Διατροφή Διατήρηση χρώματος κόκκινων καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Anasios
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Anasios

PB New Member
Εγγραφή
9 Αυγ 2020
Μηνύματα
6
Πόλη
Πάτρα
Καλησπέρα, αν και έχω διαβάσει αρκετά για τα καναρίνια κόκκινου χρώματος, θα θελα κάποια γνώμη για την διατροφή των κόκκινων καναρινιών που θα βοηθήσει να διατηρηθεί το χρώμα τους. Χρειάζεται ιδιαίτερη τροφή , αυγοτροφή , ή και ενισχυτικό βαψίματος ? Και κάθε πότε? Ακόμη κατά την αναπαραγωγή πώς οι νεοσσοί θα κοκκινίσουν??
 
Καλησπέρα.
Χρειάζεται ιδιαίτερη τροφή , αυγοτροφή , ή και ενισχυτικό βαψίματος ?
Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι το χρώμα επηρεάζεται και ''βάφεται'' κατά την διάρκεια της πτερόρροιας στα ενήλικα πουλιά.
Τροφή : Θα πρέπει να δίνεις σπόρους που δεν περιέχουν ρουπσεν για να μην επηρεαστεί ο χρωματισμός τους.
Αυγοτροφή : Μπορείς να χρησιμοποιείς μια ουδέτερη αυγοτροφή όλο το χρόνο και μιά αυγοτροφή για κόκκινα (περιέχει χρωστική) στην πτερόρροια.
ενισχυτικό βαψίματος ?
Υπάρχουν χρωστικές που μπαίνουν (καθημερινά την περίοδο της πτερόρροιας) στο νερό της ποτίστρας ή τις αναμειγνύεις στην αυγοτροφή (όταν είναι ουδέτερη), πάντα πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες των σκευασμάτων.

Ακόμη κατά την αναπαραγωγή πώς οι νεοσσοί θα κοκκινίσουν??
Στην αναπαραγωγή θα πρέπει να ξεκινήσεις την χορήγηση των χρωστικών στους γονείς 2 Μήνες πριν το ζευγάρωμα, έτσι το χρώμα θα ''περάσει'' στο αυγό και θα έχεις κόκκινους νεοσσούς.

Τα καναρίνια χρώματος έχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να δώσεις σημασία, στα άρθρα θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες.
 
Back
Top