Διατροφή Διατήρηση της κόκκινης μάσκας με σπόρο bella di notte

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jody
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jody

PB New Member
Εγγραφή
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
46
Πόλη
Θεσσαλονίκη
ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος διατηρησεις του κοκκινου χρωματος (της μασκας) στις καρδερινες. μου ειπαν για το σπορο μπελα ντι νοτε οτι βοηθαει σ'αυτο. αληθευει; και πως πρεπει να χορηγειται 1κιλο μπελα ντι νοτε σε 10κιλα καθημερινης τροφης. Αλλοι παλι χρησιμοποιουν κοκκινη αυγοτροφη για καναρινια, αλλα ετσι χανει το κιτρινο των φτερων της!
 
Η διατροφή της Καρδερίνας αποτελείται κυρίως από μείγμα σπόρων για ευρωπαϊκές σπίζες. Γενικά χρειάζεται φρούτα και λαχανικά και καλό είναι να διατηρούμε ένα πρόγραμμα διατροφής για να ρυθμίζουμε τη συχνότητα χορήγησης σύμφωνα με τις ανάγκες τoυ πουλιού κάθε εποχή. Η καρδερίνα κατά την περίοδο της αναπαραγωγής στη φύση τρέφεται και με ζωική τροφή σκουλήκια, νύμφες κτλ. Στην αιχμαλωσία μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ζωντανή τροφή με αυγοτροφή ή ακόμη και τροφή για Μάινες, η οποία περιέχει αποξηραμένα φρούτα και έντομα. Η κόκκινη μάσκα προέρχεται από λιπόχρωμα το οποίο για να διατηρηθεί πρέπει να υπάρχουν καροτίνες στη διατροφή του πουλιού, διάβασε τον σύνδεσμο για τις ( Βασικες διατροφικες αξιες ) για να έχεις μια άποψη όσον αφορά την διατροφή. Στο πρόγραμμα λοιπόν θα πρέπει να εντάξουμε : καρότο, σπανάκι, σπιρουλίνα ίσως και κάποια αυγοτροφή από αυτές που κυκλοφορούν για τα κόκκινα καναρίνια. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αν χορηγήσεις καταξανθίνη σε μορφή σκόνης διαλυμένη στο νερό γιατί η υπερδοσολογία μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο συκώτι του πουλιού. Η καρδερίνα είναι περισσότερο ευαίσθητη από ότι τα καναρίνια γι' αυτό καλό είναι να αποφεύγονται τα χημικά σκευάσματα που δίνουμε στα κόκκινα καναρίνια. Ένα πολύ καλό συμπλήρωμα πλούσιο σε χρωστική είναι ο σπόρος Bella di note ο οποίος είναι φυσικό προϊόν και δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στην υγεία του πουλιού. Προτινόμενη δοσολογία 150 γραμμάρια ανά κιλό.
 
να προσθεσω πως η υπερβολικη τροφη μαινας, προκαλει δοιαρια στα πουλια(ειναι πολυ λαδερη), απο παλιοτερες εμπειριες που εχω δικες μου και απο φιλους. σε τι ποσοτητα συνιστας να χορηγειται; Και με ποιο τροπο, με αυγοθηκη διπλα στη τροφη(σαν την αυγοτροφη), ανακατεμενη με την αυγοτροφη η μεσα στη τροφη;
 
Back
Top