Φροντίδα Δροσισμα οσων πουλιων δεν κανουν μπανιο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης jimakos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

jimakos

PB New Member
Εγγραφή
28 Δεκ 2008
Μηνύματα
8
Πόλη
Αθήνα
για να δροσισουμε τα καναρια το καλοκαιρι εκτος απο τις μπανιερες μπορουμε να τα καταβρεχουμε οσα δεν κανουν μπανιο με νεροκαι τη αλλο μπορουμε να κανουμε.
 
Τα πουλιά που δεν μπαίνουν στην μπανιέρα μπορείς να τα καταβρέξεις με ένα ψεκαστήρι, να πέφτει το νερό σαν νέφος πάνω τους. Προσοχή στα ρεύματα... 😉
 
... Και τη αλλο μπορουμε να κανουμε.

Σ' ένα δοχείο (κεραμικό κατά προτίμηση) μπορείς να βάζεις
2-3 πόντους (σε ύψος εννοώ) άμμο καθαριότητος που
αποτελείται απο σπασμένα όστρακα και πωλείται στα πετ-σοπ.
Πολλές φορές έχω προσέξει οτι κανάρια που δεν έχουν συμπάθεια στο
νερό, κάνουν "μπάνιο" στο χώμα.
 
Το δικο μου καναρινι εκανε μπανιο καθημερινα... Του εβαζα την μπανιερα του και σε 1 λεπτο ειχε μπει ολο μεσα και πλατσουριζε... 😀

Πριν μερικες ομως μου επεσε κατο η μπανιερα και εσπασε😡.. Πηγα και του πηρα μια καινουργια και εδω και 5 μερες δεν την πλησιαζει καν😕... Τι γινετε εχει προτημησεις στην μπανιερες; Ιδιες ειναι απλα η μια ηταν πρασινη σκουρα (αυτη που εκανε) και η αλλη ανοιχτο διαφανο πρασινο!

Τι να κάνω; Να παω να αγορασω παλι την ιδια; (και αν δεν βρω; ) Στεναχωριεμαι που με τοσο ζεστη τωρα που εχει δεν κανει μπανακι...☹
 
Kokolakis μην ανησυχείς, είναι θέμα συνήθειας. μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο και με καναρίνια και με παπαγάλο. Θα συνηθίσει το νέο του μπανάκι, και θα πάει. Στο μεταξύ, θα πρότεινα να το ψεκάζεις για να δροσίζεται.:)
 
αν εχεις ενα πουλακι τους του βαζεις μπανιερα και εισαι οκ αμ εχεις πολλα τι γινεται;
 
Αν εχεις πολλά πουλάκια σε ξεχωριστα κλουβακια το καθένα, τους βαζεις αντιστοιχες μπανιέρες. Αν είναι ολα μαζί σε μεγαλη κλούβα πτήσης, μπορείς εναλλακτικά να βάλεις ενα μεγαλο ταπερ ή ενα ρηχο ταψακι με λιγο νεράκι και να κανουν ομαδικό μπανάκι :)
 
εχω εικοσιενα κλουβες θελω 21 ταπερ και ενα υπαληλο για αυτη την δουλεια, χωρια τα παραδεισια :cool1
 
Κλουβες ή ατομικά κλουβια; Χμ...όντως ειναι δύσκολο. Αν ειναι μια μεγαλη κλουβα βαζεις ενα ή δυο ταψακια, αν είναι 21 κλουβες ατομικές... Τοτε θες ατομικές μπανιέρες οχι απαραιτητα οσες ειναι οι κλουβες, απλα πρεπει να διαθετεις αρκετό χρόνο! Ετσι είναι το χομπυ μας, απαιτει καταθεση ψυχής, χρήματος και χρόνου! 🙂
Θα μπορουσες να αποκτήσεις εναν βοηθό, για παραδειγμα! Δεν ξερω την ηλικια σου, αλλα θα μπορουσε να βοηθάει η συζηγος, ενα παιδάκι σου ή ενα ανηψάκι σου ή ενας καλος γειτονας ή φιλος! Χάρισε τους ένα πουλάκι, και μύησέ τους στο σπορ και συγχρόνως θα αποκτήσεις εναν καλό βοηθό για τις μερες των διακοπών που ερχονται!
 
ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ αυτο γινετε αλλα δεν μπορει να γινετε συνεχεια
 
ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ αυτο γινετε αλλα δεν μπορει να γινετε συνεχεια



Κι αυτο τι σημαινει;
Οτι επειδη εχεις παρει πολλα πουλια δεν θα κανουν μπανιο γιατι δεν εχεις χρονο;
Δεν ειναι καλο για την υγεια τους(ψυχικη και σωματικη) 😉
 
Kokolakis μην ανησυχείς, είναι θέμα συνήθειας. μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο και με καναρίνια και με παπαγάλο. Θα συνηθίσει το νέο του μπανάκι, και θα πάει. Στο μεταξύ, θα πρότεινα να το ψεκάζεις για να δροσίζεται.:)

περνανε οι μερες και ακομα να μπει στην μπανιερα του... Πηγα και βρηκα την ιδια με αυτη που εσπασε αλλα δεν μπενει ουτε που πλησιαζει... Σαν να μην την βλεπει... αναγκαζομε και τον ψεκαζω με νερο... (με ψεκαστηρι) υπαρχει κανα αλλος τροπος να ξαναμπει στην μπανιερα του; ..☹
 
;)Ίσως ο πονηρούλης να "βολεύτηκε" με το ψέκασμα και να βαριέται να ασχοληθεί με το μπανάκι του. Το λέω, γιατί μου το έχουν κάνει τα δικά μου! Το ψέκασμα το θεωρούν παιχνιδάκι και το απολαμβάνουν:D! Δοκίμασε μια μέρα να μην τον ψεκάσεις για να δεις τι θα κάνει. Περίμενε και αν δεν, ξαναψέκασε... Κάποια στιγμή θα ξαναρχίσει μόνο του. :)
 
😉Ίσως ο πονηρούλης να "βολεύτηκε" με το ψέκασμα και να βαριέται να ασχοληθεί με το μπανάκι του. Το λέω, γιατί μου το έχουν κάνει τα δικά μου! Το ψέκασμα το θεωρούν παιχνιδάκι και το απολαμβάνουν:D! Δοκίμασε μια μέρα να μην τον ψεκάσεις για να δεις τι θα κάνει. Περίμενε και αν δεν, ξαναψέκασε... Κάποια στιγμή θα ξαναρχίσει μόνο του. :)

ok θα δοκιμασω... Πονηρα μας βγηκαν τα ατιμααα:)
 
Back
Top