Διατροφή Δοσολογία τροφής σε ζεμπράκια

gpontikakos

PB Member
Εγγραφή
9 Απρ 2008
Μηνύματα
196
Πόλη
Άλιμος
Χθες το μεσσημέρι αγόρασα για τα ζεμπράκια μου καινούργια τροφή. Πήρα της beaphar την XtraVital complete food Premium.
Σύμφωνα με αυτά που γράφει στο κουτί, είναι πλήρης τροφή και μεγάλη ποικιλία σπόρων. Επίσης λέει οτι περιέχει φρούτα, αυγοτροφή και έντομα.
Στο πετ σοπ μου την συνέστησαν σαν την καλύτερη τροφή, λογίκο βέβαια αφού είναι 500 γραμμάρια και κοστίζει 6 ευρό!
Η μία ερώτηση είναι αν την γνρίζει κάποιος σαν τροφή και αν όντως είναι αυτό που λέει, δηλαδή πλήρη τροφή. Το κόστος δεν με πειράζει αρκεί να αξίζει.
Η δέυτερη απορία είναι σχετικά με την δοσολογία. Σύμφωνα με την beaphar τα ζεμπράκια τρώνε ημερισίως 5-7 γραμμάρια. Μέσα στη συσκευασία έχει ένα κουταλάκι δοσομετρητή, των 5 γραμμαρίων. Είναι σαν κουταλάκι του γλυκού βαθύ. Έχει χρησημοποιήσει κανείς τροφή "με δόσεις"; Είναι ασφαλές κάτι τέτοιο;
 
Την τροφή δεν την γνωρίζω αλλά αυγοτροφή και έντομα μέσα στην τροφή και μάλιστα για ζεμπράκια που δεν έχουν μεγάλες ανάγκες σε πρωτεΐνες μου φαίνεται υπερβολικό και παχυντικό. Μήπως η τροφή προορίζεται για gouldians ή άλλα εξωτικά με διαφορετικές ανάγκες; Επίσης προσωπικά στα ζεμπράκια δεν θα χρησιμοποιούσα δοσομετρητή για την τροφή για ένα λόγο. Έχουν υψηλό μεταβολισμό και χρειάζονται αρκετή ποσότητα τροφής ημερησίως. Ενώ αντέχουν περιόδους ξηρασίας (το φυσικό τους περιβάλλον είναι έρημος) δεν μπορούν να αντέξουν ούτε μια μέρα χωρίς τροφή. Το βρίσκω λίγο επικίνδυνο να τους την παρέχω με το δοσομετρητή.
 
Έχουν υψηλό μεταβολισμό και χρειάζονται αρκετή ποσότητα τροφής ημερησίως. Ενώ αντέχουν περιόδους ξηρασίας (το φυσικό τους περιβάλλον είναι έρημος) δεν μπορούν να αντέξουν ούτε μια μέρα χωρίς τροφή. Το βρίσκω λίγο επικίνδυνο να τους την παρέχω με το δοσομετρητή.

Και εμένα επικίνδυνο μου φάνηκε. Ειδικά οταν είδα τον δοσομετρητή.
Με το μάτι, 10 γραμμάρια τροφής μου φαίνεται οτι ίσα ίσα που θα είναι μια στρώση απο σπόρους μέσα στην τα'ί'στρα.

Παρακάτω είναι ο πίνακας με τα συστατικά, όπως αναγράφεται στην συσκευασία (στα αγγλικά).
Proteins 16.0%
Moisture 10.8%
Fats 9.6%
Fibre 7.2%
Ash 6.6%
Ca: 0.9%, P: 0.5%, Mg: 0.12%, Na: 0.2%, K: 0,4%
Energy 3119 Kcal/kg
 
Back
Top