Γενικά Διδασκαλία μικρών μαλινουά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης bkourou
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

bkourou

PB New Member
Εγγραφή
17 Σεπ 2011
Μηνύματα
71
Πόλη
Γλυφάδα
Με τον όρο διδασκαλία εννοούμε την προσπάθεια που καταβάλλει το μικρό Μαλινουά (και ο εκτροφέας) να γίνει ίδιο ή και καλύτερο από τον δάσκαλό του.

Σκοπός της διδασκαλίας είναι να μπορέσουμε με το τέλος του φθινοπώρου να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερα πουλιά, που θα ανταμείψουν τον κόπο και την προσπάθεια όλης της χρονιάς εκπροσωπώντας μας επάξια στους διαγωνισμούς δινοντάς μας κουράγιο και όρεξη, να συνεχίσουμε την νέα χρονιά με ελπίδα ότι θα βελτιώσουμε την ποιότητα του τραγουδιούκαι ότι θα εξασφαλίσουμε νέους δασκάλους.

Τα μικρα μαλινουα σε ηλικια 45 ημερων μεταφέρονται στην κλουβα πτησης 1.20 m μηκος μαζι με έναν δασκαλο μεσα στην κλουβα και εξω σε ατομικα κλουβια εκθεσεων κρεμαμε έναν η δυο ακομα δασκαλους, ενηλικα πουλια ενος ή δυο χρονων.

xQUSZSVl.jpg


Καλο ειναι να ξεχωρισουμε και να εχουμε σ’'αυτη την κλουβα μονο τα νεαρά αρσενικα παρεα με τους δασκαλους κι οχι νεαρα θηλυκα.
Οι 'μαθητες' τα μικρα μαλινουα σε διαστημα λιγων εβδομαδων παρακολουθουν και προσπαθουν να μιμηθουν το κελαηδημα και τις κινησεις των δασκαλων.
 
Η οπτικη επαφη των πουλιων μεταξυ τους δεν μειωνει το κελαηδημα; Η επειδη ειναι αρσενικα αυξανει τον ανταγωνισμο κι αρα το κελαηδημα;
 
Η διδασκαλία με αυτόν τρόπο θα κρατήσει μέχρι το τέλος της πτερόρροιας τον Σεπτέμβριο μετά έρχεται η εκπαίδευση και μπαίνουν σε ατομικά κλουβάκια χωρίς οπτική επαφή μεταξύ τους, σε άλλο μήνυμα θα μιλήσουμε για την εκπαίδευση...
 
Back
Top