Γενικά Διαχωρισμός φύλου στις καρδερίνες μου

konstantinos

PB New Member
Εγγραφή
19 Νοε 2007
Μηνύματα
53
Πόλη
Ορεστιάδα
Ποιος θα μπορούσε να μου κάνει διαχωρισμό φύλου στις καρδερίνες μου δε ξέρω κατά πόσο η φωτο βοηθάνε. Έχω ονομασει τις φωτο Κ1 & Κ2. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

Συνημμένα

  • k1.webp
    k1.webp
    4,8 KB · Προβολές: 230
  • k2.webp
    k2.webp
    2,9 KB · Προβολές: 473
.

λιγο θαμπες η φωτο, αλλα νομιζω αρσενικες κ οι δυο. Βαλε καλυτερες με πλαταρι ποζα για να σου πουμε με σιγουρια.
 
.

αρσενικες και οι δυο βαλε φωτο την φτερουγα των καρδερινων για σιγουρη αναγνωριση.
 
Φίλε Κωνσταντίνε είναι αρσενικές και οι δύο.
Αν προσέξεις το κόκκινο της μάσκας τους περνάει το μάτι και τα μουστάκια τους είναι μάυρα.
 
Η κ2 είναι αρσενική
Κ1 θα ήθελα να δώ και την φτερούγα της
 
Εμενα μου φαινονται αρσενικες και οι δυο, αλλα μια φωτογραφια απο τα πλαταρια των πουλιων θα βοηθουσε στην σιγουρη αναγνωριση του φυλλου.
 
Όπως είπανε & οι προλαλίσαντες, είναι μάλλον & οι 2 αρσενικές αλλά βάλε & καμία φωτογραφία από τη φτερούγα.
Για σιγουριά, ειδικά για την 1. Καμιά φορά τα γέρικα θηλυκά...ψεύδονται! Είναι θολή η φώτο...
Η 2 θέλει κόψιμο η μύτη.
Όπως βλέπω θα χρειαστείς, αλυσοπρίονο!
"Φέρτε το πριόνι!" που είπε & ο... Ποιητής!
 
Σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις, σκέφτηκα να βγάλω σήμερα τις φτερούγες φωτο αλλά χθες έβγαλα αυτές του είδατε, είπα να το αφήσω για λίγο αργότερα γιατί είναι κάπως φοβισμένα τα πουλιά. Τώρα σ ότι αφορά το κόψιμο της μύτης εύχομαι να μου κάνεις πλάκα γιατί κάτι τέτοιο δε μπορώ να το κάνω στο πουλί, το έκανα σ ένα από τα παραδείσια μου πριν κάτι μήνες, δε ξέρω αν αυτό πόνεσε αλλά εγώ ένιωσα πολύ άσχημα
 
Είναι εύκολο. Σταθερό χέρι και με τον νυχοκόπτη κόβεις την άκρη της μύτης του πουλιού.Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορεί να τρώει τους σπόρους χωρίς δυσκολία. Είναι σίγουρο οτι ΔΕΝ πονάει καθόλου. Δοκιμασέ το φίλε.
 
Είναι εύκολο. Σταθερό χέρι και με τον νυχοκόπτη κόβεις την άκρη της μύτης του πουλιού.

Selei ligo prosoxei omos, giati i karderina poles fores, an tha pas me to koftei sto ramfos tis, ksekinisi na pedi me tin glossa. Kai an kobis tin glossa exeis ola to programma apo aima mexri thanato. Gia afto na kanis ena mikro ksilaki meza sto ramfos, na menei anoikto oso kobis, etsi blepeis tin glosa, i tha limareis to ramfos me mia lima pou exeoune i ginekes gia ta nixa tous.


Alexandros
 
Afou mia fotografia lei para pano apo 100 lexis, kai simera itane seira tou na kanoume ramfokioyr, tora i fotografia gia afto pou perigrafo pio pano.

Alexandros
 

Συνημμένα

  • Schnabelpflege.webp
    Schnabelpflege.webp
    14,4 KB · Προβολές: 220
Αλέξανδρε, εσύ καταλαβαίνεις λόγου εμπειρίας πότε πρέπει να λιμάρεις,
Εγώ πού δεν ξέρω,υπάρχει κάποιο σημείο που θα το δώ και θα καταλαβώ;
Και το σωστό μήκος φανάζομαι είναι το μέγεθος της φωτογραφίας.
Αν υπάρχει κάποιο ποστ και δεν το έχω δει σε παρακαλώ παρεπεμψέ με
 
Χαράλαμπε ή Μπάμπη, δεν υπάρχει κάτι στάνταρ γιατί μερικές καρδερίνες από τη φύση τους έχουν διαφορά στο μέγεθος του ράμφους τους.
Επίσης σε ορισμένες μεγαλώνει διαφορετικά από ότι σε άλλες.
Υπάρχουν πουλιά που το ράμφος & τα νύχια σε 1 χρόνο μεγαλώνουν όσο σε άλλα σε 2 μήνες.
Π.χ. στη φωτογραφία 2 το ράμφος έχει μεγαλώσει αρκετά χωρίς (αν βλέπω καλά) να έχει "σταυρώσει" πολύ το ράμφος. Αυτό, κατά την άποψή μου, είναι & από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις. Αν θες να επαναφέρεις το ράμφος στο αρχικό μέγεθος, δεν αρκεί να το κόψεις μπροστά. Πρέπει να το "φας" & στα πλαϊνά, πράμα αρκετά δύσκολο(έχω παρατηρήσει ότι αυτό το "παθαίνουν" κυρίως τα λεγόμενα "σιδεροκέφαλα" πουλιά).
Επίσης σε αυτές τις περιπτώσεις το αιμοφόρο αγγείο της μύτης είναι αρκετά μπροστά με απότέλεσμα να σε περιορίζει το πόσο θα κόψεις, κν το πράξεις μπροστα μένει κενό. Στις περιπτώσεις αυτές θα πρέπει με το πουλί να ασχοληθεί ΜΟΝΟ κάποιος με πείρα γιατί το πουλί με έναν άστοχο χειρισμό θα αιμοραγήσει.
Να σημειώσω ότι εάν σταυρώσει το ράμφος & μείνει καιρό έτσι, αποκτάει αυτό το "καλούπι".
Επίσης, πολλές φορές δεν τίθεται θέμα να μη μπορεί το μπουλί να φάει-είναι καθαρά αισθητικό(σε πρώτη φάση).
Εγώ στα πουλιά μου κόβω νύχια & ράμφος περίπου κάθε 15 μέρες, ανάλογα βέβαια με τις ανάγκες του κάθε πουλιού.
 
Ρε παιδια πανω σε αυτο θελω να κανω μια ερωτηση. Στην φυση που το τρωει το ραμφος του το πουλι; και αν μπορει να διορθωθει με φυσικο τροπο μεσα στο κλουβι, χωρις να απαιτειται κοψιμο απο εμας.
 
Φίλε Νίκο οι συνθήκες στις οποίες ζει ένα πουλί στην φύση όπως ξέρεις είναι πολύ διαφορετικές από ότι στο κλουβί. Στην φύση το πουλί και το χώμα θα σκαλίσει και σε πέτρα πάνω θα καθίσει. Επόμένως μπορεί να ακονίζει και το ράμφος του αλλά και τα νύχια του.
Ένας τρόπος που μπορούνε να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο μέσα στο κλουβί είναι να τοποθετήσουμε στην πατίστρα ή στις άκρες αυτής πολύ ψιλό γυαλόχαρτο(σμιριδόποανο)Έτσι όταν το πουλό τρίβει την μύτη του θα την λιμάρει κιόλας καθώς και τα νύχια του.
 
Back
Top