Φροντίδα Δυο αδέλφια τσακώνονται στην κλούβα πολύ άσχημα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ritsa
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ritsa

PB New Member
Εγγραφή
13 Φεβ 2019
Μηνύματα
76
Καλημερα φιλοι μου. Η αδελφη μου εχει μια μεγαλη κλουβα.Χθες μεσα στην κλουβα αυτη εβαλε 14 καναρινια απο φετινες γεννες. Σε αυτα τα 14 καναρινια δυο αδελφια τσακωνονται πολυ ασχημα. Τι να κανει; Να τα χωρισει η να τα αφησει για λιγες μερες μαζι; Ευχαριστω. (αρσενικα).
 
Είναι μια εντελώς φυσιολογική διαδικασία που συμβαίνει σε κάθε κοινόβιο είτε έχει λίγα είτε έχει πολλά άτομα μέσα.
Όσο πιο μικρός ο χώρος και όσο μεγαλώνει ο αριθμός των καναρινιών για την περίπτωσή σου... Τόσο πιο έντονοι και σε διάρκεια είναι και οι καυγάδες.
Οι καυγάδες αυτοί γίνονται για την ιεραρχία του κοινοβίου (κλούβας).
Κάποιο καναρίνι θα γίνει αρχηγός, υπαρχηγός κλπ μέχρι το τελευταίο στην ιεραρχία.
Η διεκδίκηση της θέσης δυστυχώς έχει καυγάδες...
Πέρα από το σωστό αριθμό πουλιών για το χώρο που τα φιλοξενεί. σημαντικό ρόλο παίζουν και οι τροφοθήκες που πρέπει να είναι πολλές με ικανοποιητική ποσότητα τροφής και πάντα να καλύπτουν και το τελευταίο στην ιεραρχία πουλί.
Σε διαφορετική περίπτωση θα μείνει νηστικό και ίσως χαθεί από ασιτία.
 
Το μεγεθος ειναι αρκετο μεγαλο και οι τροφες. Οποτε να τα αφησω ως εχουν. Γιατι το βαζει κατω και φοβαμαι μην το σκοτωσει. Πηγαινει και καθεται στην γωνια της κλουβας.
 
Οπως σας ειπα και πριν ειναι φετινα. Το κυριαρχο καναρινι μολις το δει να ανεβει στη πατηθρα το κυνηγαει και το τσιμπαει στο πατο της κλουβας συνεχως. Οταν το αφησει το ηττημενο καθεται σε μια γωνιτσα της κλουβας. Οταν παει να ανεβει παλι στις πατηθρες γινετε ξανα το ιδιο.
 
Γιατι το βαζει κατω και φοβαμαι μην το σκοτωσει. Πηγαινει και καθεται στην γωνια της κλουβας.
Καλύτερα τον "από κάτω" να τον βάλεις σε άλλο κλουβί. Ο "από πάνω" δεν θα τον αφήσει σε ησυχία, ώσπου να τον δει "τελείως ξάπλα".
 
Back
Top