Διατροφή Διατροφή πριν την προετοιμασία για αναπαραγωγή

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MrNek36
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MrNek36

PB Member
Εγγραφή
28 Απρ 2018
Μηνύματα
539
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα παιδιά, τα πουλιά βγήκαν απ την πτεροροια (το θηλυκό άργησε γιατι μπήκε αργά τον Αύγουστο). Αυτο που ήθελα να μάθω ειναι απο δω και πέρα ως την περίοδο της διατροφικής προετοιμασίας για αναπαραγωγή, ποιό θα πρέπει να ειναι το πρόγραμμα διατροφής τους; Αν υπάρχουν αρθρα που δεν είδα παρακαλώ παραθέστε τα.
 
Πιο πολύ με νοιάζει να μην παχυνουν και να μπουν στην αναπαραγωγικη προετοιμασία αργοτερα
 
Μα αυτό τον καιρό πρέπει να παχύνουν.
Με βάση τις επιταγές της φύσης τώρα πρέπει να τρώνε συνεχώς, να αποθηκεύσουν λίπος έτσι ώστε να βγάλουν τόσο το κρύο του χειμώνα όσο και την μειωμένη ύπαρξη της τροφής.
Αν θέλουμε εμείς να είμαστε σωστοί και να "περνάμε" στα πουλιά τις εποχές ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν σωστά τον ετήσιο κύκλο τους το Φθινόπωρο προσθέτουμε extra σπόρους στη διατροφή τους και το χειμώνα τους αφαιρούμε και αυξάνουμε τα ποσοστά στο ασπούρι.
Εδώ και χρόνια άλλωστε γράφω πως η διατροφική προετοιμασία για την αναπαραγωγή των πτηνών μας ξεκινά από τη μέρα που γεννήθηκαν. Και είναι λογικό, γιατί όσο πιο έτοιμο βγει από το πουλί από τη μια φάση της ζωής του τόσο πιο "γερό" θα μπει στην επόμενη.
Χρονικά λοιπόν είμαστε μετά την πτερόρροια που τα πτηνά μας έχουν πιεστεί πάρα πολύ και η καλή και πλούσια διατροφή τους είναι άκρως απαραίτητη. Μαζί μ' αυτή και η αυγοτροφή.
 
Back
Top