Αναπαραγωγή Διαχείριση καναρινιών μετα την αναπαραγωγη

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Εχω παρατηρησει πως τα περισσοτερα μικρα που βγαινουν περνουν χαρακτηριστικα του πατερα τους π.χ χρωμα.. Ισχυει ή απλα ετυχε σε εμενα;

Μετα την αναπαραγωγη τι κανετε με τα καναρινια; Που βαζετε τα μικρα; Τα ζευγαρια μενουν μαζι ή τα χωριζετε; Αν τα χωριζετε πως το κανετε; Π.χ. Θηλυκα μαζι; Τα αρσενικα πως; Μιλαω στην περιπτωση που δεν εχουμε τοσα κλουβια οσα και τα καναρινια.

Μετα την αναπαραγωγη βαζετε αυγοτροφη; Βιταμινες; Ασβεστιο; Σουπιοκοκκαλο; Ή μονο τροφη και νερο;

Ευχαριστω
 
Αριάδνη μου αν ψάξεις στο φόρουμ θα τις βρεις τις απαντήσεις σου σε σχεδόν όλα τα ερωτήματα που θέτεις.. Πριν κάνεις την ερώτηση πήγαινε στην αναζήτηση ή στην αναπαραγωγή καναρινιών και ψάξε για θέματα που μπορεί να, σου λύσουν οποια απορία έχεις.. :)

  1. Έτυχε! Μπορεί πχ ο αρσενικός είναι πιο σκούρος και απλά η μελανινη να επικράτησε...
  2. Μόλις τα μικρά απογαλακτιστουν πλήρως και τρέφονται μόνα τους βαλτα σε μια διπλή ζευγαρωστρα καναρινιών ώστε να έχουν χώρο να πετάνε.
  3. Αν θες κι άλλη γέννα το ζευγάρι μένει μαζί.. Αν όχι ή αν απλά έχει έρθει η στιγμή να σταματήσεις τα ζευγαρωματα τότε όλα τα θηλυκά σε μια κλούβα και τα αρσενικά σε ατομικά κλουβιά. Έτσι κάνουν οι εκτροφεις.. Εσύ μπορείς να βάλεις σε μια ζευγαρωστρα 2-3 θηλυκά μαζί ώστε να πετάνε και τα αρσενικά μόνα τους.
  4. Μετά την αναπαραγωγή έρχεται η πτερορροια.. Μέχρι να έρθει μπορείς να δίνεις μία φορά την εβδομάδα αυγοτροφη/αυγό και λόγω ζέστης λαχανικά και φρούτα μπορείς και κάθε μέρα! Όταν αρχίσουν και ρίχνουν πούπουλα 3 φορές την εβδομάδα αυγοτροφη/αυγό και 1-2 φορές την εβδομάδα βιταμίνες στο νεράκι.. Λαχανικά, φρούτα και μπάνιο απαραίτητα! Το σαπιοκοκκαλο άστο μέσα στο κλουβί πάντα είναι καλό να υπάρχει..
 
αλικη δηλαδη πρεπει να χωριστουν και τα μικρα; απο ποτε ειναι τα μικρα σε αναπαραγωγικη ηλικια;
 
Τα μικρα τα χωριζεις μολις δεις οτι τρωνε :)..

Σκεφτομαι να αγορασω, ή να φτιαξω μια μεγαλη κλουβα για να γυμναζονται καλυτερα ως του χρονου που θα τα βαλω για αναπαραγωγη..
 
15-17 ημερών φεύγουν από τη φωλιά, οι γονείς ταυτόχρονα προετοιμαζονται για την επόμενη γέννα αλλά ταΐζουν και τα μικρά, γύρω στις 20 μέρες τα μικρά αρχίζουν να τσιμπουν το αυγό ή την αυγοτροφη που είναι μαλακή, αρχικά μπορούμε να βάλουμε το χώρισμα και να ταιζονται από τα κάγκελα μέχρι να απεξαρτητοποιηθουν/απογαλακτιστουν πλήρως.. Μετά όταν είμαστε σίγουροι ότι τα μικρά μπορούν να ζήσουν χώρος τους γονείς τους τότε τα βάζουμε σε μια ζευγαρωστρα όλα μαζί! :)
 
Αυτο με τις 15-17 δεν ισχυει παντα.. Εμενα σημερα καποια ειναι 18 ημερων και δεν εχουν βγει απο την φωλια.. Οπως τα βλεπω ουτε αυριο θα βγουν..
 
Back
Top