Φροντίδα Διακόσμηση κλουβιού καναρινιού και συμβουλές

pommerouge

PB Member
Εγγραφή
5 Δεκ 2008
Μηνύματα
308
Πόλη
Αθήνα
γεια χαρα σε ολες, ολους

λοιπον εδω εχω το καναρινι μου το οποιο ειχε βρεθει στο δρομο το περασμενο καλοκαιρι και μου το εφερε ο πατερας μου και ειχα μεινει με ανοιχτο το στομα γιατι ηταν σε αθλια κατασταση, νομιζα οτι δεν θα αντεχε, το προσεχα τρελα και το πηγα και στον κτηνιατρο μου ο οποιος με βοηθησε να το συνηφερω, απο τοτε ειναι μαζι μου και με τα υπολοιπα ζωακια μου μια χαρα, εδω και 2 εβδομαδες που πηρα το μεγαλο κλουβι για τα Lovebirds, εδωσα το παλιο τους στο καναρινι, ειναι πιο μεγαλο απο το προηγουμενο που ειχε και θα ηθελα συμβουλες για την διακοσμηση του,τωρα το καθαριζα και της εβαζα φαγητο λειπουν οι ταιστρες, επισης τι προτεινεται για παιχνιδακια; Εμενα ειναι παιχνιδιαρικη

αμα εχει κανεις φωτο απο δικο του κλουβι να παρω κι εγω ιδεες μεσα! : )
 

Συνημμένα

  • niki.webp
    niki.webp
    50,9 KB · Προβολές: 969
Νίκη μου να σου ζήσει το φιλαράκι σου! 🙂

Αν μου επιτρέπεις θα κανω λιγα καλοπροαιρετα σχόλια : Το κλουβακι αυτό είναι μεν πάρα πολύ όμορφο, αλλα απευθύνεται περισσότερο σε παπαγάλους επειδή είναι ψηλό κλουβί. Τα καναρίνια έχουν ανάγκη από μακρόστενο κλουβί γιατι δεν είναι πουλιά που σκαρφαλώνουν, αλλά πουλιά που πετούν σύνήθως κατά μήκος! Αν το ίδιο μακρόστενο κλουβί είναι και ψηλό ακόμα καλύτερα.:)

Επίσης τα καναρινάκια δεν είναι πουλιά που ασχολούνται με παιχνίδια όπως οι παπαγάλοι και τα γκούλντιαν, οπότε δεν χρειάζεται να παρεις κατι, ουτε καν κουνια!

Καποια ενδιαφέροντα στοιχεία θα βρείς και σε αυτο το άρθρο Πως να φροντίζετε σωστά τα κατοικίδια πουλιά σας
 
georgina αμα το αφησω το κλουβακι πειραζει; Κατα μηκος αφτο ειναι πιο μεγαλο και χοροπηδαει απο κλαδακι σε κλαδακι
 
πραγματικά το κλουβάκι αυτό είναι πολύ όμορφο αλλά νομίζω οτι είναι πιο κατάλληλο για παπαγαλάκια. Αν όμως το πουλάκι σου είναι ευτυχισμένο μέσα στο καινούριο του σπίτι αυτό έχει σημασία για όλους μας, εγώ στα δικά μου καναρίνια δεν έχω τίποτα απο παιχνίδια, μου εχουνε πεί οτι τα αρσενικά απροσανατολίζονται με τα στολίδια και δεν κελαηδάνε,τώρα για το κοριτσάκι σου νομίζω αυτά που τις έχεις στο καινούριο της σπιτάκι είναι μια χαρά!
 
Ναι καλη μου Νίκη, δεν υπάρχει πρόβλημα, μιας και το αγόρασες πρόσφατα. Εγω απλα στην θέση σου θα άφηνα το πολύ 3-4 πάτηθρες στο κλουβί αυτό για να μπορεί να πετάει και να γυμνάζει τα φτερά του. Απλά μην γεμίσεις τον χώρο με κούνια και παιχνίδια! 🙂
 
Νικη το μονο που χρειαζεται ειναι 2 πατηθρες και μια κουνια το πολυ. Αφου ειναι και παιχνιδιαρικο. Τα λουκετα δεν χρειζονται γιατι τα καναρινια δεν ανοιγουν τις πορτες 🙂.
 
συγνομη για το οφ τοπικ θα ηθελα να ρωτισω γι αυτο το ναιλον που μπενει σε κλουβι για καναρινακι για να μιν λερωνει μεσα στο σπιτι ειναι βλαβερο ξερει κανεις;
 
Αν αναφέρεσαι στο νάυλον καλυμμα με το λάστιχο που εφαρμόζει στο κλουβί για να συγκρατεί τα σπόρια και τα φλούδια τους, δεν νομίζω να είναι βλαβερό. Απλά μερικές φορές έχουν αναφερθεί μικροατυχήματα καθώς τα πουλιά τραβάνε με το ράμφος τους τις κλωστές με τις οποίες είναι ραμμένες το λάστιχο και πολλές φορές μπλέκονται τα νύχια τους και τα πόδια τους και πολλές φορές αν δεν υπάρχει έγκαιρη επέμβαση μπορεί είτε να κρεμαστούν απο αυτό, είτε να κοπεί κάποιο δάχτυλό τους.
 
Νικη επειδη εχω κι'εγω ενα παιχνιδιαρικο αλλα και νευρικο καναρινι (το οποιο για να περναει την ωρα του, τραβαγε το δαχτυλιδι στο ποδι του) θα σου πω τι παιχνιδι του εφτιαξα. Πηρα βαμβακερο σχοινακι το εδεσα σαν φουντα, το 'ξεμαλλιασα' και του κρεμασα κι'ενα καμπανακι. Ετσι, παιζει με αυτο αρκετα, περναει ευχαριστα την ωρα του και σταματησε ν'ασχολειται με το ποδι του.
 
Παιδιά εμένα η καναρινούλα μου η Πυθεία :D είναι απίστευτα παιχνιδιάρα. Ότι παιχνίδια έχω στο σταντ για τα παπαγαλάκια μου πηγαίνει και το πειράζει, το τσιμπάει. Γενικώς ότι καινούριο βλέπει τριγύρω πηγαίνει και το πειράζει. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια περίπτωση. Πιστεύω ότι είναι στο χαρακτήρα του κάθε πουλιού. Εμένα, για παράδειγμα, είναι πιο θαρραλέα και περίεργη απ' ότι τα παπαγαλάκια μου. Αν λοιπόν βλέπεις ότι του αρέσουν τα παιχνιδάκια να ασχολείται μπορείς να του βάλεις.
 
Back
Top