Ασθένειες Διογκωμένο σώμα παπαγάλου με εσωτερικό πιθανό αιμάτωμα

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης dsagana
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dsagana

PB New Member
Ο παπαγάλος μου είναι 10 ετών, έχει διογκωθεί το σώμα του στο πίσω μέρος, έχει χάσει τα φτερά του και μοιάζει να έχει εσωτερικά αιμάτομα. Εχθές είδα ένα νέο εξόγκωμα και είχε ματώσει εξωτερικά. Τον καθάρισα και του έβαλα betadine . Τρώει και πίνει κανονικά, κελαηδάει κανονικά, σας παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος κάτι ας με βοηθησει

Τι παπαγάλος είναι; Θα σου έλεγα να ανεβάσεις φωτογραφία για να την δουν παπαγάλογονείς. Το σωστό είναι να το δει πτηνιατρος για να δει τι έχει κ να σου δώσει αγωγή. Αυτή είναι η λίστα πτηνιατρων.

Πείτε μου αν γνωρίζει κάποιος τι του συμβαίνει

Χωρίς φωτογραφίες δε νομίζω πως μπορεί να σου πει κάποιος το οτιδήποτε.
Δες τη λίστα με τους πτηνιάτρους που σου επισύναψε η Μαρία , ότι και σου πούμε εμείς εδώ το πουλάκι θέλει οπωσδήποτε γιατρό.

17314341291445941535603661572027.webp
Χωρίς φωτογραφίες δε νομίζω πως μπορεί να σου πει κάποιος το οτιδήποτε.
Δες τη λίστα με τους πτηνιάτρους που σου επισύναψε η Μαρία , ότι και σου πούμε εμείς εδώ το πουλάκι θέλει οπωσδήποτε γιατρό.

Σίγουρα θέλει, είμαι από επαρχία, μακάρι να βρω κάποιον.

Δεν έχω εμπειρία κ η πρώτη μου σκέψη ήταν πρόπτωση αμαρας.

Πρέπει οπωσδήποτε να το δει πτηνιατρος. Αν δεν έχεις κοντά σου από την λίστα, ακολούθησε την συμβουλή του @ianos.

Ειναι αρσενικό το παπαγαλακι μου που έχει το θέμα.

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Ειναι αρσενικό το παπαγαλακι μου που έχει το θέμα.
Ν το διάβασα. Η πρόπτωση αμαρας είναι δυνατόν να συμβεί κ σε αρσενικό. Στο άρθρο στις πρώτες βοήθειες, η φωτογραφία που έχει, είναι από αρσενικό cockatoo.
Δεν σου λέει ότι αυτό έχει, απλά αυτό μου θύμισε.
Χρειάζεται πτηνιατρο να σου πει τι πραγματικά συμβαίνει κ τι χρειάζεται.

Καλησπέρα, δεν υπάρχει καμία αλλαγή, εξακολουθει να ειναι πρισμενο το σωματακι του αλλα είναι πολύ καλά, τρώει, πίνει νεράκι, κουβεντιαζει όλη μέρα

• Like
17318376850592501068873099388498.webp

17318376850592501068873099388498.webp

Συνημμένα

• 17318377976508849042807822652387.webp
    17318377976508849042807822652387.webp
    394,1 KB · Προβολές: 12
Πρέπει να απευθυνθείς σε πτηνιατρο. Δεν είναι φυσιολογική αυτή η κατάσταση. Κ καλό είναι να του του αλλάξεις το κλουβί γιατί έχει φύγει το χρώμα από τα κάγκελα κ δεν κάνει το πουλάκι να έρχεται σε επαφή με σκουριά.

Καλημέρα, εκεί τον έχω βάλει τώρα πρόχειρα, το έπλυνα όλο με χλωρίνη και τον έβαλα για να τον χωρίσω από το θηλυκό μέχρι να πάρω άλλο. Έχω υλικό από όλες τις μέρες για να στειλω τις διαφορές, οι οποίες δεν είναι και φοβερές, πέρα από την πληγή που έκλεισε που πιθανόν την έχε κάνει μόνος του με τα νύχια του.

• Like
Καλησπέρα σε όλους, ήθελα να σας πω ότι τελικά ο παπαγαλος μου έχει όγκο και επέλεξα να τον αφήσω όπως είναι γιατί μου είπαν ότι μετά την εγχείρηση παθαίνουν καρδιά. Συνεχίζει να τρώει είναι πολύ ευδιάθετος, οπότε θα πορευθούμε έτσι και αν στην πορεία έχουμε θέμα θα το δούμε πάλι. Καλή συνέχεια σε όλους.

Να σε ρωτήσω...αν σου είπαν.
Τι όγκος είναι αυτός; πχ. αποκλείστηκε το λίπωμα, η διάταση του εντέρου κλπ;
Η εξέταση έγινε με ψηλάφηση, με υπέρηχο, με κάποια άλλη απεικονιστική μέθοδο (π.χ. ακτινογραφία).
Περί του όγκου σου το είπε γιατρός ειδικευμένος στην παθολογία πτηνών, κάποιος άλλος γνώστης, π.χ. έμπειρος εκτροφέας του είδους, κατάστημα ζώων.....;

Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους. Τον πήγα στον κτηνίατρο που έχω, αρχικά τον ψηλαφισε και μου είπε ότι είναι όγκος και ότι τον έχει ένα χρόνο τώρα, και από φωτογραφίες που τον έχω όντως ισχύει αυτό, τόσο αφελείς να μη το έχω καταλάβει νωρίτερα, δε μπορώ να το πιστέψω πως νόμιζα ότι ήταν το σώμα του που άλλαζε πούπουλα. Μετά έκανε και ακτινογραφία και το επιβεβαίωσε. Τουλάχιστον δε πονάει και είναι πολύ δραστήριος, γι αυτό και επέλεξα να τον αφήσω έτσι προς το παρον τουλάχιστον.

• Like
Αντιδράσεις: ianos
Καλημέρα, ο γιατρός μου πρότεινε να τον αφήσουμε ως έχει αφού δε πονάει και δεν τον ενοχλεί. Αν στη συνέχεια μεγαλώσει κι άλλο και δε μπορεί να μετακινηθεί ή του ματώνει συνέχεια λόγω τραυματισμών στη μετακίνηση του να του το αφαιρέσουμε και να ελπίσουμε ότι το σοκ όταν θα ξυπνήσει δε θα τον σκοτώσει.

Back