Γενικά Διευκρίνιση ράτσας του καναρινιού μου

Maya the Bee

PB Member
Εγγραφή
20 Δεκ 2007
Μηνύματα
203
Πόλη
Λάρισα
μου ειπαν οτι ειναι ιζαμπελα.
ειναι αρσενικο, εχει δαχτυλιδι και το μονο που θυμαμαι ειναι οτι ειναι γεννημενο το 2007. Μπορει καποιος με βαση τις φωτογραφιες, να μου πει σε ποια κατηγορια ειναι αυτο το πουλακι; Ειδα καποιες φωτογραφιες σ ενα λινκ αλλα περισσοτερο με μπερδεψε παρα με βοηθησε
 

Συνημμένα

  • P6200054_crop.webp
    P6200054_crop.webp
    17,1 KB · Προβολές: 184
  • P6200057_.webp
    P6200057_.webp
    48,7 KB · Προβολές: 201
Νικο υπαρχουν περισσοτερες φωτογραφιες στο αλμπουμ μου.σε 2 πετ μου ειπαν οτι ειναι ιζαμπελα γι αυτο..
 
ειναι ιζαμπελλα, το μαυρο-κοκκινο ειναι μαυρερς οι ραβδωσεις εδω φαινεται να ειναι καφε που σημαινει ιζαμπελλα
 
Μαρία, (άσχετο) τις πατήθρες γιατί τις έχεις κατά μήκος του κλουβιού; Έχεις ήδη δύο από αυτές εγκάρσια, δεξιά και αριστερά. Η γνώμη μου είναι ότι αυτές στις οποίες πατάει το πουλί στη φωτογραφία δεν χρειάζονται, ασφυκτιά εκεί μέσα. Χρειάζεται χώρο να κινείται και όχι να κάθεται. Δύο πατήθρες σε κάθε πλευρά (αυτές που έχεις επάνω) είναι υπέρ αρκετές γι' αυτό το μέγεθος του κλουβιού.
 
Οντως εχεις δικιο. Θα την βγαλω την μια κατω. Εβγαλα και τις κουνιες για να εχει περισσοτερο χωρο αλλα εκανα μια τρυπα στο νερο:Ρρρρ
Ασχετο... Προτιμω το Μαρια απ το μαριτσα:)
 
Εδώ είναι μια φωτό κόκκινου Ιζαμπέλα
izabel red.webp
Δεν νομίζω να έχει πολλά κοινά με αυτό που έχεις
Επίσης στα ιζαμπέλα τα μάτια τείνουν να φαίνονται κόκκινα. Τα χαρακτηριστικά είναι συνδυασμός των μεταλλάξεων καφέ και αχάτης (από αυτές προέρχεται). Δηλαδή ελλατωμένη καφέ μελανίνη όπως στον αχάτη και χωρίς μαύρες μελανίνες από την καφέ μετάλλαξη. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχέδιο πολύ ανοιχτού καφέ χρώματος. Το πουλί που έχεις είναι μαύρο κόκκινο έντονο. Σαν αυτό :
http://www.poc.gr/Downloads/BAtlas/images/17.jpg
 
Νομίζω ότι είναι Αχάτης κόκκινο χιονέ.
Αχάτης γιατί οι γραμμώσεις είναι μαύρες και τα πόδια - ράμφος είναι στο χρώμα της σάρκας (άρα δεν είναι μαύρο).
Χιονέ γιατί βλέπω στα φτερά στο κεφάλι να ασπρίζουν (πάγωμα)
Τα περισσότερα μαγαζιά τα πουλιά με γραμμώσεις τα ονομάζουν Ιζαμπέλες.
Ιζαμπέλα Αχάτης δεν υπάρχει. Ιζαμπέλα μωσαίκ υπάρχει.
Τα κλασσικά μελανινικά καναρίνια χωρίζονται στις παρακάτω κατηγορίες ανάλογα με την μελανίνη που εμφανίζουν:
1. Μαύρα = ράμφος και πόδια μαύρα, ραβδώσεις μαύρες, συνεχόμενες και πλατιές.
2. Αχάτης (αραίωση του μαύρου)= ράμφος και πόδια στο χρώμα της σάρκας, ραβδώσεις μαύρες, διακεκομένες και ποιό στενές.
3. Καφές (απουσία μαύρου) = ράμφος και πόδια καφεδίζουν, ραβδώσεις καφέ (σοκολατί) συννεχόμενες και πλατιές.
4. Ιζαμπέλλα (αραίωση του καφέ) συνδιασμός Αχάτη και Καφέ= ράμφος και πόδια στο χρώμα της σάρκας, ραβδώσεις καφέ και φίνες.

Αν στα παραπάνω βάλεις το χρώμα: κόκκινο, κίτρινο, λευκό (κυριάρχο ή υποτελές) τότε μπορείς να κάνεις τους συνδιασμούς.
π.χ. Μαυρο κόκκινο, Αχάτης κίτρινο, Ιζαμπέλα λευκή υποχωρητική, Καφέ λευκό κυρίαρχο κλπ

Αν τώρα στο κόκκινο και κίτρινο χρώμα βάλεις και τον αντίστοιχο τύπο φτερού: έντονο, χιονέ ή μωσαικού, ολοκληρώθηκε η εικόνα.
π.χ. Μαύρο κίτρινο χιονέ, μαύρο κόκκινο μωσαικού, ισαμπέλα κίτρινο έντονο, καφέ κόκκινο έντονο κλπ.

Ακολουθούν μετά οι μεταλάξεις αλλά αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο.

Ελπίζω να ξεκαθάρισα το τοπίο.
 
Βασιλη & Σακη ευχαριστω! Ειναι ιδιο με την φωτογραφια την δευτερη Βασιλη! Και οντως στο κεφαλι ασπριζει λιγακι.
 
Είδες Μαρία! Έγινε σφαγή για τον κούκλο σου.
Ωραίο πουλάκι πάντως, να το χαίρεσε.
Εκείνο που τελικά δεν είδα είναι το μαύρο δακτυλίδι
που πιστοποιεί την ηλικία του (2007 όπως λές). Υπάρχει;
 
Μακη ΑΒ8508 07 323 ειναι το δαχτυλιδι! Μολις το κοιταξα γιατι τον εφερα στη δουλεια να μου τον προσεχουν για λιγες μερες λογω αναχωρησης για Χιο!
 
Σάκη στο χιονέ θα συμφωνήσω αλλά στο αχάτης δεν ξέρω. Το σχέδιο δεν είναι πολύ έντονο για αχάτη; Θέλω να πω ότι στον αχάτη οι γραμμές του σχεδίου πρέπει να είναι πιο λεπτές και διακοπτόμενες σε σχέση με το μαύρο. Αλλά από την άλλη έχεις δίκιο για τα πόδια και το ράμφος. Θα μπορούσε να είναι ελλάτωμα το ότι είναι ανοιχτόχρωμα; Το πουλί έτσι κι αλλιώς δεν είναι εκθεσιακό να τηρεί όλες τις προϋποθέσεις για το χρώμα του. Τα ρωτάω αυτά για να μαθαίνουμε και μερικά πράγματα για το πως πρέπει να είναι το κάθε χρώμα σύμφωνα πάντα με τα πρότυπα της COM. Δεν έχω τις τεράστιες γνώσεις στο θέμα και επειδή βλέπω ότι κάτι παραπάνω ξέρεις (και ίσως κι άλλοι μέσα στο forum) ίσως θα μπορούσες να βοηθήσεις λίγο.
 
Βασίλη
πράγματι δεν είναι ένα καλό εκθεσιακό πουλί. Οι ραβδώσεις θα έπρεπε να ξεκινάν από το κεφάλι και να καταλήγουν στην ουρά. Στο κεφάλι βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν καθόλου ραβδώσεις.
Ο τύπος του φτερώματος αλλιώνει και την εικόνα του Αχάτη. Δηλαδή σε έντονο πουλί που το φτέρωμα του είναι μακρύ και στενό, οι ραβδώσεις φαίνονται ποιό λεπτές και ποιό έντονες. Στο χιονέ που το φτέρωμα του είναι κοντό και πλατύ, οι ραβδώσεις φαίνονται ποιό πλατιές και όχι τόσο έντονες. Στα μωσαικά οι ραβδώσεις φαίνονται πλατιές. Εκείνο που κατα τη γνώμη μου ξεχωρίζει τον Αχάτη από το Μαύρο (πέρα από τα πόδια και το ράμφος) είναι ότι το σχέδιο μοιάζει "σαν να έχει χτυπηθεί με σφυρί". Δεν μπορώ να το αποδώσω καλύτερα αλλά φαντάσου στο μαύρο να υπάρχει συνεχόμενη γραμμή και στον Αχάτη να "σπάει" σε κάποια σημεία.
Φυσικά και μπορεί να είναι και ένα κακό μαύρο ή μαύρο διασταυρωμένο με Αχάτη.
Επειδή δεν είμαι κριτής 🙂 απλά ασχολήθηκα λίγο με Αχάτες κόκκινου μωσαικού, η άποψή μου δεν σημαίνει ότι είναι απόλυτα σωστή. Όλα τα σημεία "δείχνουν" Αχάτη.
 
τελικα τι ειναι βρε παιδια το πουλακι; Με μια φραση πειτε μου γιατι μπερδευτηκα:ρ
 
τελικα τι ειναι βρε παιδια το πουλακι; Με μια φραση πειτε μου γιατι μπερδευτηκα:ρ
:24:

Σου ζητάμε συγγνώμη που σε μπερδέψαμε λίγο, αλλά το θέμα των καναρινιών χρώματος είναι μπερδεμένο από μόνο του. Το πουλί θα συμφωνήσω με το Σάκη ότι είναι Καναρίνι Χρώματος καταρχήν και το χρώμα του Κόκκινο Χιονέ Αχάτης. Μας μπέρδεψε βέβαια λίγο γιατί και τα χαρακτηριστικά του είναι μπερδεμένα (μοιάζει πολύ στην μαύρη μετάλλαξη) Κοινώς τα αποκαλούν μαυροκόκκινα. Ελπίζω να μας συγχωρέσεις που χρησιμοποιήσαμε το post σου για να επεκταθούμε λίγο στο θέμα του χρωματισμού🙄. Με την ευκαιρεία είναι πολύ όμορφο το πουλί και γενικά όλοι οι συνδιασμοί με το κόκκινο χρώμα πιστεύω είναι πολλοί εντυπωσιακοί. Να το χαίρεσαι.
 
Back
Top