Αναπαραγωγή Διασταύρωση Βούτας με ταχυδρόμο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης helk
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

helk

PB New Member
Εγγραφή
23 Δεκ 2008
Μηνύματα
52
Πόλη
Αθήνα
Υπάρχει κάποιος που να εχει πετάξει ποτέ τέτοια πουλιά;
 
Λάζαρε λένε ότι δεν βουτάνε όπως οι βούτες και "κολλάνε", αλλά έχουν "μυαλό". Σκέφτομαι να κάνω διασταύρωση και μετά να τα ξαναδιασταυρώσω με βούτα και με επιλογή να διαλέξω αυτά που συμπεριφέρονται σαν βούτα αλλα έχουν το ένστικτο του ταχυδρόμου...
 
Ακριβώς όπως το είπες αυτά τα περιστέρια δεν πέφτουν σαν βούτες, σου κολλάνε συνέχεια επάνω, κάνουν μεγάλα ανοίγματα (αυτό είναι καλό) και έχουν μυαλό(δεν χάνονται εύκολα και αυτό καλό).
Θα σου δώσω μια συμβουλή(δεν είναι δικιά μου είναι παλαιότερων περιστεράδων ) η γνήσια η βούτα έχει μυαλό ταχυδρόμου δηλαδή δεν χάνεται εύκολα. Τα μπασταρδέματα που έχουν γίνει τόσα χρόνια έχουν χαλάσει την βούτα.
Από το να κάνεις όλο αυτό τον κόπο και το κυριότερο σε χρόνο προσπάθησε να βρείς καθαρόαιμες βούτες (από την περιοχή της Λάρισας ) κυρίως.
Όχι θεματικές γιατί αυτές και εάν είναι μπάσταρδα.
Εκτός αν σου αρέσει η διασταύρωση περιστεριών και θες για το κέφι σου να δεις τι θα καταφέρεις.
Μην με παρεξηγήσεις αλλά δεν πρόκειται να βγάλεις βούτα θα βγάλεις κάτι που θα μοιάζει με βούτα.
 
Λάζαρε το ξέρω ότι θα παιδευτω, και μάλλον άδικα, αλλά θέλω να δω τι θα βγάλω. Όσους ρώτησα μου είπαν ότι δε βγαίνει τίποτα της προκοπής αλλά παρατήρησα 'ότι οι περισσότεροι από αυτους δεν έχουν ιδέα από επιλογη.
Είδα ότι έχεις και ταχυδρόμους μήπως σου περισεύει καμιά θυληκιά;

Υ. Γ. Οταν αποφασίσουν να κατέβουν αυτά τα πουλιά βουτάνε κανονικά;
 
παιδια εσεις θα ξερετε τι ρατσα ειναι τα περιστερια που ενω πηγαινουν ευθεια κανουν μερικες τουμπες και μετα συνεχιζουν. Καταρχειν ειναι ρατσα η στο παιχνιδι τους γινετε αυτο
 
helk δεν έχω κάποια έξτρα θυληκιά.
Τα βουτοταχύδρομα δεν έχουν καλό πεσό, πέφτουν με ζιγκ-ζαγκ, ''στεφανώνουν''.

Κωνσταντίνε υπάρχουν πολλά είδη περιστεριών που κάνουν τούμπες όταν πετάνε μπές στο you tube και γράψε pigeons rollers ή pigeons tumblers θα δεις αρκετά.
Αν δεις και εδώ στο pb στης ''ράτσες περιστεριών'' ότι βλέπεις να περιέχει το συνδετικό στο όνομα τους tumblers είναι περιστέρια που κάνουν τούμπες.
 
εγώ πάντως έχω διασταυρώσει ντουνεκι με ταχυδρόμο. το αποτέλεσμα χαλια. ενα πουλί που δεν θυμίζει τίποτα ούτε ταχυδρόμο ούτε ντουνέκι. Δηλαδή τραβούσε τους ταχυδρόμους λίγο ποιο ψιλά από ότι πετούσαν.
 
Δημήτρη ζευγάρωσες ντονέκι με ταχυδρόμο τι είχες στο μυαλό σου ότι θα βγάλεις;
 
βασικά ήταν τα μοναδικά χωρίς ταίρι και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να βγάλω ντουνέκια που δεν θα χάνονται, και που δεν θα κατεβαίνουν σε αλλα σπίτια μόλις δουν ένα ξενο περιστέρι να πετά.
 
Παιδιά πιστεύω πάντως ότι με λιγη υπομονή υπάρχει τρόπος να κρατήσεις τα χαρακτηριστικά της βούτας και να μεταφέρεις το μυαλό και την αντοχή του ταχυδρόμου ύστερα από μερικές γεννιές διασταυρώσεων και προσεκτικών επιλογών, όπως γινεται άλλωστε με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των περιστεριών.
Ξέρει κανείς που θα βρω, μία θηλυκιά ταχυδρόμο;
 
οι βουτες ειναι αυτο που ειναι και τις εκρεφουμε ακριβος για αυτα τα χαρακτηριστικα που παρουσιαζουν.
Οι ταχυδρομοι το ιδιο.
Τωρα το δυο σε ενα νομιζω ταιριαζει καλυτερα στα σαμπουαν
 
φίλε helk, η καλύτερη λύση για βούτες που δεν χάνονται είναι η προσωπική προσπάθεια καλυτέρευσης των πουλιών σου, διασταυρώνοντας τις εξυπνότερες, αθλητικότερες και με καλύτερο πέσιμο βούτες σου μεταξύ τους. η διαστάυρωση βούτας με ταχυδρόμο ή οτιδήποτε άλλο, οδηγεί στον εκφυλισμό και σταδιακά στην εξαφάνιση της μοναδικής ελληνικής ράτσας περιστεριού, του οτζίτικου...
 
ρε παιδια δε διαφωνω σ' άυτα που λέτε, εν μέρει έχετε δίκιο, τα χαρακτηριστικά της βούτας πρέπει να προστατευθούν (πέταγμα ψηλά και σωστα, πέσιμο κτλ),
Αλλά με τη λογική του : "το δυο σε ενα νομιζω ταιριαζει καλυτερα στα σαμπουαν", δεν νομίζω να είχε υπάρξει ποτέ η βούτα ούτε καμία άλλη ράτσα, ας μην γινόμαστε λοιπόν στενόμυαλοι και απόλυτοι.😕 😱

Ζήτησα στην αρχική μου ερώτηση να μάθω αν έχει πετάξει κανείς τέτοια πουλιά, γιατί θέλω να πειραματιστώ και να κάνω το κέφι μου, πειραματιζόμενος και μόνο για εμένα, ούτε τη ράτσα θέλω να αλλοιώσω (που έχει αλλοιωθεί ήδη δυστηχώς) ούτε να μοιράσω αυτά τα πουλιά δεξιά και αριστερά, οπότε αν έχει κανείς εμπειρία από μια τέτοια δοκιμή ας βοηθήσει.

Από εκεί και πέρα τη βασική μέθοδο, του να βελτιώσω τα πουλιά μου φίλε maddog με επιλογή και διασταύρωση των καλύτερων την ξέρω, 14 χρόνια περιστεράς κάτι έμαθα.

Ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον που δείξατε στο post
 
helk, ότι έγραψα, το έγραψα φιλικά, έτσι; :) στο κουμάσι μου με τα ταχυδρομικά, βγάζω πουλάκια βούτες, ξέρεις, εργοστάσιο παραγωγής... μια φορά, έμεινε ένα πουλάκι εκεί και πήρε ζευγάρι με ταχυδρόμο. μια μελιά με έναν αρσενικό ταχυδρόμο. από τα πουλάκια τους, το αρσενικό ήταν με σώμα ταχυδρόμου και πορτοκαλί μάτια και βουτούσε "κάπως καλά", ενώ το θηλυκό είχε εμφάνιση βούτας, άσπρα μάτια και πετούσε σαν ταχυδρόμος. αυτό ήταν το αποτέλεσμα ενός και μοναδικού ζευγαρώματος ταχυδρομόβουτου. Δεν το ξανακάνω... Εσύ πάλι, όπως νομίζεις.
 
Εγω παλια ειχα μια ταχυδρομοβουτα η οποια εσπαγε 2-3 φορες στο πεσιμο και μου χαλαγε και το πεσιμο της ομαδας.
 
Maddog δεν τίθεται θέμα, φαντάζομαι πως όλοι εδώ μέσα έχουμε φιλική διάθεση. Θα την κάνω τη δοκιμή και θα προσπαθήσω να ξαναδιασταυρώσω με βούτα, μου έχει κάτσει🙄. Είμαι περίεργος να δω τι θα βγει από την δεύτερη γεννιά.
Και μια ερώτηση, το αρσενικό που έμοιαζε σε ταχυδρόμο και πέταγε σαν βούτα απο μυαλό τι έλεγε;
 
Back
Top