Σε κάποια άρθρα παρατήρησα ότι προτείνεται η χρήση ελαίων όπως γαιδουράγκαθου, πορτοκαλιού κ.α.
Παράλληλα, σε άλλα θέματα στα οποία αναφέρονται τα έλαια, παρατηρώ ότι αντιπροτείνεται να χρησιμοποιούμε τα ίδια τα βότανα παρά τα έλαιά τους.
Τελικά ποια έλαια πότε και με ποιους τρόπους μπορούμε να χρησιμοποιούμε;
Στα καναρίνια μου, έχω δοκιμάσει να δώσω φρέσκα βότανα όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο και βασιλικό αλλά κανένα δε θέλησαν να φάνε. Τα αποξήρανα και τα ανακάτεψα με αυγοτροφή όμως και πάλι είδα ότι δεν τα προτίμησαν.
Έχω διαβάσει για συνταγές παρασκευής ψωμιού-κεικ βοτάνων-φρούτων αλλά δεν έχω την πολυτέλεια χρόνου.
Το ίδιο πρόβλημα έχω και με το πορτοκάλι και άλλα χυμώδη φρούτα που δε θέλουν ούτε να τα βλέπουν. Τα ζουμερά φρούτα δεν τα ήθελε ούτε ο Joy-Rigel (ο κοκατιλάκος μου)
Πως θα μπορέσω να τα εισάγω στη διατροφή τους; Μήπως σε αυτή την περίπτωση εξυπηρετούν τα έλαια;
Παράλληλα, σε άλλα θέματα στα οποία αναφέρονται τα έλαια, παρατηρώ ότι αντιπροτείνεται να χρησιμοποιούμε τα ίδια τα βότανα παρά τα έλαιά τους.
Τελικά ποια έλαια πότε και με ποιους τρόπους μπορούμε να χρησιμοποιούμε;
Στα καναρίνια μου, έχω δοκιμάσει να δώσω φρέσκα βότανα όπως ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο και βασιλικό αλλά κανένα δε θέλησαν να φάνε. Τα αποξήρανα και τα ανακάτεψα με αυγοτροφή όμως και πάλι είδα ότι δεν τα προτίμησαν.
Έχω διαβάσει για συνταγές παρασκευής ψωμιού-κεικ βοτάνων-φρούτων αλλά δεν έχω την πολυτέλεια χρόνου.
Το ίδιο πρόβλημα έχω και με το πορτοκάλι και άλλα χυμώδη φρούτα που δε θέλουν ούτε να τα βλέπουν. Τα ζουμερά φρούτα δεν τα ήθελε ούτε ο Joy-Rigel (ο κοκατιλάκος μου)
Πως θα μπορέσω να τα εισάγω στη διατροφή τους; Μήπως σε αυτή την περίπτωση εξυπηρετούν τα έλαια;