Ασθένειες Δολοφόνησα τα καναρίνια μου

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Arkoodi
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Arkoodi

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2007
Μηνύματα
19
Πόλη
Φλώρινα
Φίλοι, γεια σας. Λέγομαι Κωνσταντίνος και είμαι από τη Φλώρινα. Ασχολήθηκα αρκετά με καναρίνια πριν από 17 χρόνια και κατάφερα να φτιάξω ένα κοπάδι 30 στον αριθμό, αλλά λόγω της δουλειάς μου έπρεπε να αφήσω τον τόπο μου, έτσι τα δώρισα όλα σε φίλους. Μετά από τόσα χρόνια «κόλλησα πάλι το μικρόβιο» αγόρασα λοιπόν ένα ζευγάρι και κατάφερα να τα πληθύνω. Τα φρόντιζα με περισσή αγάπη και είχα επιτυχίες στις γέννες χάρη στα άρθρα του forum. Πέρασε που λέτε το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και μπήκαμε στον χειμώνα, τα χιόνια έπεσαν στη Φλώρινα και μαζί μ’ αυτά έπεσε και η θερμοκρασία -12. Πανικοβλήθηκα και αποφάσισα να βρω μια φθηνή λύση για τα ζεστάνω. Έτσι λοιπόν στο δωματιάκι (1,20m. 2.) που τα είχα έβαλα μια μικρή θερμάστρα με τρεις αντιστάσεις που αγόρασα από το Plus 15€ και σε συνδυασμό με έναν χρονοδιακόπτη η θερμοκρασία διατηρούνταν στους +5 – + 9. Αποτέλεσμα την επόμενη μέρα να βρω όλα τα πουλιά μου νεκρά. Ρώτησα πολλούς για το ατυχές συμβάν μερικοί μου είπαν ότι ίσως είναι από την έλλειψη υγρασίας, εγώ όμως είμαι πεπεισμένος πως είναι από εκπομπή δηλητηριωδών αερίων.
Όμως παρά τη στεναχώρια που πέρασα μελετάω την αγορά τριών ζευγαριών για αναπαραγωγή. Απλώς δεν έχω ιδέα για το πότε πρέπει να την κάνω. Όπως καταλαβαίνετε εδώ στη Φλώρινα είναι λίγο δύσκολα τα πράματα από άποψη θερμοκρασίας (αυτή τη στιγμή χιονίζει και η θερμοκρασία είναι 0 βαθμοί).
 
Καλωσόρισες Κωνσταντίνε, καλή χρονιά!
arkoodi είπε:
Ρώτησα πολλούς για το ατυχές συμβάν μερικοί μου είπαν ότι ίσως είναι από την έλλειψη υγρασίας, εγώ όμως είμαι πεπεισμένος πως είναι από εκπομπή δηλητηριωδών αερίων.
Σωστά νομίζεις κατά την άποψή μου. Διάβασε μερικά πράγματα για το teflon.

Λυπάμαι γι αυτό που συνέβη ☹
 
Μια ηλεκτρική σόμπα, πού έχει η μητέρα μου στο χωριό, γράφει στο
προσπέκτ, να μη παραμένει σε λειτουργία επι πολλές ώρες σε μέρος χωρίς εξαερισμό, διότι καταναλώνει το οξυγόνο του χώρου.ΛΕΣ;
 
Μάκη οι αντιστάσεις περιέχουν teflon. Βρίσκω αυτό ή την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα σαν τις πιο πιθανές αιτίες, από το να εξαντλήθηκε όλο το οξυγόνο σε έναν μη αεροστεγώς κλεισμένο χώρο.
 
Τα καναρινια ετσι κι αλλιως δεν τα ειχαν σαν "ρανταρ" εκπομπης αεριων στα ορυχια;
 
Αλλη μια εκδοχη ειναι να ειναι το θερμαντικο σωμα που αγορασες "σωμα ακτινοβολιας", οπως ειναι τα σωματα για το μπανιο κτλ.Αυτα δεν θερμαινουν τον αερα γενικα οπως κανει μια ξυλοσομπα αλλα θερμαινουν μεσω ακτινοβολιας, δηλ μπορει να το ειχες πολυ κοντα λογω μικρου χωρου στα πουλια και πεθαναν απο την ακτινοβολουμενη ζεστη;
 
Καλως ηρθες στην παρεα! Καλη χρονια με υγεια!
Λυπαμαι για την κακη εμπειρια που απεκτησες και σου ευχομαι να ειναι η πρωτη και η τελευταια
 
Καλώς όρισες Κωνσταντίνε στην συντροφιά μας. :)

Σου εύχομαι να επιλέξεις τα καλύτερα πουλάκια και σύντομα να απολαύσεις και πάλι όλη την διαδικασία της αναπαραγωγής και να πληθύνεις τα φιλαράκια σου! ... και να τα προσέχεις σαν τα μάτια σου!
 
Καλώς ορισες Κωνσταντινε, λυπαμαι πολυ για τα πουλια.
Πηγακι, απ'οτι ξερω τα καναρινια τα χρησιμοποιουσαν στα ορυχεια σα δεικτες υπαρξης αρκετου οξυγονου, δηλαδη οσο κελαηδουσαν σημαινε οτι υπηρχε αρκετο οξυγονο, αν δεν κελαηδουσαν δεν προχωρουσαν παραπερα και οι εργατες.🙄
 
Καλώς ορισες Κωνσταντινε, λυπαμαι πολυ για τα πουλια.
Πηγακι, απ'οτι ξερω τα καναρινια τα χρησιμοποιουσαν στα ορυχεια σα δεικτες υπαρξης αρκετου οξυγονου, δηλαδη οσο κελαηδουσαν σημαινε οτι υπηρχε αρκετο οξυγονο, αν δεν κελαηδουσαν δεν προχωρουσαν παραπερα και οι εργατες.🙄
Συμφωνω με το Pigaki Εχω ακουσει οτι το ιδιο εκαναν και στο στρατο για τα χημικα αερια σε περιπτωσεις πολεμου
 
Τα καναρίνια στα τούνελ οι εργάτες τα κοιτουσαν για να δουν αν υπάρχει διαρροή δηλητηριώδους αερίου. Οταν εβλεπαν ότι το καναρινι ήταν νεκρό, εβγαιναν αμεσα εξω για να σωθούν. Δε νομιζω οτι το καναρινι μεσα σε τουνελ κελαηδουσε.
 
Λογω του ευαισθητου αναπνευστικου των καναρινιων.
Οποτε το καναρινι υπηρξε μερος της βιομηχανικης επαναστασης😕
 
Παιδιά, ευχαριστώ πάρα πολύ για τη συμπόνια που δείχνετε, σίγουρα καταλαβαίνετε τη στεναχώρια που πέρασα! Όμως όπως λέει και ο λαός το πάθημα γίνεται μάθημα και στο μέλλον θα είμαι προσεκτικότερος και με τη βοήθειά σας θα είμαι αποτελεσματικότερος.
 
arkoodi
καλωσηρθες

πολυ λυπηρο αυτο που συνεβη στα πουλακια σου...☹

παντως μπορει να εγινε κ απο κατι που εφαγαν ή ηπιαν... (ισως..)
οχι οτι δεν μπορει να συμβει απο αναθυμιασεις...
αυτο με τα καναρινια κ το στρατο
(-δεν ξερω για τα ορυχεια)
το ακουσα για την ραδιενεργεια,
διοτι κ σ αυτην ειναι τρομερα ευαισθητα.☹

Υ. Γ
εγω αναρωτιεμαι για τον κλιματισμο κ τα καναρινακια μου...
κ γενικως για τους τροπους θερμανσης κ ψυξης...
 
Back
Top