Αναπαραγωγή Διευκρινησεις σχετικα με την αναπαραγωγη

criskas88

PB New Member
Εγγραφή
22 Απρ 2009
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
Γεια σας παιδια αν και εχω καναρινια αρκετα χρονια (5-6) πρωτη φορα ψαχτηκα φετος και την (ειδα) εκτροφεας.Λοιπον ειχα ενα αρσενικο που κελαιδουσε εντονα αυτον τον καιρο. Ετσι πηγα στον εκτροφεα και μου εδωσε ενα πυρομενο θυληκο (απο οτι μου ειπε) και την εριξα κατευθειαν στο κλουβι, χωρις ζευγαρωστρα και χωρις διατροφικη προετοιμασια,(αυτα τα διαβασα εκ των υστερων). Το θυληκο τελικα μετα απο τρεις εβδομαδες περιπου την Μ. Παρασκευη γεννησε τρια αυγα και απο τοτε τα κλωσαει συνεχεια.Αν και διαβασα ολα τα αρθρα σχετικα θα ηθελα μερικες επεξηγησεις. Η διατροφη που εχω τωρα ειναι ποικιλια σπορων κοκκινη-κιτρινη βιταμινη με λιγο νιζερ, κοκκαλο σουπιας και αμμο οστρακων. Πρεπει να συμπληρωσω κατι,ή να αφαιρεσω; Πρεπει να καθαριζω εντατικα ή να τα αφηνω στην ησυχια τους; Πρεπει να ψεκαζω για ψειρες; Ή δεν κανει. Αργοτερα να καθαριζω την φωλια ή θα το κανει η θυληκια; Επειδη τα αυγα προφανως γεννηθηκαν διαδοχικα πρεπει να ειμαι ετοιμος να επεμβω για ταισμα; Και τελος υπαρχει περιπτωση ολα τα αυγα να ειναι ασπορα;
ευχαριστω εκ των προτερων
 
Ομολογω οτι τοσες ερωτησεις σε ενα μονο post ειχα καιρο να δω. 😉
Νομιζω οτι αν διαθεσεις λιγο χρονο και ψαξεις στις κατηγοριες του forum θα βρεις απαντησεις σε ολα σου τα ερωτηματα!
Παντως εγω σαν συμβουλη εχω να σου πω, οχι αγχος!
 
Αν δεν εχεις ψειρες στο κλουβι μην ψεκασεις τωρα.
Για να δεις εαν ειναι με σπορο τα αυγα κανε μια ωοσκοπηση στις εφτα μερες απο τοτε που εκανε και το τελευταιο αυγο μετρας.
Η διατροφη τους τωρα που εχουν αυγα πρεπει να περιοριστει σε σπορους και νερακι.
Η κιτρινη και η κοκκινη "βιταμινη" οπως εχει επικρατησει ειναι ακαταλληλες...ψαξτο το μεσα απο θεμα διατροφη καναρινιων.Αντι γιάυτες δινε αυγο η αυγοτροφη εμποριου.
Καλη επιτυχια!
 
οκ παιδια απλως επειδη διαβασα διαφορα εδω και αλλου υπηρξαν οι ερωτησεις λογω διαφορετικων αποψεων σε μερικες εφαρμογες.
 
τωρα που το ζευγαρι σου εχει αυγα θα δινεις μονο νερο και σπορους. Οταν δεις το 1ο πουλακι θα προσθεσεις αυγο βρασμενο, μηλο, νιζερ και ΑΥΓΟΤΡΟΦΗ. Αυτες οι ''βιταμινες'' που λες ειναι ακαταλληλες. Επισης θα βαζεις και πολυβιταμινες στο νερο τοτε. Αν το κλουβι σου ειναι καθαρο τωρα θα κανεις καθαριοτητα μολις σκασουν τα αυγα και θα μετρησεις 7 μερες απο τη γεννηση του τελευταιου αυγου για να κανεις ωοσκοπηση να δεις αν εχουν σπορο. Τη φωλια την καθαριζεις οταν τα μικρα θα ειναι 23-24 ημερων και θα ετοιμαζεσαι για 2η γεννα.
 
αναπαραγωγη

ευχαριστω ησουν ακριβεις και με βοηθησες αρκετα!
 
Back
Top