Διατροφή Διατροφή πρίν την αναπαραγωγή

Giannisbox

PB Member
Εγγραφή
7 Νοε 2017
Μηνύματα
695
Πόλη
Εύοσμος
Θα ήθελα να ρωτήσω τώρα,2_3 μήνες πριν την αναπαραγωγή ποια πρέπει να είναι η διατροφή των καναρινιών αρσενικων- θηλυκών εσωτερικής εκτροφής.
Χρειάζεται να τους δίνουμε και συμπληρώματα διατροφής;
Υπάρχει κάποιο άρθρο που πρέπει να διαβάσω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχωρέστε μου την αμάθεια.
 
Θα ήθελα να ρωτήσω τώρα,2_3 μήνες πριν την αναπαραγωγή ποια πρέπει να είναι η διατροφή των καναρινιών αρσενικων- θηλυκών εσωτερικής εκτροφής.
Μπήκαμε και επίσημα εδώ και 4 ημέρες στο χειμώνα, οπότε η διατροφή τους για την συγκεκριμένη περίοδο θα πρέπει να είναι λιτή. Ακόμα και στη φύση το χειμώνα δεν υπάρχει αφθονία τροφών.
Αν έδινες έξτρα σπόρους ως κέρασμα, καταλαβαίνεις ότι αυτό θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο ή ακόμα και να απουσιάσει. Βέβαια εξαρτάται και από το κάθε πουλί, αν είναι αδύνατο δεν μπορείς να περιορίσεις τα πάντα.
Αυγοτροφή αυτή την περίοδο εγώ δίνω 1 φορά ανά 10 περίπου ημέρες. Με τα λαχανικά δεν υπάρχει πρόβλημα στις ποσότητες χορήγησης.
Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Χειμερινή-διατροφή-καναρινιών.28559/ .
Ο τίτλος του θέματος "διατροφή πριν την αναπαραγωγή" παραπλανεί σχετικά με το ερώτημά σου. Άλλη διατροφή ακολουθούμε την περίοδο συντήρησης και άλλη όταν ετοιμάζουμε τα καναρίνια μας για αναπαραγωγή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχωρέστε μου την αμάθεια.
Κανείς δε γεννήθηκε μαθημένος και για αυτό υπάρχει το φόρουμ. Να ρωτάμε και να ενημερωνόμαστε.
 
Σας ευχαριστώ πολύ όλους.
Όσο για τα συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνες μέταλλα ιχνοστοιχεία τι κάνουμε;
Προσωπικά, για τη φάση της διαχείμανσης, δεν δίνω τίποτα πέραν λίγης αυγοτροφής περίπου στο 10ήμερο.
Επίσης κατά την προετοιμασία της αναπαραγωγής, λαμβάνουν ό,τι περιέχουν οι τροφές τους και τα συμπληρώματα σπόρων που παρέχω.
Σε όλον τον ετήσιο κύκλο ζωής τους όμως, παρέχω οπωσδήποτε 3-6 φορές την εβδομάδα χορταρικά ή κηπευτικά και σπανίως φρούτα.
 
Σε όλες τις ερωτήσεις γύρο απο το θέμα, υπάρχουν απαντήσεις που αναφέρονται σ' αυτό που λέμε, "γενικοί κανόνες" που φυσικά καλόν είναι να γνωρίζουμε. Όποιος όμως θέλει να εμπλέξει, τα πουλιά που διαθέτει, στην αναπαραγωγική διαδικασία, πρέπει να έχει ΑΠΟΛΥΤΗ γνώση της κατάστασης υγείας του καθενός αλλά και της μυικής του μάζας και του λίπους του. Οι γενικοί κανόνες αν ακολουθούνται τυφλά, κάποιες φορές σκοτώνουν. Τα πουλιά πρέπει να περνάνε όλα απο το χέρι του εκτροφέα ώστε να γίνουν γνωστά και να καταγραφούν τα κρίσιμα στοιχεία. Ετσι η προετοιμασία είναι στοχευμένη και εξειδικεύεται ανάλογα.
 
Back
Top