Αναπαραγωγή Διχρωμία μέσα στη φωλιά

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billoss1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billoss1

PB Member
Εγγραφή
28 Φεβ 2016
Μηνύματα
616
Καλησπερα σε ολους εχω την εξης απορια φετος, απο ζευγαρι μαυροκοκκινα φετος πηρα την εξης διχρωμια μεσα στην φωλια γτ συνεβει αυτο;διχρωμια εννοω την διαφορα το πανω αριστερα νεοσσου οπου εχρι ενα ζρωμα πιο εντονο κοκκινο απο τα αλλα 2 που εχουν πιο μπρουτζινο σαν της σκουριας...
 

Συνημμένα

  • 20190507_181422.webp
    20190507_181422.webp
    312,8 KB · Προβολές: 58
Είχα βάλει και γω ένα ζευγάρι "μαυροκοκκινα" πέρσι και μου βγάλε μερικά ίδια σαν τα δικά σου που λέει ο κ Γιάννης ότι είναι χιονε. Αργότερα κατάλαβα ότι δεν είχα καθαρά black-red. Βγάλε μια φωτογραφία των πουλιών και των να σου απαντήσουν οι πιο έμπειροι
Μια σημείωση, αυτά τα πουλιά βγήκαν όλα θηλυκά
 
Η απάντηση που πήρες για την διαφοροποίηση στη φωλιά, είναι σωστή. Είναι θέμα κατηγορίας πτερώματος(έντονο - χιονέ)
. Η τελευταία φωτό απο τις τρείς που έβαλες (κοιλιά) δείχνει οτι πρόκειται για Κοβάλτια. Φυσικά θα είναι και τα μωρά αν είναι και οι δυό γονείς Κοβάλτια (δλδ. με την ίδια κόκκινη κοιλιά -όχι λευκή)
 
Ποια είναι η ολοκληρωμένη ονομασία των παραπάνω πουλιών κ Μάκη; Για να μαθαίνουμε και μεις. Είναι ίδια καταρχήν τα πουλια;
Μαύρο Κόκκινο Κοβάλτιο Εντονο. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές ανάμεσά τους σε πτέρωμα, μελανίνες, λιπόχρωμα, αλλά πρέπει να τα δεί κανείς απο κοντά για να μιλήσει γι' αυτές.
 
κΜακη ποια η διαφορα ενος μαυρου κοκκινου κοβαλτιου εντονου και ενος μαυρο κοκκινου εντονου;
Αυτά μόνον απο κοντά και με τα πουλάκια στο χέρι. Γενικά οι μελανίνες στα Κοβάλτια έχουν μια έντονη διάχυση και φτάνουν μέχρι την άκρη του φτερού. Πολλές φορές όμως μια κακή παρουσία της μετάλλαξης είναι αρκετη για να ταυτιστεί με κάποιο άλλο πρότυπο.
[automerge]1557340311[/automerge]
Ευχαριστώ πολυ κ Μάκη! Απ' ότι κατάλαβα χρειάζεται γνώση όταν κάποιος αποφασίζει να αγοράσει μαυροκοκκινα πουλιά..
Η κατηγορία χρώματος είναι γεμάτη "παγίδες". Τίποτε εύκολο.
 
Η μετάλλαξη κοβαλτίου προεκτείνει την ευμελανίνη σε ΟΛΟ το πτέρωμα.
Σήμα κατατεθέν είναι η περιοχή της αμάρας, εκεί μόνο με το κοβάλτιο φτάνουν οι μελανίνες.
Αποτέλεσμα:ομοιόμορφος σκούρος χρωματισμός παντού, διότι ΟΛΑ τα άλλα πουλιά εκεί είναι πιο ανοιχτόχρωμα σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα τους.

Στα κόκκινης βάσης καναρίνια όμως η κατάσταση δυσκολεύει και δεν μπορεί κάποιος να μιλήσει απο φωτογραφίες.Αυτό συμβαίνει διότι αν ο κάτοχος έχει ρίξει ένα κάρο κανθαξανθίνη από marlboro που πρέπει να είναι το πουλί,έχει γίνει κεραμιδί.

Στην φωτογραφία με την περιοχή της αμάρας που έχει παραθέσει ο θεματοθέτης ο χρωματισμός φαίνεται ομοιόμορφος και δεν ξανοίγει το χρώμα. Κάτι τέτοιο μπορεί να μας οδηγήσει στο να πούμε οτι είναι κοβάλτιο.

Αν είναι όμως μόνο απο κοντά μπορούμε να το πούμε.
Εσύ @billoss1 έχεις τα πουλιά και έχεις αμφιβολίες για την ράτσα τους;
 
Back
Top