Αναπαραγωγή Διαχωρισμός ζευγαριού καναρινιών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billio
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billio

PB Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2008
Μηνύματα
120
Πόλη
Βύρωνας
Θελω να μου πειτε ποτε πρεπει να χωρισω τον αρσενικο απο τη θυκηκια γιατι εχουν κανει ηδη 2 γενες-2 μικρα απο την πρωτη και τωρα περιμενω να "σκασουν" και τα αλλα!
Σας ρωτω γιατι δεν μπορω να τα χωρησω για το λογο οτι ο αρσενικος ταιζει τα μικρα και η θυληκια δεν δινει συμασια καθολου και αμα τα χωρησω για να μην ξαναζευγαρωσουν θα τα αφησει η θυληκια να πεθανουν!
Εβαλα τη θυληκια σε αλλο κλουβι μονη της και αρχιζε να φτιαχνει παλι φωλια και αναγκαστηκα να τη ξαναβαλω πισω!
Κατι ακομα που θελω να μου πειτε ειναι ποτε πρεπει να βγαλω τα μικρα απο τους γονεις τους-ειναι 24 ημερων και εχουν βγει απο τη φωλια απο 17 ημερων!
Τα εχω δει να τσιμπολογανε λιγο μηλο κι αυγο αλλα πιο πολυ περιμενουν απο το πατερα τους!
Ευχαριστω προκαταβολικα,Βασιλης.
 
Σ'ευχαριστω πολυ Γιωργο!
Εψαχνα να βρω καποια παρομοια συζητηση αλλα τιποτα!
 
και τωρα περιμενω να "σκασουν" και τα αλλα!

Εβαλα τη θυληκια σε αλλο κλουβι μονη της και αρχιζε να φτιαχνει παλι φωλια και αναγκαστηκα να τη ξαναβαλω πισω!
βασιλη με μπερδεψες λιγο. Την καναρα πως την μετεφερες. Μαζι με την φωλια που ειχε αυγα; ή εκει που την εβαλες της εβαλες μια καινουργια; Στην πρωτη περιπτωση τυχερος θα εισαι αν τωρα που επεστρεψε στο αρχικο κλουβι συνεχισει να τα κλωσσαει.στην δευτερη λογικο ειναι αν ακομα ειναι πυρωμενη να θελει να ξαναζευγαρωσει

παντως ετσι κιαλλιως τα πρωτα θα τα ταιζει ο πατερας μαλλον. Μην ανησυχεις και δες το λινκ του γιωργου. Τα αυγα αν συνεχιζει να τα κλωσσαει να ξερεις οτι μονη της να τα μεγαλωσει θα ειναι πολυ δυσκολα με τοση ζεστη(αν ανοιξουν τα αυγα) χωρια που αποτι καταλαβα ειναι και "μοντερνα "βαζει τον μπαμπα να μεγαλωνει:)
 
Φιλε Δημητρητης ειχα βαλει καινουργια φωλια εκει που την ειχα μαζι με τις αλλες θυληκιες(εχω και αλλες φωλιες μεσα για να μην γεννανε στο πατωμα και στις τροφες) και μολις ειδα οτι αρχισε να την ετοιμαζει την ξαναεβαλα πισω με τον αρσενικο μαζι με την φωλια για να συνεχισει το εργο της!
Πραγματι ειναι "μοντερνα" γιατι μετα το σκασιμο των αβγων δεν "ριχνει πενια"!
 
😕και η παλια φωλια με τα αυγα τι εγινε; Γραφεις οτι την ξαναεβαλες στον αρσενικο μαζι με τη φωλια. Την καινουργια; ή την παλια; αν εννοεις την παλια τι κανει καθεται στα αυγα;
 
Την παλια δεν την πειραξα καθολου! Στη καινουργια καθετε και εκει εχει τα αυγα!
Τα αυγα τα εκανε μετα απο τρεις μερες αφου την ξαναγυρησα με το αρσενικο!
 
Κατι τελευταιο-ποτε να χωρησω το ζευγαρι για να μην ξανακανει αλλα αυγα η θυληκια;
Γιατι δεν προλαβαινουν να ταισουν τα μικρα της πρωτης γενας τσουπ εχει κανει ηδη αυγα σε 20 μερες!
 
θα παρατηρησεις πιος ταιζει τα καινουργια (πρωτα ο Θεος) μικρα. Αν ταιζει ο πατερας απο την αρχη μονο τοτε δεν πρεπει να τον βγαλεις απο το κλουβι μεχρι να βγουνε στο κλαρι μαλλον. Τοτε θα τον βαλεις σε κλουβι με αμεση επαφη με αυτο ωστε να ταιζει απο τα καγκελα ή να δοκιμασεις να βγαλεις την θηλυκια και οχι αυτον. Δεν εγγυωμαι για την ορθοτητα του τελευταιου. Αν ομως ταιζει η μανα μετα απο 8-10 μερες που θα γεννηθουν θα μπορεις να τον βγαλεις.η μανα δεν θα χρειαζεται να βρισκεται συνεχως τοτε στην φωλια. Απλα βαλτον και παλι σε πρωτη φαση διπλα να μην αναστατωθει η θηλυκια και παρατηρησε αν συνεχιζει να ταιζει
 
Back
Top