Γενικά Δυο αρσενικα ή ζευγαρι;

Γιάννης Γ.

PB New Member
Εγγραφή
31 Οκτ 2013
Μηνύματα
33
Το ονομα μου ειναι Γιαννης, νεος στο φορουμ και του ευχομαι τα καλυτερα. Πριν 12 μερες περιπου μου εφεραν δυο καναρινια και επειδη ειμαι νεος και στο κοσμο των καναρινιων θα ηθελα τη γνωμη σας. Ο ανθρωπος που τα εφερε μου ειπε οτι το ενα ειναι σιγουρα αρσενικο και το αλλα μαλλον θηλυκο και προσθεσε το προφανες οτι αν ειναι και τα δυο αρσενικα θα τσακωνονται. Η πρωτη εβδομαδα περασε χωρις τσακωμους. Πριν 5 μερες τους αλλαξα κλουβι γιατι το πρωτο ηταν μικρο για 2. Στο μεγαλο κλουβι αρχισαν οι τσακωμοι. Οι 2 πρωτες μερες ηταν γεματες ενταση, τη τριτη μερα ψιλοηρεμησαν τα πραγματα και την τεταρτη ολα μια χαρα(μεχρι που κοιμηθηκαν διπλα διπλα!). Χθες ομως που καθαρισα το κλουβι, τις πατηθρες κτλ και προφανως αναστατωθηκαν καθως δε με εχουν συνηθισει, αφου τα αφησα στην ησυχια τους εγινε χαμος. Οποτε κατα τη γνωμη σας τι συμβαινει; Ευχαριστω!
 
Χώρισέ τα Γιάννη. Τα καναρίνια δεν είναι σαν τα Budgerigar ή τα Lovebirds. Τα βάζουμε στο ίδιο οι κλουβί σαν ζευγάρι μόνο κατά την αναπαραγωγική περίοδο, η οποία είναι την άνοιξη.

Βαλε τα σε ξεχωριστά κλουβιά και αν έχεις τη δυνατότητα, φρόντισε να ακούει το ένα το άλλο αλλά να μην βλέπονται. Με αυτόν τον τρόπο θα αρχίσουν να κελαδούν κιόλας και έτσι θα έχεις μια ένδειξη για το ποιο είναι αρσενικό.
 
Τα αρσενικα εκτος περιοδου αναπαραγωγης πρεπει να ειναι μονα τους και αυτος ειναι ορος απαραβατος.
Το ιδιο και τα θηλυκα εκτος αν ειναι σε κλουβα πτησης. Εξι θηλυκα δικα μου σε κλουβα 1μΧ0.50Χ0.50 ζουν αρμονικα, ενω σε ζευγαρωστρες δυο-δυο ειχα λιγες αψιμαχιες. Τρια αρσενικα(πατερας με τους δυο γιους), για λιγες μερες λογω χωρου σε ιδια κλουβα, γινοταν το... σωσε.
 
εχεις δικιο βασιλη τα αρσενικα πρεπει να ειναι μονα τους. Γιαννη χωρισε τα για να εχεις και τραγουδια
 
Εγω θα διαφωνησω σε ενα σημειο. Εγω εχω τα 8 μικρα μου και τα 8 σε κλουβα (1,70 Χ 0,90 Χ 0,60) (Y X M X Π) και στην αρχη ναι τα δυο μου αρσενικα τσακωνονταν πολυ γιατι προσπαθουσαν να γινουν και οι 2 αρχηγοι της κλουβας. Μετα απο 4-5 μερες ο Βαγγος υποχωρησε και εγινε ο Παρουλης.. Πλεον τσακωνονται παρα πολυ σπανια! βεβαια ο χωρος που τα εχω ειναι πολυ μεγαλος για 8 καναριναι αλλα γινεται να συμβιωσουν.. Εννοειται πως την ανοιξη εχω σκοπο να βαλω τα ζευγαρια στις ζευγαρωστρες γιατι περσι που τα αφησα στην κλουβα ειχαμε απωλειες.

Δεν μπορουμε να ξερουμε απο την περιγραφη σου το φυλο τους γιατι στο πρωτο κλουβι ειχαν βρει τις ισορροπιες τους, αλλα μετα που τα αλλαξες κλουβι στον νεο χωρο επρεπε παλι να διεκδικησει το καθενα το χωρο του. Εγω στη θεση σου θα τα χωριζα. Αν κελαιδανε και τα 2 ειναι αρσενικα! Αν κελαιδαει μονο το ενα τοτε το αλλο ειναι θηλυκο! Κι αν θες την ανοιξη μπορεις να προχωρησεις σε αναπαραγωγη αλλα μεχρι τοτε θα ηταν καλυτερα να ηταν χωριστα... Αυτη ειναι η γνωμη μου!

Φιλικα,
Αλικη!
 
Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις συμβουλές. Να'στε καλά! Θα τα χωρίσω και βλέπουμε.
 
Back
Top