Γενικά Διαμόρφωση κλουβιού για παπαγαλάκια

basilis13

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2017
Μηνύματα
101
Πόλη
Θεσσαλονίκη
πηρα ενα καινουργιο κλουβι πιο μεγαλο για τα παπαγαλακια που θα τα βαλω μαζι σε λιγο καιρο και επειδη πρωτη φορα εχω ενα μεγαλο κλουβι δεν ξερω πως να το διαμορφωσο μπορειτε να μου στειλετε καποιες φωτογραφιες για να δω;
 
Πολύ ωραίο είναι, με γεια σας!
Έχεις δει τα διάκενα ανάμεσα στα κάγκελα μήπως χωράει κάπως το κεφαλάκι τους και τραυματιστούν; Κατά τ' άλλα είναι πολύ άνετο.
Θα έλεγα στην αρχή μην το γεμίσεις και μην δώσεις την τελική μορφή του, καθώς ο όγκος και οι σκιές κάποιων αντικειμένων τα τρομάζουν, παίρνοντας υπ' όψιν σου πως και η ίδια η αλλαγή κλουβιού, δημιουργεί κάποιο στρες στην αρχή.
Οπωσδήποτε, καθώς βλέπω από το μέγεθος, θα βάλεις δύο βασικές πατήθρες (ξύλινες, διαφορετικών διαμέτρων), κάθετες προς την πόρτα, στο ύψος πάνω από τις ταΐστρες και μία ευρύχωρη να χωράνε και τα δύο πουλιά κούνια κρεμασμένη από την οροφή, γιατί ίσως εκεί θα κοιμούνται αλλά και για να μην τσακώνονται για την υψηλότερη θέση, πρέπει να χωράνε μαζί.
Στα παιχνίδια που θα διαλέξεις, σε κάποιες γωνίες θα βάλεις κάποια πατήματα για πιθανές ενδιάμεσες στάσεις, αυτά μπορεί να είναι και από σχοινί.
Πρόσεξε οι πατήθρες να μην αλληλοεπικαλύπτονται για να μην λερώνουν οι κουτσουλιές τις από κάτω.
Για παράδειγμα ωραία διαμορφωμένων κλουβιών μικρών παπαγάλων, ρίξε μια ματιά στα θέματα της @Sissy , @Eleni pepper , @ErnestoTheParrotlet αλλά πάρε υπ' όψιν σου ότι αυτά είναι parrotlets με κοντές ουρές και άφησε εσύ κάποια "αναπνοή" στους χώρους σου για τις μακριές ουρές των budgies σου.
Καλή επιτυχία και περίμενε και άλλες γνώμες :)
https://community.petbirds.gr/threads/Παιχνίδια-για-παπαγάλους.17868/
https://community.petbirds.gr/tags/parrot-toys/
 
Είχα κάποτε σε τετοιο κλουβάκι τον Ερνέστο. Δύο φυσικά κλαδιά στις ταϊστρες κάθετα όπως είπε η Μαρία στην πόρτα και ένα οριζόντιο ψηλά στο κλουβί, που τους αρέσει να "αράζουνε" καμιά φορά. Εγώ δεν είχα βάλει κλαδί ψηλά αλλά ένα κορδονάκι όπως αυτό http://www.petsupermarket.gr/aimages/images/ip5160.jpg
Ενα δύο παιγνιδάκια απαραίτητα καθώς και μια κούνια. Να μην γίνει όμως πολύ στενάχωρο. Εγώ την κούνια την είχα βγάλει καθώς ο μικρός δεν την προτιμούσε και δεν ανέβαινε ποτέ σχεδόν.
Κυρίως να κοιτάξεις να έχουν χώρο να κινηθούν μέσα στο κλουβί, είναι ζωτικό αυτό, και να μην κινδυνεύουν να μπλεχτούν κάπου. Απέφυγε παιγνίδια με πολλά σκοινάκια, φουντες, κρίκους κτλ.
Σημαντικό αυτό που σου ανέφερε η Μαρία για τις ουρίτσες τους. Τα πάροτλετ έχουν κοντή και φαρδιά ουρά και βολεύονται καλύτερα απ' ότι τα μπατζάκια σε κλαδιά που είναι "πιο κοντά" στα κάγκελα.

Σου παραθέτω και το δικό μου κλουβί, με την υποσημείωση ότι είναι πολύ μεγαλύτερο και δεν έχει παιγνίδια γιατί ο δικός μου είναι μόνιμα έξω. Αρα μάλλον δε θα σε πολυβοηθήσει.

WP_20170909_006.webp
 
Back
Top