Γενικά Διαχωρισμός φύλου lutino cockatiel

Σοφία_Parrots

PB New Member
Εγγραφή
1 Μαϊ 2015
Μηνύματα
17
Πόλη
Χανιά
Εχω ενα κοκατιλ λουτινο αλλα δεν ξερω αν ειναι θηλυκο ή αρσενικό
Χαρακτηριστικά:
  • Τα θηλυκά συνηθίζουν να κρεμάνε το σώμα τους με το κεφάλι προς το έδαφος και να χτυπούν τα φτερά τους ανοίγοντάς τα σε όλο τους το μήκος. Η συμπεριφορά αυτή είναι σπανιότατη σε αρσενικά. Το κοκακτιλ μου αυτο το κανει συνεχεια
  • Εχει μια μικρη καραφλα στο κεφαλακι του/της, του/της λοιπουν μερικα πουπουλα, εχω ακουσει οτι οταν οι γονεις του κοκατιλ λουτινο ειναι και οι ιδιοι λουτινο τοτε το μωρακι λουτινο που θα εχει καραφλα ειναι αρσενικο, ισχυει;
  • Ειναι περιπου 8 μηνων οταν το πηραμε δεν ειχε κλειστο δαχτυλι που να λεει την ημερομηνια γεννησης του/της αλλα μας ειπαν οτι ηταν 5 μηνων οποτε τωρα θα ειναι 8 μηνων. Σιγα σιγα αρχιζει και τραγουδα, κελαϊδα, και κανει διαφορους ηχους (δεν το εχουμε ακουσει να σφυριζει γιατι κανεις στην οικογενεια μας δεν ξερει να σφυριζει) αλλα παντα με τις ωρες του δεν τραγουδα καθ'ολη την διαρκεια της ημερας. Ειναι πολυ ηρεμο και σχεδον ολη την ημερα ειναι εξω απο το κλουβι του/της, το εκπαιδευω και οταν καταλαβω οτι εχει κουραστει το βαζω πισω στο κλουβι του/της για να φαει και να κοιμηθει μετα ξανα βγαινει εξω και ερχεται σ'εμας. Ειναι ομως και αυτο "Υπάρχουν θηλυκά που τραγουδούν και μιλούν! Το ποσοστό είναι περίπου ένα προς 1000 αλλά ποτέ… δε ξέρεις!"
Εχω μπερδευτει παρα πολυ δεν εχω καταλαβει τι φυλο ειναι! 😕
Αυτα ξερω μεχρι τωρα μπορει καποιος να με βοηθησει;!
Επισης δειτε και την φωτο του avatar μου
ααα, εχω ακουσει και για τον διαχωρισμο φυλου με τα σημαδια της φτερουγας, αλλα δεν μπορω να βασιστω σ'αυτο γιατι οταν το πηραμε του εκοψαν εκει τα φτερα(αν και πετουσε μετα κανονικα) τωρα μεγαλωνουν σιγα σιγα τα φτερα του/της και περιμενω να μεγαλωσουν τελειως για να το κανω αυτο με τα σημαδια των φτερων. (Πετα κανονικα χωρις καποιο προβλημα, ακομα και την δευτερη μερα που το βγαλαμε εξω νομιζαμε πως δεν θα πετουσε γιατι ειχαν κοψει τα φτερα του/της στο pet-shop, αλλα και παλι πεταξε:D)
Αυτα σας ευχαριστω πολυ
Περιμενω ανυπομωνα μια λυση και απαντηση σ'αυτο
 
Οι εμφανισιακές διαφορές στα lutino είναι πολύ μικρές και αμυδρές και αφορούν κυρίως μερικές κίτρινες κηλίδες, μη εύκολα ορατές στα φτερά πτήσης και την ουρά των θηλυκών, εφόσον όμως έχουν περάσει την πρώτη τους πτερόρροια.
Πέραν αυτού μόνο το τεστ DNA μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα το ερώτημά σου και έχει πέσει πολύ η τιμή του και η διαδικασία απλούστατη.
Είχα θηλυκό lutino, με φαλακρίτσα, βέβαια πιο ελαφρύ χρώμα στα μάγουλα αλλά δεν αποτελεί κριτήριο σ' αυτά.
Έκανε την κίνηση σώματος που περιγράφεις πολύ σωστά.
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο άρθρο που έχουμε Διαχωρισμος φυλου στους παπαγαλους cockatiel
 
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τόσο καλή και πλήρες απάντηση σας
Όσο για το DNA ξέρω πως καταλαβαίνουμε το φύλο των παπαγάλων, γίνεται και να καταλάβουμε την ηλικία του;
Για άλλη μια φορά ευχαριστώ πάρα πολύ
 
Βγάλε ολόκληρη την ουρά μια φωτογραφία να δούμε καλύτερα. Αν και συνήθως μόνο στον έντονο ήλιο φαίνονται καλά οι κυλίδες του κίτρινου στην ουρά. Εδώ το κεντρικό τμήμα μοιάζει ολόλευκο. Τα μάγουλα όμως είναι έντονα και αυτό συνήθως δείχνει θηλυκό σ' αυτά τα πουλάκια.
 
Θα βγάλω και άλλη φωτογραφία όλη την ουρά και θα την ανεβάσω, όσο για τα μάγουλα όντως είναι πιο ανοιχτό χρώμα και έχουν και λευκές κηλίδες
 
Back
Top