Φροντίδα Διαμονη 3 ζευγαριων σε ζευγαρωστρες με χωρισμα

voutsigoutsi

PB New Member
Εγγραφή
23 Απρ 2009
Μηνύματα
184
Καλησπερα παιδια. Ηθελα να ρωτησω αν τα 3 ζευγαρια καναρινια που εχω μπορω να τ αφησω μαζι σε ζευγαρωστρες με το χωρισμα ολον τον καιρο ως την επομενη ανοιξη που θα τα βαλω παλι για ζευγαρωμα. Κανει καλο να βλεπονται; Το μελημα μου δεν ειναι απαραιτητα η αναπαραγωγη αλλα η καλη διαμονη κι υγεια των πουλιων. Να χω δηλαδη αγαπημενα και υγιη ζευγαρια; Τι λετε;
 
Ο χώρος που αφήνει μια κλασσική ζευγαρώστρα για το κάθε πουλί, αν την έχεις με το χώρισμα είναι πολύ μικρός. Δεν κάνει για να μένουν όλο το χρόνο τα πουλιά. Εκτός αυτού πιστεύω ότι είναι καλύτερα τα πουλιά να "γνωρίζονται" όταν θέλουμε να τα ξεκινήσουμε αναπαραγωγή. Η συνεχής παρουσία του αρσενικού σε απόσταση αναπνοής φοβάμαι μήπως πυρώσει τις θηλυκές πολύ νωρίς με άσχημο αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για τη διαμονή των πουλιών είναι να μπαίνουν όλες οι θηλυκές μαζί σε πολύ ευρύχωρο κλουβί ώστε να μπορούν να εξασκούν τα φτερά τους και οι αρσενικοί μόνοι τους σε κλουβιά όσο το δυνατόν ευρύχωρα. Αν δεν έχεις χώρο για κλούβα πτήσης για τις θηλυκές μπορείς να τις έχεις ανά δύο σε μεγάλες ζευγαρώστρες.
 
Φιλε Βασιλη εχω 4 ζευγαρωστρες ( μια τριωροφη και 1 μονη) με χωρισματα κι ενα μονο κλουβι. Οι ζευγαρωστρες ειναι Μηκος 70 υψος 45 Βαθος 35. Τωρα εχω 3 αρσενικα και 3 θυληκα. Πως ακριβως μου προτεινεις να τα βαλω; Ευχαριστω.
 
Αν δεν μπορείς να έχεις ένα ακόμη κλουβί τότε: 3 θηλυκιές σε μία ζευγαρώστρα και τα αρσενικά ένα σε κάθε κλουβί. Το καλύτερο θα ήταν να πάρεις ένα ακόμη κλουβί και να έχεις σε μια ζευγαρώστρα 2 θηλυκές και τα υπόλοιπα πουλιά μόνα τους. Το κλουβί που θα πάρεις μπορεί να είναι και λίγο πιο μικρό από τις ζευγαρώστρες και να βάλεις εκεί ένα αρσενικό. Εγώ θα έκρινα και ανάλογα του χαρακτήρα των πουλιών. Υπάρχουν κάποιες θηλυκές που κάνουν τσαμπουκάδες. Αν έχεις τέτοιες τότε δεν μπορείς να τα έχεις 3 μαζί (ούτε καν δύο). Αν είναι ήρεμες και δεν μαλλώνουν υπάρχει η δυνατότητα. Εσύ αποφασίζεις με βάση τα πουλιά σου και το χώρο σου. Για οικονομικό θέμα δεν το συζητάω αφού δεν είναι και τόσο μεγάλο το κόστος ενός ακόμη κλουβιού.
 
Back
Top