Γενικά Διαχωρισμός φύλου γκούλντιαν

Steliospir

PB Member
Εγγραφή
6 Σεπ 2009
Μηνύματα
249
Πόλη
Άγιοι Δέκα
το πρωτο ειναι θηλυκο και τα αλλα 2 αρσενικα;//
 

Συνημμένα

  • 14092009427.webp
    14092009427.webp
    62,4 KB · Προβολές: 202
τα εχω μονμα μεσα!
και ακουσα οτι αν το θηλυκο εχει 2 αγορια επιλεγει ποιον θελει και ειναι καλυτερα ετσι γτ δεν υπαρχει περιπτωση να αφισει τα μωρα στη μεση της αναπαραγωγης!
 
Αυτο με τα 2 αρσενικα δεν το εχω δοκιμασει για να ξερω αλλα και γω καπου νομιζω το εχω διαβασει. Παντως εμενα μου φαινεται καπως ριψοκινδυνο. Σκεφτομαι (επειδη εχω δει αναλογο σε κλουβα με πολλα αρσενικα-θυληκα) τι χαμος εχει να γινει απο τα αρσενικα την στιγμη που η θυληκια θα καλει αρσενικο να την ζευγαρωσει. Δεν λεω παντως οτι δεν μπορει να δουλεψει αυτη η μεθοδος. Μια εναλλακτικη ειναι να δεις με ποιον αρσενικο κουρνιαζει την νυχτα η θυληκια διπλα διπλα και να την βαλεις με αυτον. Αλλη ειναι βαζεις και τα τρια και αφαιρεις τον τριτο οταν δεις ποιος φταιχνει φωλια. Ο ανταγωνισμος στην αρχη θα τα κανει να επισπευσουν την ολη διαδικασια.
 
Στελιο ρωτας κατι για το οποιο σου απαντησαν ηδη.
Βγαζεις τον "ατυχο".
 
Κοιτα η κοντη πέραση.. Στελιο μπανακι τα κάνεις καθόλου; Πρίν κάνεις την αναπαραγωγη κανε ενα καλο πλησιμο στο κλουβι μιας και δε μπορείς να το μετακινήσεις αφότου ξεκινήσουν.. Βλέπω κουτσουλιες στα κάγκελα οπόυ καλο θα ήταν να φύγουν...
 
Την τακτική με τους περισσότερους αρσενικούς ανά θηλυκό τους χρησιμοποιούν στο εξωτερικό όταν τα αναπαράγουν σε κλούβες. Κρατάνε ένα μικρό κοπάδι σε μεγάλη καλά φυτεμένη κλούβα και αφήνουν τα ζευγάρια να σχηματιστούν μόνα τους. Όταν έχει την ευκαίρεια η θηλυκιά να διαλέξει τον αρσενικό της, τότε όντως υπάρχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να έχεις αποτυχία στην αναπαραγωγή. Σε μικρό κλουβί δεν έχει αναφερθεί (από όσο γνωρίζω) αν πετυχαίνει αυτή η τακτική. Για να είσαι σίγουρος πάντως ότι δεν θα προκύψουν προβλήματα λόγω ανταγωνισμού καλύτερα να αφήσεις τη θηλυκιά με το αρσενικό που δείχνει ήδη ότι ταιριάζει και να χωρίσεις τον..."άτυχο"


Για τις κουτσουλιές που είπε ο Μπίκης, όπως φαίνεται στην εικόνα είναι το σχέδιο του κλουβιού έτσι ώστε έρχεται το σύρμα πιο μέσα σε εκείνο το σημείο; Αν είναι έτσι καλύτερα να μεταφέρεις το κλαδί που υπάρχει από πάνω για να μην μένουν εκεί οι κουτσουλιές.
 
Την τακτική με τους περισσότερους αρσενικούς ανά θηλυκό τους χρησιμοποιούν στο εξωτερικό όταν τα αναπαράγουν σε κλούβες. Κρατάνε ένα μικρό κοπάδι σε μεγάλη καλά φυτεμένη κλούβα και αφήνουν τα ζευγάρια να σχηματιστούν μόνα τους. Όταν έχει την ευκαίρεια η θηλυκιά να διαλέξει τον αρσενικό της, τότε όντως υπάρχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να έχεις αποτυχία στην αναπαραγωγή.
Και πως κάνουν καταγραφή στο τέλος Βασίλη;
 
Έχω ακούσει ότι ένας Έλληνας εκτροφέας βάζει έναν αρσενικό με δύο θυληκές και έχει μεγάλη επιτυχία... Το έχει δοκιμάσει κανεις;
 
Εσύ έχεις 2 αρσενικά με μια θυληκιά. Εγώ λέω 1 αρσενικό με 2 θυληκιές. Στο ίδιο κλουβί με 2 φωλιές.
 
1 αρσενικός με 2 θηλυκές δουλεύει πολύ καλά στα bengalese ( κοινωνικοί σπινοί ), στα gouldians δεν πιστεύω να μπορεί να δουλέψει.
 
Και πως κάνουν καταγραφή στο τέλος Βασίλη;

Έλα μου ντε; Μάλλον δεν κάνουν. Δεν είναι και ότι καλύτερο σαν τακτική αλλά το αναφέρω επειδή το έχω διαβάσει. Κατά τη γνώμη μου αν έχουμε ένα κοπαδάκι και δεν μας ενδιαφέρουν οι συνδιασμοί των πουλιών που θα μπουν ζευγάρια μπορούμε να σημαδέψουμε τα πουλιά με χρωματιστά δαχτυλίδια και να αφήσουμε τις θηλυκές να διαλέξουν. Έπειτα αφαιρούμε τα ζευγάρια σε ξεχωριστά κλουβιά και έχουμε σίγουρα ταιριασμένα ζευγάρια. Όταν ζευγαρώνουμε με σκοπό να βγάλουμε κάποιες μεταλλάξεις απλά βάζουμε το ζευγάρι και ελπίζουμε να ταιριάξει. Οι πιθανότητες είναι καλές έτσι κι αλλιώς αν έχουν ό,τι χρειάζονται τα πουλιά για την αναπαραγωγή.
 
Προφανως δεν τους ενδιαφερει η καταγραφη, αλλα το εμπορικο κερδος.
Θελουν ζευγαρωματα με την μεγαλυτερη δυνατη επιτυχια και με το ελαχιστο δυνατο κοπο.
Και υπερηφανευονται μετα τα πετ οτι φερνουν καλα πουλια απο τον ταδε μεγαλο αναπαραγωγο του εξωτερικου (ας ειναι και με αιμομιξια)
 
Βασικά αυτό που είχα δει εγώ ήταν αρκετά παλιότερα σε ένα site όπου ήταν απλά χομπύστας. Σε κάποια άλλα είχα δει τον ίδιο συνδιασμό (περισσσότεροι αρσενικοί από θηλυκές) αλλά αν θυμάμαι καλά ξεχώριζαν μετά τα ζευγάρια (εχουν περάσει και κάποια χρόνια από όταν τα είχα δει). Και από την αναπαραγωγή σε κλούβα θυμάμαι τις παρατηρήσεις ότι είχε απώλειες από πουλιά που έπεφταν από τις φωλιές και δεν μπορούσαν να ξαναγυρίσουν με αποτέλεσμα να παγώνουν το βράδυ και άλλα τέτοια.

Ζευγαρώματα με την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία δεν πιστεύω ότι πετυχαίνει κανείς σε κλούβα με πολλά πουλιά. Για να πετύχουν περισσότερους νεοσσούς μάλλον τα βάζουν για υιοθεσία τα αυγά σε κοινωνικούς σπίνους. Κατά τα άλλα σε όλα τα είδη το καλύτερο αποτέλεσμα στην αναπαραγωγή το έχουμε όταν το ζευγάρι είναι μόνο του και δεν έχει άλλα πουλιά να το αποσπούν στον ίδιο χώρο(κλουβί ή κλούβα).
 
Back
Top