Γενικά Διαφορές καρδερινοκάναρου με καρδερινόφλωρο;

Εγγραφή
17 Μαϊ 2018
Μηνύματα
985
Πόλη
Αθήνα
Γεια σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ των δύο αυτών μουλων. (καρδερικαναρο, καρδερινοφλωρο). Δεν είχα ποτέ στην κατοχή μου τέτοια πουλιά και δεν γνωρίζω συμπεριφορές κλπ. Τι θα προτείνατε σε κάποιον σαν και μένα που θέλει ένα τέτοιο πουλάκι για τραγούδι; Ποιο από τα δύο;

Η μήπως μου προτείνετε να μείνω μόνο στα καναρινια μου και αν ναι γιατί;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Αν και είμαι κατα της αναπαραγωγης τους (λογω των θυληκων που τιθενται μη επιθυμητά) και αν ποτέ έμπαινα στην σκεψη (που δεν θα το έκανα για τον παραπάνω λογο),θα επελεγα καρδερινοκαναρο.

Κάτι ιδιαίτερο ως προς την διαβίωση τους δεν θα χρειαστείς, ακολουθείς ότι και στα καναρινια.

Είτε καρδερινοκαναρο είτε καρδερινοφλωρο, αυτό που παίζει ρόλο είναι τι ακούσματα έχει και η "εκπαιδευση" που έχει υποστεί.
Αυτό διαμορφώνει και την τιμή του που φτάνει συχνά σε εξωπραγματικά, για το είδος, μεγέθη.
 
Ενδιαφερόμενος να αγοράσεις ένα τέτοιο υβρίδιο, και γνωρίζοντας ότι ειναι στείρο και ότι κατα την αναπαραγωγή του παρήχθησαν θηλυκά αδέρφια του στείρα επίσης των οποίων η τύχη τους συχνά ειναι η απελευθέρωση ή η εγκατάλειψη ή ακόμα και η θανάτωση, που και τα τρία δλδ οδηγούν τελικά σε θανάτωση, και λαμβάνοντας επίσης υπόψη ότι οι γονείς τους αντί να διατεθούν από τον κάτοχος τους για αναπαραγωγή του είδους, για αύξηση δλδ του εύρους της εκτροφής καρδερινών ή φλώρων, το οποίο αν το δει κανείς συνολικά και σε βάθος χρόνου, θα σήμαινε αυξημένα πουλιά εκτροφής και κατ επέκταση μείωση της λαθροθηρίας των άγριων γηγενών πληθυσμών, θα σου έλεγα ότι με το να αγοράσεις ένα τέτοιο πουλί, αμέσως ενισχύεις λίγο μεν όλες τις παραπάνω ενέργειες με τις συνέπειες που σου έγραψα, όποτε, θα σε συμβούλευα να μην μπεις σε τέτοια διαδικασία. Φυσικά εσύ θα επιλέξεις. Άσε που κατά τη γνώμη μου ειναι και υπερτιμημένα και χωρίς συνέχεια μια και δεν αναπαράγονται.
 
Back
Top