Διατροφή Διατροφή με χλόη από τους σπόρους της τροφής τους

ByronKanary

PB New Member
Εγγραφή
20 Μαϊ 2022
Μηνύματα
19
Πόλη
Αθηνα
Kαθως σκεφτόμουν τι πράσινο να του δώσω περα απο το μπροκολο (που το λατρευει σε σημειο να πρεπει να βαζω πολυ λιγο 1-2 φορες την βδομαδα γιατι το τρωει σαν καμπια, ολο) παρατηρησα το εξής.
Στην γλαστρα ειχα αδειάσει μια ταϊστρα με σπορους καθως εβαζα νεα τροφή γιατι δεν ειχε σακουλα ο κάδος. Μετα απο βδομαδα και λεγες μερες φυτρωσαν διαφορα χορταρακια στην ταϊστρα. Λεπτα σαν γκαζον και αλλα πιο πλατύφυλλά που μεγαλώνουν με εκπληκτικο ρυθμό. Εκοψα ενα μικρο ματσάκι του το έδεσα στο κλουβι και έπεσε με τα μούτρα στο φαί. Ειδικα στα πλατυφυλλά. Το έχει κάνει κανείς σας? Υπαρχει περίπτωση να κατι λαθος να ειναι στην ιδέα αυτή?
Οκ με κορoϊδευαν οι φιλοι οτι φύτεψα "παρανομα πράγματα". Αλλα δεν νομίζω. Αλλωστε περα απο το σταδιο τςη χλόης δεν θα περασουν.
 
Ανέβασέ μας μια φωτογραφία των σπόρων που περιέχονται στο μείγμα της τροφής τους και μια από τα φυλλαράκια που λες ότι του έδωσες.
Δεν είναι πάντα τόσο απλά τα ζητήματα του τι πράσινο βάζουμε.
Μπορείς επίσης να κοιτάξεις και στο παρακάτω άρθρο για να δεις απαγορευμένα και αποδεκτά φυτικής προέλευσης τρόφιμα.
 
@ianos Ευχαριστω για την απαντηση, Θα αναβασω το πρωι φωτο για να φαινεται. Η τροφη που φυτρωσε ειναι η Verse laga prestige premium και η witte molen Country canary. Η μια γλαστρα ειχε απο την πρωτη τροφή κι αλλη η απο την δευτερη αντιστοιχα
 
Υπαρχει περίπτωση να κατι λαθος να ειναι στην ιδέα αυτή?
Δεν υπάρχει κανένα λάθος, το αντίθετο μάλιστα.

Αφού σε ενδιαφέρει το θέμα, να σου πω με την ευκαιρία ότι τα φυτά όταν ξεκινούν να φυτρώνουν έχουν πολύ μεγάλο ποσοστά θρεπτικών ουσιών στο φύτρο τους έτσι ώστε να καταφέρουν να μεγαλώσουν χωρίς προβλήματα. Για αυτό το λόγο, τα φύτρα είναι ακόμη πιο θρεπτικά και από ένα τρυφερό νεαρό φυτό. Ρίξε Αν θέλεις μία ματιά εδώ.


Οκ με κορoϊδευαν οι φιλοι οτι φύτεψα "παρανομα πράγματα". Αλλα δεν νομίζω. Αλλωστε περα απο το σταδιο τςη χλόης δεν θα περασουν.
Μόνο να μη σου ξεφύγει κανένα γιατί πάνω από το μισό μέτρο, δύσκολο θα πιστέψουν ότι είναι για το καναρίνι. 😛
 
@ianos Στην μπλε γλάστρα είναι το αποτέλεσμα του witte molen Country. Αυτά με τα φυλλαράκια του αρέσουν πάρα πολύ. Στην πράσινη γλάστρα βλέπετε μπροστά κάτι αλλά χόρτα φυλλοειδη. Αποτελεσμα verse laga αν θυμάμαι καλά. Μπορεί να είχε και λίγο χύμα τροφή από τον εκτροφεα φίλο, η σακούλα. . Γιαυτά τρελαίνεται. Και στη τελευταία φώτο οι σπόροι witte you molen country.
 

Συνημμένα

  • IMG_20220521_080827.webp
    IMG_20220521_080827.webp
    78,2 KB · Προβολές: 16
  • IMG_20220521_080849.webp
    IMG_20220521_080849.webp
    67,6 KB · Προβολές: 16
  • IMG_20220521_080906.webp
    IMG_20220521_080906.webp
    58,3 KB · Προβολές: 16
Δυστυχώς το πρόγραμμα που έχω δίνει άπειρες εναλλακτικές στο τι μπορεί να είναι τα φυτάκια, καθώς είναι πολύ μικρά ακόμα και το φύλλο τους δεν έχει διαφοροποιηθεί κατάλληλα, οπότε δεν μπορώ να απαντήσω για το είδος τους.
 
@ianos ευχαριστώ για τον κόπο. Πιθανοτικα μπορεί να είναι ότι γράφει η συσκευασία των τροφών με την ίδια σχεδον αναλογία. Όχι ακριβώς ίδια γιατί το καναρίνι προτιμά πχ τιυς μικρούς μαύρους σπόρους και τιυς τρώει κατά προτεραιότητα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τα πλατύφυλλα λογικά είναι ρουψεν, επισυνάπτω μια φωτογραφία από κόκκινο ρουψεν φυτρωμενοι(ξέρω πως υπάρχουν πολλές ομοιότητες στα ειδη φυτων οταν είναι τόσο μικρα αλλά εικάζω πως είναι ρουψεν εφόσον έχει πέσει μέσα στη γλάστρα)IMG_20220521_124654.webp
 
@Akanthillis Ναι στην μπλε γλάστρα αυτα ειναι. Στην πρασινη γλασταρα που σας έδιεξα, δεν ξερω τι ειναι αυτό με τα φυλλαράκια για το οποίο τρελαινεται και το τρωει σαν καμπια
 
Back
Top