Διατροφή Διατροφή καναρινιού με απώλεια φτερών και λίπος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Q-Ariel
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Q-Ariel

PB New Member
Εγγραφή
4 Φεβ 2014
Μηνύματα
359
καλησπερα σασ!
βρηκα ενα θεμα στο φορουμ μας για τη διαιτα στα καναρινια και ειδα την ακολουθη συνταγη για αυγοτροφη

αυγοτροφή αυτή θα φτιαχτεί τοποθετώντας σε συσκευή τύπου "μούλτι", 1 δάχτυλο (2 cm) έτοιμο τρίμμα φρυγανιάς (έχουν τα μάρκετ) και το ασπράδι μόνο ενός καλά βρασμένου αυγού (12 λεπτά) και θρυμματίζοντά τα. Στην αυγοτροφή αυτήν προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας φύτρα (βλαστωμένους σπόρους) που έχουμε ετοιμάσει από πριν (αλλιώς όπως είπαμε χορηγούμε στο μίγμα σπόρων περίλλα ή chia). Δίνουμε καθημερινά 1 ρηχό κουτάλι του γλυκού. Σε καμιά περίπτωση δε χορηγούμε έτοιμη αυγοτροφή ή φρέσκο αυγό που δεν έχει αφαιρεθεί ο κρόκος. Αυτό είναι σημαντικό γιατί η έτοιμη αυγοτροφή λόγω του κρόκου και της ζάχαρης που περιέχει, είναι πιο παχυντική από αυτήν που περιγράψαμε με σκέτο ασπράδι. Το ασπράδι του αυγού είναι σκέτη πρωτείνη υψηλης βιολογικής αξίας και νερό. Την αυγοτροφή τη διατηρούμε έως πέντε μέρες στο ψυγείο."
θα βαλω τη φρυγανια ολικης, το ασπραδι με τσοφλι απο εκει και περα τι αλλο προτεινετε για την περιπτωση του καναρινιου μου που χανει φτερα και εχει λιπος στην περιοχη ειδικα του συκωτιου;
ταραξακο λεω αλλα ποσο;
 
Γιώτα, το γεγονός ότι το πουλάκι χάνει φτερά δεν οφείλεται σε κάθε περίπτωση στην έλλειψη πρωτεΐνης. Το συμπέρασμα ότι για την δημιουργία καινούργιων φτερών χρειαζόμαστε πρωτεϊνη και άρα επειδή έχουμε απώλεια φτερών υπεύθυνη είναι η έλλειψη πρωτεΐνης, είναι εντελώς απλοϊκό.

Ο λόγος που ένα πουλάκι έχει απώλεια φτερών και εμφανίζει λίπος, θα μπορούσε να είναι μια μη ισορροπημένη διατροφή. Η δημιουργία λίπους δεν οφείλεται μόνο σε μια υπερθερμιδική διατροφή αλλά και στην υπερπρπροσλήψη πρωτεΐνης. Η περίσσεια πρωτεΐνης στον οργανισμό, εκτός από επιβάρυνση στα νεφρά, δημιουργεί και επιπλέον λίπος αφού με αυτόν τον τρόπο μεταβολίζεται η επιπλέον ποσότητα που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άλλου.

Εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με απώλια φτερών, η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να δοκιμάσεις καταρχήν μία διατροφή όσο το δυνατόν πιο ποιοτική και να του παρέχεις όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Στο τελευταίο συμπεριλαμβάνονται και ο χώρος άσκησης, αλλά και η πρόσληψη ηλιακού φωτός για μερικές ώρες την ημέρα.

Συμπληρωματικά σου προτείνω και τα παρακάτω άρθρα:

Πως να φροντίζετε σωστά τα κατοικίδια πουλιά σας
Η Διατροφή των πουλιών και η συμβολή της στην καλή υγεία τους
Παθολογική Πτερόρροια των Πτηνών
 
Ναι του εχω και τα λιπαρα απο τα σπορακια, πρωτεινη απο ασπραδι μια με δυο φορες εβδομαδιαιως, λογικα εχουν και τα σπορακιακαι το τσαμπι κεχριου..λαχανικα η φρουτα περιπου τρεις φορες ανα βδομαδα, πριν ο κυριος στο πετ σοπ βεβαια θα του χε ολο ´βιταμινή ´ και σπορακια μονο... Οποτε ισως να του βγηκε απο κει το λιπος... Τωρα για πτερορροια μαλλον στρες ειναι και ελπιζω να ναι μονο απο αυτο..
Ναι τα εχω υπ´οψιν μου αυτα τα αρθρα αλλα ρωταω κιολας για να μαι καλυμενη😉
Πρεπει μαλλον να το βγαζω για ελευθερη πτηση αλλα φοβαμαι ακομα γτ ειναι αγχωμενο οταν πλησιαζω
Ευχαριστω για συμβουλες!
 
Back
Top