Αναπαραγωγή Διασταυρώσεις διάφορων μεταλλάξεων καναρινιών χρώματος

alexisthes

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2021
Μηνύματα
293
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπερα, εχω μαυροκοκκοκινα μωσαικα και γκριζοπτερα μαυροκοκκοκινα μωσαικα,

σκεφτομαι να παρω ειτε ιζαμπελ λευκα είτε μαυρο οπαλ, αυτα θα αξιζει να τα ζευγαρωσω με τα δικα μου?
 
@Stavros αν αξίζει με την έννοια ότι θα πάρω ωραία διασταύρωση από άποψη μεταλλάξεων? είδα στο σαιτ του κ. Μάκη διάφορες διασταυρωσεις που μπορείς να κάνεις με ιζαμπελ, απλα μαυροκοκκινο μωσαϊκό με μαύρο οπαλ αξίζει?
 
Καλησπερα, εχω μαυροκοκκοκινα μωσαικα και γκριζοπτερα μαυροκοκκοκινα μωσαικα,
Θα έλεγα, να μείνεις σ' αυτά και πολλά είναι !
Τα δεύτερα, είναι ποικιλία για "πολύ προχωρημένους", με την έννοια οτι δύσκολα φτάνει κανείς σε επίπεδα αξιόλογα. Εμπλέκονται πολλοί παράγοντες που καθιστούν την επιτυχία του προτύπου εξαιτερικά δυσχερή. Διάβασε και μάθε καλά τα πρότυπα κάθε μετάλλαξης.
Υ.Γ Εκείνο που θα μπορούσες να προσθέσεις στην εκτροφή σου είναι... ΜΑΥΡΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ κόκκινο μωσαϊκό.
Επίσης, αν ξέρεις οτι τα ΜΑΥΡΟΚΚΟΚΙΝΑ που έχεις είναι καθαρά(δεν κρίβουν άλλες μεταλλάξεις) θα μπορούσες με αυτά να δημιουργήσεις φορείς γκριζόφτερων, διασταυρώνοντάς τα με γκριζόπτερα.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Διάβασε και μάθε καλά τα πρότυπα κάθε μετάλλαξης.
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο βιβλίο /άρθρο?
ΜΑΥΡΟ ΚΟΒΑΛΤΙΟ κόκκινο μωσαϊκό.
Γτ μαύρο κοβαλτιο?
Επίσης, αν ξέρεις οτι τα ΜΑΥΡΟΚΚΟΚΙΝΑ που έχεις είναι καθαρά(δεν κρίβουν άλλες μεταλλάξεις) θα μπορούσες με αυτά να δημιουργήσεις φορείς γκριζόφτερων, διασταυρώνοντάς τα με γκριζόπτερα
Αυτό το έκανα φέτος έβαλα ένα ζευγάρι αρσενικό μαυροκοκκινο μωσαϊκό φορέας γκριζοπτερου με Γκριζόπτερο μαυροκοκκινο μωσαϊκό, και ένα ζευγάρι μαυροκοκκινο μωσαϊκό φορέας γκριζοπτερου με μαυροκοκκινο μωσαικο.
 
Aφού είχες ήδη φορείς και τους έβαλες φέτος, θα αρχίσεις να βλέπεις την ποικιλία που παρουσιάζουν τα νεαρά πουλιά που έβγαλες. Με γνώση του πρότυπου και σωστές επιλογές στα επόμενα ζευγαρώματα , πάντα γίνεται μια καλή συνέχεια. Δυστυχώς στην γλώσσα μας δεν υπάρχει ομαδοποιημένη δουλειά με αναφορά στις λεπτομέρειες , όσον αφορά τα πρότυπα. Ακόμα και οι ενώσεις κριτών στηρίζονται στην ατομική αναζήτηση και το βασικό φυλάδιο της COMOMJ (Παγκόσμια συνομοσπονδία) https://canaries.gr/2021/07/11/προτυπα/ , και κάτι επίσης περιληπτικό δικό μου https://canaries.gr/μεταλλαξεισ/μεταλλαξη-γκριζοπτερα/

Το Κοβάλτιο είναι μια "συγγενής" μετάλλαξη που χρειάζεται την βοήθεια των Μαυροκόκκινων για να εξεληχθεί. Αυτό κολλάει στην περίπτωσή σου, ιδιαίτερα τώρα που έχεις και την ίδια κατηγορία πτερώματος σε όλα τα πουλιά σου (Μωσαικό).
 
@mgerom Σήμερα διαβάζω άρθρα σχετικά με γκριζόπτερα και μαυροκοκκινα, εχετε απόλυτο δίκιο δεν θα μπλέξω με άλλες μεταλλάξεις, θα προσπαθήσω να βελτιώσω την ποιότητα των πουλιών μου, έχω δύο απορίες, διάβασα σε σχόλιο σας σε Γκριζόπτερα ότι θέλει απομόνωση, ήλιο και ειδική διατροφή, μπορείτε να γίνετε πιο σαφής και σε αυτά τα τρία (αν έχετε συμβουλές είναι ευπρόσδεκτες). Δεύτερον, οι παρακάτω φώτο από άποψη ποιότητας θεωρούνται excellent? Δυστυχώς δεν υπάρχουν στο ίντερνετ φωτογραφίες καθαρές ώστε να έχω ένα μέτρο σύγκρισης.... :(
 

Συνημμένα

  • black-red-mosaic-male.webp
    black-red-mosaic-male.webp
    70,2 KB · Προβολές: 28
  • black-red-mosaic-female.webp
    black-red-mosaic-female.webp
    59,4 KB · Προβολές: 28
Τα πουλιά δεν κρίνονται απο φωτογραφίες. Μόνον απο κοντά και για αρκετή ώρα το καθ' ένα. Μια πρόχειρη εκτίμηση θα έλεγε οτι απο τις φωτογραφίες, μόνον το αρσενικό είναι υψηλής ποιότητας πουλάκι.
Η απομόνωση έχει να κάνει με την πιθανότητα να χάσει κάποια απο τα φτερά του σε μια κλούβα πτήσης με πολλούς ενοίκους . Η συμπλήρωση των χαμένων , με νέα φτερά, μπορεί να δημιουργήσει διαφόρων ειδών ατέλειες. Ο ήλιος και η ειδική διατροφή έχουν να κάνουν με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σε βάθος και έκταση παραγωγή μελανίνης (ιδιαίτερα στα κεράτινα μέρη.)
 
Back
Top