Διατροφή Διατροφη για Τσιχλονι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης paris27
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

paris27

PB Member
Εγγραφή
19 Φεβ 2008
Μηνύματα
283
Πόλη
Ιωάννινα
Καλησπερα σε ολους! Θα ηθελα να μου πειτε την διατροφη του Τσιχλονιου!
 
Gia sou Paris,

1. Iparxoune poles diafores TSIXLES, den ksero tora gia pio milas.
Iparxoune Tsixles pou anoigoune sta Sporofage kai ala pou anoigoune sta Entomofage.

2. Pes mas ligo gia ta logo pou seleis na ksereis ti trone afta ta poulia. To brikes me trafmatia, sou dinane doro, to pires apo ektrofea; Tote mipos einai pio efkolo gia na sou poume kati.
 
Πάρη καλησπέρα! Για διατροφή τσίχλας ενδιαφέρεσαι ή για διατροφή τσιχλονιού;

Πρόκειται για διαφορετικές οικογένειες. Στις τσίχλες ανήκουν τα αηδόνια, οι κότσυφες, ο κοκκινολαίμης, και άλλα 30 σχεδόν πουλιά. Είναι κυρίως εντομοφάγα.

Στα τσιχλόνια ανήκουν το καλαμοτσίχλονο, το νανοτσίχλονο το σιταροπούλι, ο τσιφτάς, ο αμπελουργός, το σιρλοτσιχλονο και αρκετά ακόμα είδη. Ειναι εδαφόβια πτηνα και κυρίως σποροφάγα.

Τι είδος πουλιού έχεις; Θες να βαλεις μια φωτογραφία για να σε βοηθήσουμε περισσότερο;:)
 
Τον Πανο τον φαγαμε προχθες για τον κοκκινολαοιμη τωρα καποιος αλλος φιλος ζητα πληροφοριες για αγριο τσιχλονι. Συμβουλες πρεπει να δινονται αλλα δε μπορει καθε τρεις και λογο να παρουσιαζεται και καποιος και να μας δειχνει ενα αγριο και να του λεμε για τη διατροφη του η για το φυλο του.Φιλε μου χωρις να εχω κατι μαζι σου δωσε στοιχεια δακτυλιδιου αν υπαρχουν και επειτα ρωτα οτι θες
 
Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις!Για εναν φιλο μου προκειτε του το εδωσε καποιος δεν ρωτησα λεπτομερειες!Για τσιχλονι μιλαω οχι τσιχλα!Φωτο δεν μπορω να βαλω γιατι δεν το εχω δει το πουλι! Το τσιχλονι εχει κιτρινο γκρι στο κεφαλι! Καπου εχει στο φορουμ καταλληλο κλουβι για τσιχλονι! Αυτο το πουλι εννοω! Ειναι σποροφαγο η εντομοφαγο;
 
Se afti tin periptosei, tha elega :

1. Pes tou filous sou POTE ma POTE pernoume poulia xoris na kseroume ti trone. Afto einai basiko. Afou exei to pouli kai den kserei ti trofi selei to pouli, den to pire apo ektrofeas, alios rotise ti troi.

2. Mou erthei tote i idea to pouli einai piasmeno. An einai etsi, prepei na kserei o filos sou, afta ta poulia einai stin kokini lista, simenei einai ena pouli pou apagorebete na exeis adaxtilato kai timorisi me bari pini.

3. Pes tou filos sou, na fini to pouli eleftheros, to pouli kserei ti trofi selei, kai pou prepei na psaksei gia tin katalili trofi.
 
παρη στο φορουμ αυτο υπαρχουν ανθρωποι που δεχονται αγριοπουλια στο κλουβι μονο αυτα που ειναι γεννημενα σε αυτο, ανθρωποι που δεν διανουνται με οποιαδηποτε τροπο καποια απο αυτα τα πουλια σε κλουβι και σιγουρα θα υπαρχουν και καποιοι που το αποδεχονται ως φυσιολογικο. Το τελευταιο ομως δεν βρισκει συμφωνους τους κανονες του φορουμ γιαυτο αν θελεις να παρεις τις πληροφοριες που θες αν το πουλακναι εκτροφης(γεννημενο στο κλουβι )δωσε τα στοιχεια του δακτυλιδιου του.

ανεξαρτητα απο το αν τελικα παρεις τις πληροφοριες που θες, απο μενα ακου και διαβιβασε αν θες στο φιλο σου αυτο:
πολλοι εδω στην πρωτευουσα θα θελανε να ειναι κοντα στην πραγματικη φυση, και το μερος οπου ζεις ειναι κοντα της. Εμεις δεν εχουμε ευκολα την δυνατοτητα να θαυμαζουμε αυτα τα πουλακια απο κοντα. Εσεις μη κανετε ανοητες κινησεις που καποτε θα σας την στερησουν.χαρειτε την.ζηστε την αλλα οχι ξεζουμιστε την

*αν το πουλακι ειναι πιασμενο και ο φιλος σου το αποδεχθηκε γιατι ισως ειναι μικρος και δεν εχει ευκαιρια να αγορασει ειμαι σιγουρος οτι με την νεα αναπαραγωγικη περιοδο την ανοιξη, καποιο παιδι θα βρεθει απο τα μελη του φορουμ (που ειναι στην περιοχη σας και εκτρεφει καναρινακια) να του δωρισει καποιο αν διαβασει το ποστ
 
Να εισται καλα για τις απαντησεις και συμφωνω με τα λεγομενα σας! Οσο για την τροφη που του δινει ειναι τροφη για αγριοπουλια δεν θα το αφηνε ετσι! Απλα με ρωτησε να μαθω μηπως χρειαζεται τροφη για εντομοφαγα! Θα του τα μεταφερω και ειμαι σιγουρος οτι θα το αφησει ελευθερο! Οσο για καναρινακια θα του δωσω εγω! 🙂Καλο βραδυ σε ολλους!
 
Back
Top