να αυξησεις την ποσοστοση του κεχριου (καναρινοσπορος) στο μιγμα.1 μερος κεχρι,1 μερος κελαηδινη
να τα εχεις σε ευρυχωρο κλουβι ωστε να μπορουν να πετανε. Οι πατηθρες να μην ειναι κοντα.
παρε λιγο πρασινο τσαι (οχι μαυρο, προσοχη-> "green tea") βρες απο τη λαικη φυλλα (οχι καρπους, αυτα που πετανε) αγγιναρας (να τα πλυνεις πολυ καλα). Επισης και αγριοραδικο (ταραξακο, πικραλιδα) ειτε φρεσκο ειτε αποξηραμενο και να βαζεις μικρη ποσοτητα να φτιαχνεις αφεψημα(το υπολοιπο το κρατας στην καταψυξη αλλα οταν θα χρειαστεις θα το βαζεις για βρασιμο πριν ξεπαγωσει, κατευθειαν). Αραιωμενο 3 νερο -1 αφεψημα να το δινεις αντι για νερο τις μισες μερες της εβδομαδας