Διατροφή Διαλεγουν την ποτιστρα που πινουν τα καναρινια;

Τζουάν

PB New Member
Εγγραφή
6 Απρ 2014
Μηνύματα
395
Πόλη
Θεσσαλονίκη
καλημερα! Εχω μια απορια! Υπαρχει περιπτωση να διαλεγουν την ποτιστρα που πινουν τα καναρινια; Για να καταλαβετε τι εννοω! Εχω ενα ζευγαρι καναρινια και τους εχω 2 ποτιστρες,ιδιες ολοιδιες μονο που η μια εχει κοκκινο και η αλλη κιτρινο στομια. Οταν βαζω στο νερο μηλοξυδο ή τσαι ριγανης βαζω κ στις 2 για να ειμαι σιγουρη οτι θα πιουν. Κι αυτα παντα πανε κ πινουν απο την κιτρινη μονο!
 
Δεν μου έχει συμβεί, το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως τα βολεύει η πρόσβαση στην ποτίστρα.
 
δε νομιζω, εχουν ακριβως την ιδια προσβαση. Αμα αλλαξω θεση και βαλω την κοκκινη εκει που ειναι η κιτρινη παλι απο την κιτρινη πινουν!
 
λοιπον αυτο γινεται! Δεν πινουν απο την κοκκινη. Απο την πρασινη που εβαλα ηπιαν!(πρασινη ειναι και η αυγοθηκη τους ομως!) απο την κοκκινη δεν πινουν με τιποτα! Ισως πιουν αν τους βαλω μονο κοκκινη οποτε θα αναγκαστουν αλλα δε θελω να τα αναγκασω να κανουν κατι που δε θελουν! Τι πλακα εχουν!
 
Αυτό που προτιμούν είναι συνήθως η θέση που βρίσκεται κάθε σκεύος. Το πόσο εργονομικό ή το πόσο αισθητικά όμορφο με βάση της δικές μας προτιμήσεις είναι, έχει πολύ μικρότερη σημασία για αυτά. Πάντως, είναι γεγονός ότι έχουν τις προτιμήσεις τους και τις κρατούν σχεδόν πάντα αν δεν αναγκαστούν να τις αλλάξουν.
 
Εύα σίγουρα το χρώμα κάνει την διαφορά και τα πουλιά σου αρέσκονται στο κίτρινο. Δεν είναι υπερβολή αλλά τα πουλιά με τα χρώματα αντιδρούν σύμφωνα με το γούστο τους... Αυτό είχα διαβάσει κάπου επαληθεύτηκε με τα δαχτυλίδια και το χρώμα τους. Διαφορετική "πέραση" είχε π.χ το αρσενικό με το πράσινο δαχτυλίδι και διαφορετικό κάποιο με άλλου χρώματος...
 
Τα πουλια μπορουν κ διακρινουν τα χρωματα κ αυτο μπορω να το πω με σιγουρια γιατι ζω μεσα στην φυση με πολλα δεντρα, καθε ειδους κ καθημερινα μελεταω τις συμπεριφορες των πουλιων κ των ζωων. Τα πουλια λοιπον εχουν μαθει στο DNA τους ποια φυτα να πλησιαζουν κ ποια να αποφευγουν. Θα μου πειτε τα πουλια στα κλουβια πως μπορουν να το ξερουν; Η απαντηση ειναι απλη, η εξελιξη των ειδων το μετεφερε στο DNA οπως ανεφερα πιο πανω κ συνεχιζει να το μεταφερει. Στην φυση λοιπον ψαχνοντας για σπορους κ εντομα εμαθαν οτι τα εντονα χρωματα σημαινει κινδυνος αρα θανατος... Κυριως το κοκκινο. Μεσα απο τα πουλια κ τα ζωα μπορουμε πολλες φορες να μαθουμε πολλα πραγματα για την φυση, τον αερα κτλ. αλλα κ τις δικες μας συμπεριφορες. Ενας ηρεμος συντροφος πουλιων (κ οχι ιδιοκτητης πουλιων) που τα προσεχει κ τα σεβεται σαν συντροφια εχει πουλακια που κελαηδουν ομορφα κ εχουν φιλικη συμπεριφορα κ πιστεψτε με οτι μετα απο ωρες δουλειας κ αχγους δεν υπαρχει τιποτα πιο χαλαρωτικο απο ενα κελαηδημα τους.
 
Back
Top