απλα τα πεταω!
 
Back
Top