Φροντίδα Διαφορετικα ειδη σε μια κλουβα (lovebirds cockatiel)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dimas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dimas

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαϊ 2009
Μηνύματα
9
Πόλη
Σαλαμίνα
εχω ενα ζευγαρι Lovebirds τα οποια εχουν κανει αυγα. συντομα, καλως εχοντων των πραγματων, η οικογενεια θα μεγαλωσει.
θελα να παρω και ενα ζευγαρι κοκατιλ. σκεφτομαι να γτιαξω μια μεγαλη κλουβα για τα πουλια μου. το ερωτημα ειναι:
μπορουν να συνυπαρξουν διαφορετικα ειδη σε μια κλουβα;
 
Προκειται για ειδη απο διαορετικες ηπειρους και τα Lovebirds παροτι πιο μικροσωμα εχουν πολυ στιβαρη κατασκευη και θα μπορουσαν να κανουν κακο σε ενα κοκατιλ. Τι μεγεθος θα εχει η κλουβα; Εγω προσωπικα δε θα στο συνιστουσα...
 
τι πουλια θα μπορουσα να βαλω με τα Lovebirds?
η κλουβα που θα φτιαξω θα ειναι πολυ μεγαλη...
 
Εγω με τα Lovebirds δεν θα εβαζα αλλα πουλια μαζι. 😉

Πολυ μεγαλη λες οτι θα ειναι η κλουβα αλλα για τι διαστασεις μιλαμε;
 
εγώ παλιά είχα στην ίδια κλούβα λαβμπερτ με μπάτζι και τα πήγαιναν μια χαρά
 
Δεν ήταν και ιδιαίτερα μεγάλη η κλούβα. Μάλλον τυχερός ήσουν και δεν έτυχε να πλακωθούν σοβαρά. Το πρόβλημα είναι ότι τα Lovebirds εκτός του ότι είναι κυριαρχικά πουλιά και συνήθως κυνηγάνε από το μέρος τους ότι άλλο πουλί υπάρχει, έχουν και ένα πολύ ισχυρό ράμφος. Μεταξύ τους όταν ψιλοκαυγαδίζουν λόγω της σωματικής τους διάπλασης δεν έχουν τραυματισμούς, όμως αν πιάσουν στο ράμφος τους το πόδι από ένα μικρότερο πουλί το πιο πιθανό είναι να το κόψουν ή να το σπάσουν. Γιαυτό και δεν τα βάζουμε με άλλα πουλιά. Όσο μεγαλύτερος ο χώρος τόσο μικρότερες οι πιθανότητες να υπάρξουν προβλήματα. Σε μεγάλο χώρο (5-6 τμ) το κυνηγημένο πουλί μπορεί να απομακρυνθεί αρκετά ώστε να μην προκαλείται ο επιτιθέμενος και να λήγει εκεί ο καυγάς. Σε μικρότερους χώρους όμως όπου και να πάει είναι κοντά το ένα με το άλλο και ο καυγάς συνεχίζεται, μέχρι να γίνει η ζημιά.
 
Εγω αυτο που χω παρατηρησει ειναι οτι τα Lovebirds οταν τσακωνονται ειτε μεταξυ τους ειτε με αλλα πουλια εχουν μια μανια να τσιμπανε τα δαχτυλα. Παλια στην πρωτη γεννα που χα ειχα βαλει τα αδερφακια μαζι και το ενα εκοψε το ενα δαχτυλο απο το αδερφακι του.

Γι αυτο πολυ προσοχη. Εγω πιστευω πως τα Lovebirds πρεπει να τα βαζουμε αποκλειστικα μονα τους.
 
Δεν εχω εμπειρια θα σου πω μονο κατι που μου ειπαν και μου εμεινε. Οταν κανουν εισαγωγη με Lovebirds (μεμονωμενα παντα)συμβαινει συχνα να τους στειλουν για παραδειγμα εικοσι πουλακια και να βρουν μονο δεκαεπτα.Απο τα υπολοιπα τρια δεν εχει μεινει ουτε φτερο.Αυτο με τρομοκρατησε βεβαια. Δηλ. Με παγωσε. Κατα ποσο μπορει στα αληθεια να συμβαινει δεν ξερω. Μου το ειπε υπαλληλος στο Quiko. Εδειχνε ισσοροπημενος και με γνωσεις καποιες αλλες πληροφοριες του αποδειχθηκαν σωστες. Δεν υπηρχε θεμα συναλλαγης στην συζητηση.
 
Μήπως τους κλέβουν και τους στέλνουν λιγότερα; :D
Όχι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ακόμη και σε μεγάλες εισαγωγές όπως αυτές που κάνει το quiko. Κάποια ίσως να φτάνουν σκοτωμένα αλλά σκέψου ότι στη μεταφορά δεν είναι κανένα πουλί στο χώρο του. Όλα είναι στρεσαρισμένα και φοβισμένα, αυτό τα κάνει ήρεμα. Ένας φίλος μου πετσοπάς κάποια στιγμή είχε βάλει σε μεγάλο κλουβί Lovebirds και κοκατιλ. Δεν ήξερε τα προβλήματα και μάλιστα φοβότανε μην πειράξουν τα κοκατίλ τα μικρότερα Lovebirds. Τις πρώτες μέρες όλα καλά αλλά μόλις άρχισαν τα Lovebirds να νοιώθουν σαν στο σπίτι τους άρχισαν και να κυνηγάνε τα κοκατιλ και τα χώρισε.
 
Χα! Προτιμω αυτη την εκδοχη! 🙂! Αλλα αν βρεθεις κατα κει κανε μια ερωτηση..στο υπογειο ειναι ο συγκεκριμενος!
 
και εγω πιστευω οτι πρεπει γενικα οι παπαγαλοι να ειναι σεξεχωριστα κλουβια παο αλλα πτηνα οπο=ωσ παραδεισια και καναρινια... Παλιοτερα ειχα ενα προβλημα παο χτηπυμενα πουλια και σε μεγαλη κλουβα...19 τ. Μ και οχι μονο αυτο αλλα και απο τισ αρώστιες
 
Back
Top