Αναπαραγωγή Διασταύρωση καναρινιών διαφορετικών χρωμάτων και τι απογόνους δίνουν

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Geo.pol
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Geo.pol

PB New Member
Εγγραφή
10 Αυγ 2019
Μηνύματα
171
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα.. Θα ξεκινήσω ένα θέμα που υπάρχει και παλιότερα μεταξύ διασταύρωση χρώμματων και τι απογόνους βγαίνουν συνήθως. Και αν κυριαρχεί συνήθως το ποιο έντονο χρώμα η το χρώμα του αρσενικού έναντι του θυληκου.. Και αν υπάρχουν και φωτό(γονείς και απογόνους) από τα μέλη μας.. Θα ήταν το ποιο ιδανικό.. ευχαριστώ
 
Τι εννοείς; Ένα κόκκινο με ένα κίτρινο ας πούμε; Δώσε κάποιο παράδειγμα.
 
Παράδειγμα.. αρσενικό κόκκινο με θυληκο κίτρινο και το αντίθετο αρσενικό κίτρινο με θυληκο κόκκινο η ακόμα λιποχρωμικο κόκκινο(αρσενικό) με ένα άσπρο κόκκινο μωσαϊκό (θυληκο)
 
Τα χρωματικά αποτελέσματα, των όποιων διασταυρώσεων, εξαρτώνται απο τις γενετικές πληροφορίες που διαθέτουν οι γονείς. Το θέμα είναι τεράστιο και δεν απαντιέται με ένα πόστ. Πάντως δεν δουλεύει με τον τρόπο που το σκέπτεσαι Ολίγον απο κόκκινο και ολίγον απο κίτρινο και ολίγον απο σκούρο μπαμπά και ολίγον απο ανοικτή μαμά και άρα βγάζουμε τέτοια μωρά. Εχει τελείως διαφορετική σειρά. Πρέπει να ξέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τί θέλουμε να πάρουμε σαν αποτέλεσμα και μετά διαλέγουμε τους γονείς με τα κατάλληλα γενετικά εφόδια που μπορούν να μας το δώσουν.
 
Είναι σαν λέμε πρέπει να ξέρουμε λίγο το γενεαλογικό δένδρο. Πάντως έψαξα online να δω διασταύρωσεις(φωτό) και δεν βρήκα κάτι..
 
Είναι σαν λέμε πρέπει να ξέρουμε λίγο το γενεαλογικό δένδρο
Πρέπει να ξέρουμε πολύ από το γενεαλογικό δέντρο και επίσης να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες προσμείξεις στο γενετικό τους κώδικα. Διαφορετικά, χάνεται η μπάλα σε μερικές μόνο γενιές.

πάντως έψαξα online να δω διασταυρώσεις (φωτό) και δεν βρήκα κάτι..
Ούτε και θα βρεις και ο λόγος εξηγήθηκε από τον Μάκη. Είναι αδύνατο να καθοριστεί στάνταρ που θα παράγει συνεχώς το ίδιο αποτέλεσμα ή τέλος πάντων πολύ κοντά στο πρότυπο (τη φωτογραφία δηλαδή) όταν ζευγαρώνεις συνεχώς παρδαλά.

Εάν σε ενδιαφέρει αυτού του είδους η ενασχόληση, είναι προτιμότερο να επιλέξεις μία, δύο στανταρισμένες ποικιλίες χρώματος έτσι ώστε να μάθεις σιγά σιγά να στοχεύεις σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και να ψάχνεις να βρεις ακριβώς τους γεννήτορες που χρειάζεσαι για να τα πετύχεις.
 
Back
Top