Γενικά Διαφορά στις τιμές αγοράς παπαγάλων από εκτροφεία σε σχέση με τα πετ σοπ

Panos1972

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2018
Μηνύματα
72
Πόλη
Αγρίνιο
Εχω μια απορία. Εχουν πραγματικα τοσο μεγάλη διαφορα οι τιμες αγορας των παπαγαλων απο τα εκτροφια σε σχεση με τα πετ σοπ?
 
Πολύ γενική η ερώτηση, ο λόγος που θα πρέπει να αποφεύγουμε την αγορά από pet-shop ΔΕΝ είναι οικονομικός.
τοτε τι ειναι;

Λογος υγειας του πτηνου φανταζομαι.

Οταν αποφασισα να παρω δευτερο παπαγαλο πηρα τηλ σε ενα εκτροφειο και για ενα ασπρο κοκατιλ αλμπινο με κλειστο δαχτυλιδι συλλόγου ζηταγε 90€
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Για να είμαι δίκαιος, δε σημαίνει ότι ένα πουλάκι θα είναι σίγουρα άρρωστο ή φιλάσθενο αν το πάρεις από pet - shop αλίμονο. Συνήθως όμως προέρχεται από εκτροφείς για τους οποίους η παραγωγική διαδικασία έχει ως υπόβαθρο το οικονομικό όφελος με ότι συνεπάγεται αυτό. Είναι καλή "μπίζνα" τα πουλάκια, για αυτό πρέπει να επιλέγουμε - όταν είναι δυνατό - εκτροφέα που μπορούμε να τον επισκεφθούμε, να δούμε τις συνθήκες που έχει τα πουλάκια και να προχωράμε μόνο όταν όλα είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες μας. Εγώ από μαγαζί τα πήρα τα δικά μου και δόξα τω Θεώ δεν έχω πρόβλημα, αλλά για το ringneck που θα είναι ο επόμενος δεν υπάρχει περίπτωση να το ξανακάνω. Παίρνεις ένα ρίσκο που θα μπορούσες να το αποφύγεις.

Οταν αποφασισα να παρω δευτερο παπαγαλο πηρα τηλ σε ενα εκτροφειο και για ενα ασπρο κοκατιλ αλμπινο με κλειστο δαχτυλιδι συλλόγου ζηταγε 90€

Προσωπικά πιστεύω για πουλάκι όπως το περιγράφεις η τιμή είναι πολύ καλή. Τι ηλικίας και άγριο ή ήμερο ΄;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ελεγε οτι θα ηταν απογαλακτισμενα και ηρεμα απλα εμπενες σε λιστα αναμονης γτ δεν ειχε διαθεσιμα. Αλλα δεν καταλαβα κατι... ενα ζευγαρι αλμπινο βγαζει παλι αλμπινο;
 
Φιλαράκο μου νομίζω ότι για αυτό υπάρχει λίστα αναμονής, λογικό είναι. Είναι από αγρίνιο; Το δικό σου πόσο είναι και πόσο το πήρες από το μαγαζί;
 
Οχι. Το εκτροφειο ειναι στη χαλκιδα. Το δικο μου το πηρα 50€ απο πρτ σοπ εδω. Ειναι κιτρινο κεφαλι και ασπρες φτερουγες ειναι περιπου χρονιαρικο.
 
Να σου ζήσει όπως και να έχει, απλά στη φάση που είναι τώρα στο χρόνο, θέλει περισσότερη δουλίτσα από ότι θα ήθελε αν το έπαιρνες απογαλακτισμένο κοντά στους 3 μήνες. Το λέω γιατί βλέπω πόσο αλλάζουν οι συμπεριφορές τους και στα δικά μου όσο μεγαλώνουν... άμα έχεις αγάπη και πολύ - ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ - υπομονή όλα θα πάνε καλά.
 
Υπομονη υπαρχη.η γυναικα μου πιο πολυ εχει βέβαια που ασχολείται μαζι τους. Εγω δεν προλαβενω τοσο...☹
 
Για εμενα η διαφορά δεν είναι στην τιμή αλλά σε αυτά που κερδίζεις μακροπροθεσμα αγοράζοντας από εκτροφεα. Τα πουλάκια που πωλούνται σε χαμηλές τιμές στα πετ σοπ έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε άσχημες συνθήκες. Προφανώς για να τα διαθέτει κάποιος σε τόσο χαμηλές τιμές, έχει πολλά ζευγάρια τα οποία και δεν μπορεί να περιποιηθεί σωστά. Οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι οι κατάλληλες, προφανώς και τρέφονται με χύμα τροφές και κάποιες φορές, εφόσον βασικός γνώμονας είναι το κέρδος, ζευγαρώνουν άρρωστα πτηνά. Επιπλέον όταν μιλάμε για παπαγάλο, έχει μεγάλη σημασία και τα βιώματα που έχει, ειδικά όταν έχουμε σκοπό να τον ζευγαρωσουμε. Και ας μην ξεχνάμε τι γίνεται από τη στιγμή που φεύγει από τον "εκτροφεα" και πόσο εκτεθειμένος είναι τους μήνες που παραμένει στο πετ σοπ και έρχεται σε επαφή με άλλα πουλιά.
Έτσι κι αλλιώς σημασία δεν έχει το αρχικό κόστος του πουλιού, αφού η συντήρηση του και ο εξοπλισμός που χρειάζεται για να ζει αξιοπρεπώς κοστίζουν πολύ περισσότερο.
 
Για αλμπινο ειναι μια χαρα η τιμη! Δε γνωρισω σε ποιον εκτροφεα μιλησες και δεν ειναι αυτο το θεμα! Δυο αλμπινο(βασικα 2 ινο) δε τα κανουμε ποτε ζευγαρι! Ναι το δικο σου δεν ειναι ταισμενο με κρεμα ομως ημερο πουλακι! Δλδ αλλ τιμη εχει ενα ημερο πουλακι και αλλη ενα αγριο. Και αλλη τιμη θα τα βρεις στα πετ και αλλη απο καποιον εκτροφεα!
 
Σου εξηγησαν παραπάνω τα παιδιά τους λόγους που συναντάς αυτή τη διαφορά στη τιμή και ποιες οι διαφορές ενός πουλιου από ένα πετ σοπ και από ένα πουλί από εκτροφέα.
Επίσης αν αυτό που έχεις είναι λουτίνο(κίτρινο με κόκκινα μάτια) να μη προχωρήσεις στην αγορά αλμπίνο (λευκό με κόκινο μάτια). Γιατί αν στο μέλλον προχωρήσουν σε ζευγάρωμα, δεν είναι σωστό και τα πουλάκια που θα βγάλουν ίσως έχουν θέματα και ασθενικά.
 
Back
Top