Αναπαραγωγή Διασταύρωση καναρινιών με συγγένεια

stylkons1

PB New Member
Εγγραφή
14 Μαϊ 2020
Μηνύματα
48
Πόλη
Χίος
Καλησπέρα,
Ξεκίνησα την εκτροφή μου με ένα ζευγάρι τιμπραντο, τα οποία μεγάλωσαν 4 καναρίνια. Από τα 4 τα 3 τα έδωσα σε συγγενείς/φίλους. Κράτησα ένα θύλακο που το ζευγάρωσα με ενα νέα τιμπραντο(σκουφατο) που πήρα.
Όποτε το θύλακο με το σκουφατο έχουν 3 καναρίνια μικρά (10 ημερών). Η ερώτηση μου είναι η εξής: μπορούν τα 3 μικρά καναρίνια να ζευγαρώσουν με τα τα καναρίνια που είχα δώσει στους συγγενείς/φίλους; Ή είναι πολύ κοντινή η συγγένεια;
Μόνο ένα ζευγάρι θα γίνει όχι και τα τρία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Στελιος
 
Καλησπέρα.
Θα είναι σαν να ζευγαρώνουν με την Μάνα τους γιατί έχουν συγγένεια 50%.
Το ζευγάρωμα μπορεί να γίνει αλλά καλό είναι γενικότερα να αποφεύγονται οι Αιμομιξίες, ειδικά όταν δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος εκ τροφικός στόχος.
Προσωπικά θα προτιμούσα να ανταλλάξω πουλιά με κάποιο φίλο για να μην υπάρχει καμία συγγένεια με τα πουλιά που θα ζευγαρώσω.
 
Περίμενα μια τέτοια απάντηση. Όποτε δεν πρόκειται να κάνω τέτοιο ζευγάρωμα. Για την ανταλλαγη είμαι λίγο δύσκολος καθώς όπως είπα τα νεογέννητα καναρίνια είναι τιμπραντο αλλά είναι χωρίς δαχτυλίδι, όποτε δεν πρόκειται να βρω κάποιον να ανταλλάξει τέτοιου είδους καναρίνια χωρίς να είναι πιστοποιημένα. Όποτε θα δω τι θα κάνω σε μερικούς μηνες.
 
Back
Top