Αναπαραγωγή Διατροφή καναρινιών κατα το κλώσσημα

Panagiotis staffy

PB New Member
Εγγραφή
13 Οκτ 2012
Μηνύματα
51
Καλησπερα. Θελω να ρωτήσω πια πρέπει να ειναι η διατροφή των καναρινιών οταν κλωσαει τα αυγά η θηλυκιά;
 
Συντηρητικα πραγματα οσο κλωσσαει. Απλα σπορους, γιατι δε θελουμε να ειναι εντονη η επιθυμια για ζευγαρωμα και ειτε ο αρσενικος να πιεζει τη θηλυκια ή το αναποδο.
Απο οταν σκασει ο πρωτος νεοσσος, δινουμε αφθονα αυγο, αυγοτροφη και στο 10ημερο ζωης των νεοσσων αρχιζεις να βαζεις μηλο και χορταρικα.
 
Χρησιμοποιώ της tafarm το vitamin plus. Δυο φορές την ευδομαδα πιστεύετε ότι ειναι εντάξει;
 
Μόλις έρθει το πρώτο αυγό σταματάς πολυβιταμινές και γενικά ότι σκεύασμα βάζεις στο νερό. Κατά την διάρκεια που η καναρα ειναι στην φωλιά 14μέρες έχεις φρέσκο νερο και σπόρους καθημερινά. Μόλις σκάσει ο πρώτος νεοσσός βάζεις ακόμα καθημερινά αυγό βρασμένο για 15 λεπτά. Μόλις τα μικρά καναρινακια γίνουν 10 ημερών βάζεις ακόμα στην διατροφή τους και το μήλο.

Προσοχή στο αυγό μην το ξεχάσεις το βράδυ στην ζευγαρώστρα. Μην ξεχάσεις να χορηγήσεις ασβέστιο που το χρειάζεται η καναρα. Καλή συνέχεια και καλή αναπαραγωγή.
 
Μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο σκεύασμα ασβεστίου;
 
Όπως εχει πει και ο mgerom σε άλλο θέμα, αν δεν υπάρχει πρόβλημα χορηγεις ασβεστιο μετα το τρίτο αυγό και αυστηρά για 48 ώρες. Κατα τα άλλα, για ασβεστιο έχεις ήδη μέσα στο κλουβί, κόκκαλο σουπιάς και δίνεις πράσινα φυλλώδη χορταρικά πλην σπανακιού και σουσάμι.
 
Μπορείτε να μου προτείνεται κάποιο σκεύασμα ασβεστίου;
Εγώ χρησιμοποιώ αυτό, ίσως υπάρχουν και καλύτερα βέβαια, περίμενε και άλλες γνώμες.
2262.jpg

Επιπλέον όσων σου είπαν πιο πάνω τα παιδιά, δίνεις και σπασμένο το τσόφλι του βρασμένου αυγού που χρησιμοποίησες.
 
πλην σπανακιού και σουσάμι.
Γιάννη μου εννοείς πλην του σπανακίου, αλλά το σουσάμι το δίνουμε. Γιατί όπως το έγραψες φαίνεται πως δε βάζουμε σπανάκι και σουσάμι! 😛
 
Back
Top