Γενικά Διαφορές Quaker, Indian Rignneck και Sun Conure; Μπορούν να μείνουν σε διαμέρισμα;

Nostriver

PB New Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2020
Μηνύματα
33
Πόλη
Πάτρα
Γεια σας,ύστερα από αρκετή αναζήτηση για μελλοντική αγορά παπαγάλου κλίνω ανάμεσα στα τρία παραπάνω είδη. Έχω διαβάσει γενικά πράγματα για αυτά,όπως και κάποια προβλήματα που έχει το καθένα (τα Sun Conure έχουν πολύ υψηλές φώνες και συνήθως δεν μιλάνε,τα Quaker είναι πολύ κτητικά και τα Rignneck είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις τις φωνές και το δάγκωμα του). Κλείνω πιο πολύ στα Rignneck, γιατί μου αρέσει πολύ η κοινωνικότητα και η εξυπνάδα τους και μου αρέσουν πολύ τα θηλυκά κίτρινα αλλά μου φαίνεται λίγο περίεργο εμφανισιακό. Τα Sun Conure είναι πολύ ωραία αλλά η πολύ ψηλή φωνή τους με συνδιασμό ότι δεν μιλάνε μου φαίνεται λίγο αρνητικό και τα quaker κυμαίνεται κάπου στην μέση. Τι ιδιαιτερότητες και θετικά και αρνητικά έχει το κάθε είδος σε σχέση με τα άλλα; Προφανώς, όσο είσαι σπίτι καλό είναι να τα έχεις έξω από το κλουβί, αλλά λόγω δουλειάς και άλλων υποχρεώσεων που μπορεί, ποιο είναι minimum χρόνου απασχόλησης που έχουν ανάγκη πριν παρουσιάσουν προβλήματα τα τρία αυτά είδη (π.χ 4 ώρες); Ξέρω ότι είναι πουλιά που κάνουν φασαρία, αλλά πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να έχεις παράπονα από τους γείτονες αν μένεις σε διαμέρισμα;
 
@Nostriver καλησπέρα! Μπορώ να σου μιλήσω από εμπειρία για τα Ringneck επειδή έχω για τα αλλά 2 απλά έχω διαβάσει. Αρχικά και τα τρία φωνάζουν.. Πολύ. Τα Sun conure ξεπερνάν σε φωνή μέχρι και τους μεγάλους παπαγάλους (Μακάο ας πούμε) όποτε δεν το προτείνω για διαμέρισμα. Τα κουακερ γίνονται πολύ κτητικά με τον χώρο τους και μπορούν να μάθουν μερικές λέξεις αλλά συνήθως μιμούνται ήχους. Δεν έχω κάποια σχετική εμπειρία θα ήταν καλός παπαγάλος για έναν αρχάριο. Πάμε τώρα και στα πολύ αγαπημένα μου Ringneck. Φωνάζουν πολύ, σαν να σου τρυπάνε το αυτί. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τους γείτονες καθώς από δίπλα είναι μια αισθητικός (μαγαζί δηλαδή) και από δίπλα παππούδες που δεν ακούν. Επίσης δεν είναι σίγουρο ότι θα μιλήσουν (δεν το κατάλαβα ποτε αυτό βέβαια). Ακόμη το δάγκωμα τους δεν είναι τόσο τραγικό αλλά πρέπει να ενημερωθείς για το bluffing stage, που γίνονται περίεργα και επιθετικά. Κατά τ αλλά είναι πανέξυπνα και υπέροχα. Όσον αναφορά για τον χρόνο που είναι έξω δεν ξέρω τι να πω γιατί ο δικός μου είναι σχεδόν όλη μέρα έξω. Μετά τις 6 μπαίνει μέσα και τοτε βγαίνω έξω. Σε γενικές γραμμές χρειάζονται ένα 3ωρο τουλάχιστον έξω. Ακόμη τα Ringneck θέλουν μεγαλύτερο κλουβι από ότι τα αλλά δυο είδη επειδή η ουρά τους είναι πολύ μεγάλη. Ελπίζω να βοήθησα!
 
@christina07 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Για τα sun conure είχα διαβάσει ότι είναι θορυβώδης αλλά μου κάνει εντύπωση πόσο πολύ φωνάζουν. Ναι, τα rignneck με ενθουσίασαν γιατί είναι έξυπνα με χαριτωμένη προσωπικότητα. Το buffling stage το έχω διαβάσει για τα rignneck, αλλά δεν παίρνανε όλοι παπαγάλοι αυτοί την φάση στην εφηβία τους; Ποια είναι το διαφορέτικο;
 
@Nostriver το διαφορετικό είναι ότι γίνονται επιθετικά δεν θέλουν να ασχολείσαι μαζί τους γενικά θέλουν την ησυχία τους αλλά αν τα αφήσεις και δεν ασχολείσαι θα παραμείνουν επιθετικά για «μια ζωή». Ευτυχώς ο δικός μου πέρασε αυτήν την φάση πριν αποκτήσει επαφές μαζί μου (τον πήρα όταν ήταν 1 χρόνων και ακόμη δουλεύουμε την εμπιστοσύνη) όποτε δεν ένιωσα τεράστια διαφορά. Αν το πάρεις από μικρό και ξαφνικά εκδηλώσει επιθετική συμπεριφορά θα σου φανεί πολύ περίεργο και προφανώς δεν θα σου αρέσει. Σε ένα σάιτ είχα διαβάσει για αυτό και με χιουμοριστικό τρόπο έλεγε ότι τα Ringneck εκδηλώνουν διαφορετικά την εφηβεία τους επειδή θέλουν να τεστάρουν τον ιδιοκτήτη τους να τον φτάσουν στα ορια του για να καταλάβουν αν μπορούν να του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και αν θα τα αγαπάνε για πάντα. (Απλά μου άρεσε και ήθελα να το αναφέρω)
 
Και τα 3 είδη που αναφέρει φωνάζουν πολύ δυνατά. Αν δεν είσαι έτοιμος να ανεχθείς τη φωνή καλύτερα να προσανατολιστείς σε κάτι πιο ήσυχο όπως οι Σενεγάλης οι Meyers ή οι Jardines. Επίσης αν σε ενδιαφέρει η ομιλία ανάμεσα στα 3 είδη που ανέφερες τα quaker μπορούν να μιλήσουν κι αρκετά μάλιστα, τα άλλα 2 ελάχιστα και τα θηλυκά άτομα σχεδόν καθόλου. Αν ζεις μόνος/η να το σκεφτείς χίλιες φορές πριν αποφασίσεις να αποκτήσεις παπαγάλο καθώς η δέσμευση είναι μεγάλη και δεν περνούν καλά στη μοναξιά.
 
@christina07 Περνάνε και αυτά την "εφηβική" τους φάση 😄. Σε αυτή την φάση τους, προσπαθείς να συνεχίζεις να έχεις επαφή ή τον αφήνεις ησυχό και τον πιάνεις μερικές φορές; Γενικότερα, πως τον μαθαίνεις να μην κάνει κάποια πράγματα που δεν μπορεςί ακριβώς να τον αγνοήσεις, π.χ μασάει καλώδια;
 
@Nostriver ναι ακριβώς! Συνήθως αγνοείς τα δαγκώματα για να του δείξεις ότι δεν καταφέρνει κάτι ή φωνάζεις όχι σε αυτήν την περίοδο κανεις σαν να μην άλλαξε τίποτα γιατί απλά φάση είναι θα περάσει. Δεν μπορείς να τιμωρήσεις έναν παπαγάλο το μόνο που μπορείς να κανεις είναι να επιβραβεύσεις την καλή του συμπεριφορά. Απλά αγνοείς ότι δεν θες να κανει. Ο δικός μου ας πούμε ξεκίνησε να φωνάζει όταν θέλει σημασία, τι κάνω λοιπόν; Σηκώνομαι και φεύγω για να καταλάβει ότι όταν φωνάζει πολυ απλά δεν θα πηγαίνω. (Τώρα ξεκίνησε να λέει έλα, έλα) Καλώδια και επικίνδυνα πράγματα τα μαζεύεις, τα κρύβεις πριν βγει ο παπαγάλος από το κλουβι!
 
Σαν κάτοχος San conure θα σού πω ότι έχουν πολύ διαπεραστική φωνή κ αρκετά νεύρα όταν δ δίνεις σημασία άν όμως έχει πρόγραμμα τής εξόδους τού είναι ένα πολύ στοργικό πουλί Που αγαπάει Τον άνθρωπο κ δένεται μαζί τού. Έχει απίστευτα χρώματα κ τρομερή ενέργεια! Κ φυσικά μιλάει ο δικός μού Όχι πολλές λέξεις άλλ λέει. Με San conure δε βαριέσαι ποτέ!
 
Back
Top