Φάρμακα Δοσολογίες φαρμάκων chevita

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης τονυ
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

τονυ

PB Member
Πόλη
Κερατσίνι
καλησπερα θα μπορουσε καποιος να μου πει αν ξερει που μπορω να δω τις αναλογιες των φαρμακων της chevita αλλα για τα καναρια και οχι για τα περιστερια πχ για σεβι κοκ λιβιφερμ και φουραζολιδον;

Σχετικό περιεχόμενο
καλησπερα θα μπορουσε καποιος να μου πει αν ξερει που μπορω να δω τις αναλογιες των φαρμακων της chevita αλλα για τα καναρια και οχι για τα περιστερια πχ για σεβι κοκ λιβιφερμ και φουραζολιδον;

-Δεν νομίζω οτι υπάρχει κάτι τέτοιο γιατί δεν φτιάχνει φάρμακα
για μικρά πουλιά η... chevita GmbH - Homepage
Εχω την γνώμη, οτι επειδή τα φάρμακα δίδονται ευθέως ανάλογα με το βάρος, οτι το 1/4 της δόσης που αναφέρεται για τα περιστέρια θα είναι μια καλή δόση για τα κανάρια.

Υ. Γ Περιμένουμε την γνώμη του κτηνίατρου...

Στο βιβλίο που δίνεται στους κατά τόπους συνεργάτες της εταιρίας αναγράφοντε δοσολογίες για ωδικά & διακοσμητικά πουλιά:
Chevi-kok, 1/4 του φακέλου ανά 500ml νερού για 5 μέρες.
Liviferm, 1 καψ./25ml ή 1/8 φακ. ανά 250ml νερού για 5-6 μέρες.
Για το Furazolidon+, δεν υπάρχει κάποια σχετική οδηγία.
Να τονίσω ότι παρακάτω μεταξύ άλλων επισημάνσεων αναφέρει &
"Υπολογισμένα για πουλιά με μέσο όρο σωματικού βάρους 40 γρ.".

Το φακελάκι του Liviferm που είναι 5gr το χωρίζω σε 5 μέρη (περίπου 1gr) και το διαλύω σε 400ml νερού, το χορηγώ για 5 μέρες και λίγο παραπάνω να πέσει δεν υπάρχει πρόβλημα, για τα υπόλοιπα δεν ξέρω :)

Η δοσολογια για το furazolidon + (plus) της chevita ειναι
1 φακελακι (7.5 γραμμαρια) σε 2 λιτρα νερο
θεραπεια για 3-5 ημερες η θεραπεια πρεπει να επαναληφθει 2 φορες με παυση 2 ημερων αναμεσα στις θεραπειες
παρολο που προοριζεται για χρηση σε περιστερια η δοσολογια παραμενει ιδια και για χορηγηση σε μικρα πτηνα συντροφιας

Η δοσολογια για το furazolidon + (plus) της chevita ειναι
1 φακελακι (7.5 γραμμαρια) σε 2 λιτρα νερο
θεραπεια για 3-5 ημερες η θεραπεια πρεπει να επαναληφθει 2 φορες με παυση 2 ημερων αναμεσα στις θεραπειες
παρολο που προοριζεται για χρηση σε περιστερια η δοσολογια παραμενει ιδια και για χορηγηση σε μικρα πτηνα συντροφιας

-Απο που το ξέρουμε αυτό Απόστολε;

μακη τα μικρα ωδικα πτηνα καταναλωνουν πολυ μικροτερες ποσοτητες νερου απο οτι τα περιστερια ετσι η συνολικη ποσοτητα του φαρμακου που περιεχετε στο ετοιμο διαλυμα δεν χρειαζετε να ειναι διαφορετικη(μικροτερη δοση)

...
θεραπεια για 3-5 ημερες η θεραπεια πρεπει να επαναληφθει 2 φορες με παυση 2 ημερων αναμεσα στις θεραπείες

-Συγγνώμη Απόστολε, αναφερόμουν σ' αυτό. Επειδή βλέπω στην σελίδα της εταιρείας για 7 ήμερο σχήμα όσον αφορά στην αντιμετώπηση της σαλμονέλλας και 5νθήμερο σχήμα όσον αφορά το e-coli και για μιά φορά(χωρίς επανάληψη)😕

Μετά από επικοινωνία με την εταιρεία η απάντηση ήταν η παρακάτω.
Dear Mr. Katsillis,

we thank you for your inquiry and you rinterest in our products. Attached, please, find an application schedule elaborated for Budgerigars. For other caged birds, the dosages have to be adapted according to their body weight.

Yours faithfully

CHEVITA GmbH
Export Department

Συνημμένα

δοσολογια 1 φακελος των 7.5 γραμμαριων σε 4-5 λιτρα νερου για 1-2 ημερες επαναληψη καθε 7-10 ημερες
ενδειξεις
σε περιπτωση καταπονησης του οργανισμου stress
σε μικροβιακες λοιμωξεις
σε παρασιτωσεις
σε μειωμενες αγωνιστικες αποδοσεις
σε μειωμενη γονιμοτητα και εκκολαπτικοτητα
συνθεση
βιταμινες και αμινοξεα
το παραπανω δοσολογικο σχημα αναφερεται σε περιστερια το εχω χορηγηση με επιτυχια και σε καναρινια

Back