Ασθένειες Δοσολογία φαρμακων tafarm

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης fersis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Δράμα
Τα φάρμακα τις tafarm που προορίζονται για περιστέρια στα καναρινιά η δοσολογία θα πρέπει να είναι 28%λιγοτερια από αυτή που αναγράφετε για περιστέρια
με δικούς μου υπολογισμούς που έγιναν σε σύγκρισι ( COUPLEX αυτο που ειναι στις φωτογραφιες) με

(Oleovita Oleovita Tafarm) τα όπια περιέχουν και τα δυο (σελήνιο 22mg) και (βιταμίνηE 9.1g)

Το πρώτο προϊόν που προορίζετε για περιστέρια έχει ως δοσολογία (6ml) σε ένα λίτρο νερού αν το υπολογίσουμε σε σταγόνες είναι 110 σταγόνες σε 1000ml νερού δηλαδή για μια ποτίστρια 100ml θα πρέπει να βάλουμε 11 σταγόνες.
Ενώ το προϊόν που προορίζετε για περιστέρια για την ποτίστρια τον 100ml έχει σαν δοσολογία 5-8 σταγόνες εγώ υπόθεσα ότι το χρησιμοποιώ στην μέγιστη δοσολογία που είναι 8 σταγόνες στα 100ml νερού.
Δηλαδή στα περιστέρια δίνουμε 11 σταγόνες στα 100ml
Και στα καναρινιά δίνουμε 8 σταγόνες στα 100ml
Οπός το υπολόγισα εγώ αυτό ανάλογη περίπου σε 28% λιγότερο στα καναρινιά.
couplex..webpcouplex.webp

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Γιατι σπας το κεφαλι σου σε υπολογισμους και δε δινεις olevita στα καναρινια που ειναι για ωδικα

Δηλαδη το olevita το δινεις μεχρι 5 πουλια αν ειναι παραπανω δινεις για περιστερια, αμα εχεις 100 δινεις για φασιανους; Ατοπο, καλυτερα θα ηταν να βρεις καποιο πιο οικονομικο προιον για το κοπαδι σου αλλα να απευθυνεται για ωδικα

Με την λογική σου αν έχω 200 πουλιά θα τα δίνω ασπιρίνη.
Το θέμα πέρα του οικονομικού είναι ότι αν έχεις 100 πουλιά θα είναι αρκετά δύσκολο να βάζεις σε 100 ποτίστριες φάρμακο.

-Eχεις σκεφθεί οτι η κατανάλωση νερού απο
τα καναρίνια και τα περιστέρια είναι τελείως διαφορετική
και οτι η τελική αναλογία του κυρίως συστατικού(του φαρμάκου) που φτάνει στον οργανισμό τους είναι γι' αυτόν και μόνον τον λόγο
εντελώς διάφορη;Η δοσολογία λοιπόν που προτείνεται σε κάθε σκεύασμα λαμβάνει υπ' όψιν της εκτός του σωματικού βάρους και άλλους παράγοντες. Μια σημείωση στις αναλογίες φαρμάκων της
chevita είναι χαρακτηριστική!

Συνημμένα

• για φάρμακα.webp
    για φάρμακα.webp
    16,9 KB · Προβολές: 136
Oleovita

Δε ξερω για ποσα πουλια μιλας διαλυσε 50 σταγονες σε ενα μπουκαλι νερο λιτρου και επειτα μοιρασε το στις ποτηστρες. Και δεν ειναι αναγκη να γεμισεις την ποτηστρα του 100μλ τελειως δε πινουν τοσο νερο τα πουλια. Το συγκεκριμενο διαλυμα απυθυνεται γαι λιγα πουλια. Το αλλο ειναι για περιστερια. Στο προτεινε σιγουρα καποιο pet shop. Του λιγουν γιαυτο στο προτινε. Δε εχουν την ιδια ζητηση. Υπαρχουν αλλα προιοντα που ειναι για μεγαλη εκτροφη και θα σου βγαινουν πιο οικονομικα

Θοδωρή αυτά που λες είναι δικές σου άποψης.
Το ποιος με το πρωτινέ δεν μπορείς να το ξέρεις,
Το έδινα στα περιστέρια μου τα οποία δεν έχω πια.

Μάκη ωμός αφού οι περιεκτικότητα τους σε σελήνιο και βιταμίνη Ε είναι ιδία πια διαφορά μπορεί να έχουν μετάξι τους;

Δεν το ξέρεις αυτό.Αφού το Oleovita δεν περιέχει
σελήνιο, αλλά σεληνιούχο νάτριο.
Αλλά αν υποθέσουμε οτι το γνωρίζαμε ακριβώς το ποσοστό
σεληνίου επι της 100και πάλι μια δοσολογία για περιστέρια δεν θα ήταν αρκετή για να βγάλουμε συμπέρασμα, και να διατυπώσουμε μια
νέα δοσολογία για καναρίνια διότι οι παράγοντες που πρέπει να
ληφθούν υπ' όψιν, δεν είναι μόνο το βάρος των πουλιών.Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω με το προηγούμενο πόστ.:)

Είχα την εντύπωση ότι ήταν το ίδιο.
Έχει διαφορά για μεγαλόσωμο καναρινί και για μικρόσωμο για αυτό έχει στην δοσολογία 5-8 σταγόνες;

-Μιάς και δεν πρόκειται για φάρμακο, αλλά για βιταμινούχο σκεύασμα,
δεν νομίζω οτι η ακρίβεια στην δοσολογία παίζει καθοριστικό ρόλο.
Νομίζω είναι μια ένδειξη για το πού πρέπει να κινούμεθα.
Εκείνο που έχω διαπιστώσει είναι μια δυσάρεστη οσμή που παίρνει,
μετά το 1ο 24ωρο.

Μιας και το coυplex δεν κάνει να το δίνουμε στα καναρινιά.
Έχεις να μου προτείνεις κάποιο άλλο;
Το oleovita βγαίνει και σε πιο μεγάλες συσκευασίες;

Μιας και το coυplex δεν κάνει να το δίνουμε στα καναρινιά.
Έχεις να μου προτείνεις κάποιο άλλο;
Το oleovita βγαίνει και σε πιο μεγάλες συσκευασίες;
Βασιλη μην κανεις τα ευκολα δυσκολα και εγω δουλευω με προιοντα της tafarm και κανω το εξης υπολογιζω περιπου ( η και ακριβως ) ποσες ποτιστρες θελω να γεμισω με oleovita πχ. και περνω ενα ποτηρι με μετρητη ml και υπολογιζω περι τα 50γρ/ποτιστρα, για τα κλουβια που εχουν ζευγαρια λιγο παραπανω, και μου βγαινει πχ 900ml, οποτε βαζω 1lt σε μια κανατα που εχω μονιμα εκει και συμπληρωνω και τις αντιστοιχες σταγονες (για oleovita αν θυμαμε καλα βαζω 8στ/100ml) αρα συνολο 80στ/lt. Απλα πραγματα και μεγαλυτερες συσκευασιες δεν εχω δει αλλα ουτε και ρωτησα για να 'μαι ειλικρηνης.

Συνημμένα

• CHEVITA Multivitamin-EB12.webp
    CHEVITA Multivitamin-EB12.webp
    38,9 KB · Προβολές: 162

Σχετικά θέματα

Back