Αναπαραγωγή Διαχωρισμός αρσενικού με νεοσσό από θηλυκιά

Elie le terrible

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαρ 2018
Μηνύματα
98
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα, εχω το νεοσσο μου δύο ημερών και ήδη προτρέψω και αγχώνομαι για το επόμενο στάδιο της δεύτερης ωοτοκίας. Το κλουβί, αρκετα μεγαλο μεν, δεν δέχεται διαχωριστικο όμως.
Όταν την 15η ημέρα βάλω δεύτερη φωλιά και αρχίσει η θηλυκιά να γεννάει αβγά, ποιους να βάλω σε άλλο κλουβί; Το αρσενικό με τον μικρό η την θηλυκιά με τα αβγά;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ποιους να βάλω σε άλλο κλουβί;
Δυστυχώς δεν θα πρέπει να κάνεις καμία από τις αλλαγές που σκέφτεσαι...
Όταν υπάρχει σωστό κλουβί - ζευγαρώστρα και μπει το διαχωριστικό τα πουλιά συμβιώνουν κανονικά μη αναγνωρίζοντας τον διαχωρισμό...
Βλέπεις γι αυτά... Δεν υπάρχει διαχωρισμός αφού βλέπονται κανονικά.
Αν τώρα εσύ απομακρύνεις μικρό και πατέρα κανείς δεν μας διασφαλίζει πως θα συνεχίσει αυτός να το ταΐζει... και κανείς επίσης δεν εγγυάται πως το θηλυκό θα συνεχίσει να επωάζει κανονικά.
Προτείνω...
  1. αρχικά να βάλεις σε άλλο σημείο νέα φωλιά και υλικό για να τη χτίσει
  2. να είσαι πολύ προσεκτικός με το υλικό φωλιάς και να παρατηρείς 3-4 φορές τη μέρα αν υπάρχουν πούπουλα μέσα στη φωλιά. Αν υπάρχουν μας ενημερώνεις γιατί σίγουρα αυτά θα ανήκουν στα μικρά της.
  3. όταν με το καλό αρχίσει η κανάρα την ωοτοκία.. Να τα αντικαταστήσεις με ομοιώματα ώστε να αποφύγεις το λέρωμα και συνεπώς την καταστροφή τους από τα μικρά.
  4. τα κανονικά αυγά θα τα επιστρέψουμε ανάλογα με την όλη κατάσταση της φωλιάς και συνεπώς πρέπει να μας κρατάς ενήμερους και να καταγράφεις κάθε λεπτομέρεια γέννας σε κάποιο χαρτί.
Καλή δύναμη.. καλή συνέχεια.. Περιμένουμε ενημέρωση.
 
Back
Top