Γενικά Διαμέτρημα δαχτυλιδιού καρδερίνας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Stavros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Stavros

Administrator
Staff member
Εγγραφή
7 Απρ 2006
Μηνύματα
20.400
ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΦΕΤΟΣ ΔΑΧΤΥΛΙΔΩΣΑ 2,5 ΚΑΙ ΤΗΝ 5 ΜΕΡΑ ΖΟΡΙΣΤΗΚΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ 2,7 .2,9 ΝΟΜΙΖΩ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ MAJOR ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥΛΙΑ.
Με αφορμή το συγκεκριμένο απόσπασμα από μήνυμα - απάντηση του Δημήτρη σε άλλο θέμα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορούν να συμμετέχουν κανονικά σε διαγωνισμούς καρδερίνες με διαμέτρημα δαχτυλιδιού μεγαλύτερο από 2,5mm.
 
ΦΙΛΚΕ ΣΤΑΥΡΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ. ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.
 
Τα τελευταία χρόνια απο αρκετούς εκτροφείς γίνεται προσπάθεια ώστε να αναπαραχθούν και στη χώρα μας καρδερίνες σε συνθήκες αιχμαλωσίας. Η προσπάθεια αυτή συναντά ήδη πολλά εμπόδια. Μερικά απο αυτά είναι η πολυνομία που υπάρχει στη χώρα μας και η κατα περίπτωση ερμηνεία της, η καχυποψία των αρχών πάνω στο θέμα αυτό αλλά και η δυσπιστία αρκετών συνεκτροφέων μας που δεν πιστεύουν ότι μπορεί να είναι πετυχημένο το εγχείρημα.
Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί υποστηρικτές σε αυτή τη προσπάθεια και ο Σύλλογος μας, η ΑΤΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΟΙΚΟΣΙΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ( Α.Λ. Ο. Π), είναι ένας απο αυτούς. Η ΑΛΟΠ λοιπόν υποστηρίζει και ενθαρρύνει αυτές τις προσπάθειες πλην όμως στο θέμα της διαμέτρου των δακτυλιδιών δεν αποδέχεται καμμία απόκλιση. Το ρητό η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει απλώς να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια έχει πλήρη εφαρμογή σε αυτή τη περίπτωση. Η αυστηρή αυτή πολιτική της ΑΛΟΠ μπορεί (στο μέτρο που είναι δυνατόν) να αποθαρρύνει κάποιους επίδοξους παραβάτες που με τη στάση τους βλάπτουν και απαξιώνουν τη επίπονη προσπάθεια των υπόλοιπων εκτροφέων που πιστεύουν στην ελεγχόμενη αναπαραγωγή των καρδερίνων και ξοδεύουν για το σκοπό αυτό χρόνο και χρήμα.
Τά δακτυλίδια λοιπόν που φορούν οι καδερίνες δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τα 2,5 χιλιοστά, εκτός των καρδερίνων Σιβηρίας που φορούν δακτυλίδια διαμέτρου 2,7 χιλιοστών.
ΘΑΝΑΣΗΣ ΥΦΑΝΤΗΣ
ΠΟΟ AL 01
 
Back
Top