Αναπαραγωγή Διατήρηση των προς εκκόλαψη αυγών καναρινιών

"Πατέρα" τα τοποθετείς με την κορυφή τους προς τα κάτω αν βλέπω καλά; Προσωπικά τα τοποθετώ πλάγια και δεν ξέρω αν είναι λάθος. Ώρα είναι τώρα να μπλέξουμε στη διαδικασία "πως τα τοποθετούμε, προς τα που τα γυρνάμε, πόσο τα γυρνάμε και κάθε πότε". Κάτι μου θυμίζει βέβαια όλο αυτό αλλά δεν θυμάμαι τι και που!
 
Φαντάζομαι ότι τα βάζει όρθια ούτως ώστε με μισή στροφή γυρίσματος (το πάνω κάτω) να "γεμίζει" η πλευρά που ήταν άδεια την προηγούμενη μέρα.

Εγώ τα βάζω επίσης πλάγια, αλλά προσέχω να τα γυρίζω κατά 3/4 ή κατά 1 1/4 της στροφής και όχι 1 στροφή ακριβώς, προκειμένου να μη ξαναγυρίσουν στη θέση που βρισκόταν πριν.
 
Είναι μεταφορά φωτο απο το δύκτιο
δεν είναι δική μου. Τώρα που το λέτε το προσέχω.
Προσωπικά δεν δίνω σημασία στην θέση, εξ άλλου
τα γυρίζω καθημερινά. Δεν έχω παρατηρήσει κάτι
κατά την εκκόλαψη. Οσα "πιασμένα" βάζω τόσα βγαίνουν.

Υ. Γ Αυτό πια Σταύρο, υποτίθεται οτι είναι αυτονόητο.
 
Εγώ τα βάζω επίσης πλάγια, αλλά προσέχω να τα γυρίζω κατά 3/4 ή κατά 1 1/4 της στροφής και όχι 1 στροφή ακριβώς, προκειμένου να μη ξαναγυρίσουν στη θέση που βρισκόταν πριν.
Τελικά ποιος ο λόγος του γυρίσματος των αυγών;
 
Δέκα χρόνια μετά, πώς διαχειρίζεστε τα αυγά που αποσύρετε από τις φωλιές μέχρι την επανατοποθέτηση τους; Έχει αλλάξει κάτι σήμερα ή ακολουθείτε την ίδια δοκιμασμένη πρακτική;
 
Ο καθένας έχει τον τρόπο του και απο την στιγμή που δεν έχει απώλειες, τον ακολουθεί χωρίς ερωτηματικά. Εχω την γνώμη γενικότερα οτι πλέον έχει φανεί καθαρά πως μόνον το πρώτο αυγό πιθανόν να έχει πρόβλημα, σε μια σειρά απο πέντε, αν δεν γυρίσει στο διάστημα φύλαξης. Αρα ο τρόπος που τα αποθηκεύουμε (όρθια - πλάγια) μικρή σημασία έχει. Το αποστειρωμένο βαμβάκι είναι η καλύτερη βάση στήριξης και η επανατοποθέτηση(επιστροφή) στην φωλιά με την εμφάνιση σ' αυτήν του τέταρτου αυγού, είναι η σωστότερη κίνηση.
 
Back
Top