Φροντίδα Διασταση ανοιγματος καγκελων κλουβας

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Phantomas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Phantomas

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2015
Μηνύματα
359
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα σε ολους. Ηθελα να κανω μια ερωτηση. Επειδη λοιπον οι νεοσσοι μου καποια στιγμη οταν μεγαλωσουν θα πρεπει να αλλαξουν κλουβι, αναζητησα ενα κλουβι το οποιο ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο αυτο που τωρα ειναι. Το μονο που με ανησυχει ειναι η διασταση ανοιγματος των καγκελων. Στο παρον κλουβι το ανοιγμα ειναι 1,4 εκατοστα ενω στο μεγαλυτερο κλουβι που βρηκα ειναι 1,8. Θεωρειτε οτι μπορει να ''αποδρασει'' καποιο απο τα ζεβρακια;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Nα ριξω ενα συρματενιο πλεγμα τριγυρω;
Και παλι καπου θα εχεις κενο μεταξυ πλεγματος και καγκελων. Πχ στην ποτιστρα ή τις ταιστρες. Ρισκαρεις να βαλουν κανα κεφαλι αναμεσα;
 
Μα για αυτο θα ριξω πλεγμα. Για να μην μπορουν να σφηνωσουν. Παιδια η κλουβα ειναι μεζονετα για τα ζεμπρακια.
 

Συνημμένα

  • 11223327_463916943793118_3975407051587324749_n.webp
    11223327_463916943793118_3975407051587324749_n.webp
    63,8 KB · Προβολές: 87
@Phantomas «καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν», είναι μια συμβουλή που θα πρέπει όλοι να την υιοθετούμε ώστε να αποφεύγουμε τα "άσχημα" αποτελέσματα και επιπτώσεις στα πτηνά μας.
Η παρέα του petbirds προτείνει την κατά τη γνώμη της σωστή λύση στο πιθανό πρόβλημα.
Εσύ αποφασίζεις με τα δικά σου κριτήρια, δοκιμάζεις όσα σχεδίασες και μας καταθέτεις το αποτέλεσμα ώστε όλοι να γίνουμε σοφότεροι.
Τι λες Γιάννη;
Θα το κάνεις;
 
Nα ριξω ενα συρματενιο πλεγμα τριγυρω;
Μα για αυτο θα ριξω πλεγμα. Για να μην μπορουν να σφηνωσουν. Παιδια η κλουβα ειναι μεζονετα για τα ζεμπρακια.
Γιάννη μου νομίζω πως το κλουβί αυτό δεν είναι κατάλληλο για ζεμπράκια... Τα ζεμπράκια χρειάζονται ένα κλουβί που να έχει μήκος για να πετάνε... όχι ένα κλουβί που έχει ύψος.. Θεωρώ πως μια μικρή κλούβα καναρινιών είναι ότι πρέπει για τα μικρά ζεμπράκια! 😉 Τώρα αν σου φαίνεται ακριβό, μια απλή ζευγαρώστρα θα κάνει και αυτή τη δουλειά της μέχρι να ενηλικιωθούν τα μικρά!
https://community.petbirds.gr/media/Ζευγαρώστρα-Καναρινιών-60cm.21628/
 
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Αλίκη. Το κλουβί που επέλεξες είναι κατάλληλο για παπαγαλάκια που αρέσκονται στο σκαρφάλωμα και όχι για ζεμπράκια που έχουν ανάγκη να πετάνε. Το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να έχουν κάποιο ατύχημα καθώς την στιγμή που θα βάζουν δύναμη να πετάξουν θα κουτουλάνε πάνω στα κάγκελα. Όσο για τις διαστάσεις μεταξύ των κάγκελων νομίζω πως είναι λίγο μεγάλες για τα μικρά κεφαλάκια των νεαρών ζεμπρακίων. Πράξε κατά βούληση.

Διάβασε εδώ αν θες https://community.petbirds.gr/threads/Κλουβιά-για-πουλιά.17800/?mp=1&page=4
 
Οσον αφορα το ανοιγμα των καγκελων θα συμφωνησω. Οσον αφορα ομως το αν ειναι καταλληλο θα διαφωνησω και θα πω οτι δν χρειαζεται να ειμαστε υπερβολικοι. Πως ειναι δυνατον να χτυπησουν; Εδω τωρα που αρχιζουν και απογαλακτιζουν τα εχω σε μικροτερο κλουβι(3 νεοσσοι +2 γονεις) και θα τους πειραξει το μεγαλυτερο;Eπειδη τωρα κοιμουνται και δεν θελω να τα ταραχησω αυριο θα παρω τις διαστασεις των 2 κλουβιων ωστε να κανουμε την συγκριση. Εν παση περιπτωση. Ευχαριστω για την συμβουλη :)
 
Γενικά ως διαστάσεις κάνει. Έχει χώρισμα στην μέση μήπως χρειαστεί να δημιουργήσεις απομόνωση κάποια στιγμή;
 
Θα το δεις σε σχέση με τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά τους. Αν υπάρχει αρμονία δεν είναι απαραίτητο. Αν τσακώνονται θα τα χωρίσεις. Μετά λίγους μήνες όμως θα πρέπει να τα χωρίσεις για ν' αποφύγεις αιμομειξίες.
 
Back
Top